»
youtube kapandı...
|
| Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Re: youtube kapandı...
durumun doğru olduğunu düşünmüyorum ama bir de şöyle bir durum var.
türk ceza kanununda, anayasa'sında belirtilen bir takım maddeler - cezalar var. görevli hakim veya savcı, bu durumu göz önüne alarak işlem yapmıştır. sonuçta onlarda görevlerini yapmaktalar. ama mevzu'nun can alıcı noktası, özgürlüklerin kısıtlanması durumudur. bana biraz dağ'a küsmek gibi geliyor bu yaşananlar. belli ihtarlar, ikazlar yapıldı mı? youtube'un hukuksal kanadıyla iletişim içine girildi mi emin değilim. bahsi geçen video'nun türk yasalarına göre suç teşkil etmesi ancak uluslararası kurallarda bir suç unsuru tam olarak oluşturmaması, ama yine de etik açıdan doğru olmaması gibi durumlar gözönüne alınarak, hem görevli mahkemenin hem de youtube moderasyonunun tavırları, hareketleri tekrar tekrar düşünülmeli ve öyle yorumlar yapılması taraftarıyım ben.
|
|
|
|
||
|
Yer: Ankara
|
Hani yasakçı zihniyet, demokrasi vs.vs. bunlar her benzeri mevzudan sonra kopyala yapıştır yöntemiyle sıralanıp duruyor da bir de işin diğer yönü var. Teknolojik yönü.
Telekom gibi en gelişmiş teknolojiye sahip olması gerekirken en zavallı hizmeti sunan bir kurum GERÇEKTEN bu yasağı koyabilecek mi ? Şahsen ben IP adresi ile bilemedin DNS ayarlarını değiştirerek girebiliyorum şu an Youtube'a... Yani gerçekten Türkiye'den bir siteye girmenin imkansız olabileceği şekilde yasaklasınlar bir siteyi. Becerebilsinler ellerine yüzlerine bulaştırmadan. Vallahi bundan sonra gördüğüm her kokuşmuş Telekom memurunun elinden öpeceğim ![]() Şaka bir yana, Olaya bir de altair arkadaşımızın bahsettiği yönden bakmak gerekir. Bu insan hakaretlerine devam ederse Türk kullanıcılar bundan nasıl haberdar olacak ? Deve kuşu gibi kafamızı kuma gömünce herşey bitti mi sanacağız ? Alıntı:
Onu küçümsemek değil ! saygılar... |
|
|
|
|
|
|
||
|
Yer: ankara
|
Alıntı:
http://75.126.94.15/g/o.web/010010A/...w.youtube.com/ |
|
|
|
|
|
|
||
|
Alıntı:
Haklısın, parantez içindeki o ünlemin kullanım şekillerinden birisinde "küçümseme" anlamı katmasıdır. Ancak orada, Türkiye Cumhuriyeti'ni küçümser bir tavırdan ziyade "Türkiye Cumhuriyeti (tabi hala cumhuriyetin gerekliliklerini becerebiliyorsak)" ifadesi katmak istedim. Türkiye Cumhuriyeti' ni küçümsemek niyetinde değilim. Banada, yönetim şeklimizin cumhuriyet olduğu söylenmesine rağmen, demokrasinin bu şekilde fütursuzca baltalanması çok dokunuyor. Yanlış anlaşılmışım, şimdi kendimi daha doğru ifade ettiğimi düşünüyorum. Özür dilerim. Ayrıca teşekkür ederim.
|
|
|
|
||
|
video yayından kaldırılmış ve gerekli bürokratik işlemlerin ardından bugün 12:00 itibariyle YouTube yeniden erişilebilir durumda. Şahsen tek üzüntüm bu konuda halkı aydınlatmadan bir yol alınmış olması.
Adli merciler konuyla ilgili gelişmeleri şu şekilde özetlemişler: * Turk.internet.com'dan alıntıdır. Alıntı:
|
|
|
|
||
|
Yer: Manisa
|
Alıntı:
Şimdi denedim açılmışmı gerçekten diye ama hala aynı bilgi var. "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir !... "
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!