|
|
|
|
2007 Uzay Zamaniniz Kutlu Olsun!
Mısır'da bir tapınakta şöyle yazdığı rivayet edilir. İnsanlar "Zaman geçiyor" derler, zamansa "İnsanlar geçiyor" Hayat öykülerimiz gibi nice hayat öyküleri yaşandı dünyada. Aşkları, mücadeleleri fedakârlıkları, bir çiçeği yetiştirmekteki sabırları, şiirleri yemekleri, dostlukları ile binlerce toplum kendi zamanlarını yaşadılar ve gittiler. Şimdi devasa büyüklükte bir hareketin, bir durağındayız. Dünya deyip geçtiğimiz kemer ölçüsü 40 bin kilometre olan bu güzel, zarif ve geoid genç gezegen, neşeli hayat dolu yolculuğunda en sevdiği mavi elbisesini giymiş ve annesi güneşin eteklerinde dönüyor. Dönüyoruz. Baş döndürücü bir hızla dönüyoruz. Dönüşe "zaman" diyoruz. Oysa dönen sadece dünya değil, günden güne büyüyen yüreklerimiz, akıllarımız ve tecrübelerimizin yüzlerimizde hafifçe bıraktığı o minik izler. Gözlerimize taşınan yaşamışlığın bilgeliği. Yeni yıl geliyor. 2007. İsa'dan sonra 2007. İlk insan doğduğundan, ya da "Ben varım" dediğinden beriyse kim bilir kaçıncı yıl? Ve eğer bir geri sayım varsa uygarlığımızın kaçıncı yılı. Ve sizin bizzat ailenizin ve atalarınızın o elden ele aktarılan genetik mirasın kaçıncı halkası? Hayat zamanı farklı sayıyor. Mesela bedeniniz zamanı saymak için her hücre bölündüğünde hücrelerinizdeki telomerlerin zincirini kısaltıyor. Bir sonraki hücreler o zamanla çoğalıyorlar. Ağaçlar içinde zaman farklı, içten bir kabuk çıkarmak demek. Halka halka olmak demek. Bizim yüzlerimizdeki ufak kırışıklıklar, saçlarımızda o gümüş saçlar gibi halkalarında yaşadıkları yangınları ve badireleri izleyebiliyoruz. Evet lafı fazla uzattım. Zaman üzerine konuştum. Çünkü zaman içinde yaşadığımız hayatın temel yapıtaşı. Einstein bile uzay-zaman dememiş miydi? Öyleyse 2007 uzay zamanınız kutlu olsun, evinizin ve hayatınızın bereketi İbrahim bereketi olsun (Kurban Bayramı kutlaması demek bu ![]() Sevgi saygılarımla.
|
|
|
|
|
|
Yer: İstanbul
|
Re: 2007 Uzay Zamaniniz Kutlu Olsun!
Herkesin yeniyılını kutlar, mutlu ve sağlıklı bir şekilde geçirmenizi temenni ederim.
Ayrıca Kurban bayramınız mubarek olsun. Selamlar.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!