|
|
|
|
Gittigidiyor.com ve eBay Ortaklığı
Bu gün Türkiye internet hayatıyla ilgili büyük bir gelişme yaşandı. Ailesinin bir üyesi olmaktan gurur duyduğum gittigidiyor.com, eBay ile ortaklığını resmen duyurdu. Umarım Türkiye internet sektörüne yeni açılımlar yapılmasına imkan sağlanır. Bu iş birliği sayesinde Türk internetine ve Türkiye'nin tanımıtımına büyük katkı sağlanacağını düşünüyorum. Dünya üzerinde 222 milyon civarında kullanıcısı olan eBay ile Türkiye'de 1.2 milyon üzerinde kullanıcısı bulunan Gittigidiyor ile ortaklığı tekloji ve iş modellerinin paylaşımı şeklinde bir ortaklıktan daha çok soz edilmektedir. Ayrıca Türkiye de Gittigidiyorun geliştirdiği iş modeli olan Güvenli Ticaret modelinin eBay'in yeni projelerinde kullanılabileceği gelen duyumlar arasındadır. Bildiğiniz üzere eBayde ticaret çok basit anlamda alıcı ile satıcının buluşturulması şeklindedir. Bundan sonraki tüm sorumluluk satıcı ile alıcı arasındadır. Gittigidiyor da uygulanan Güvenli Ticaret ise bundan farklı olarak basit anlamda Alıcının ürün ücretini GG nin ortak havuz hesabına yatırılması, Satıcının ürünü kargolaması, alıcının kargoyu alıp onay vermesi ve satıcıya ürün ücretinin yine GG ortak havuzundan aktarılması şeklindedir. Bu sebeple sanırsam henüz Gittigidiyor Aboneliğimiz ile eBay sitelerinde alış veriş yapamayacağız gibi görünüyor. Bu heyecan duyduğum büyük olayı sizinle palaşmak istedim... Linkler: www.gittigidiyor.com www.ebay.com http://investor.ebay.com/releases.cfm
St. Nonstop Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Aziz DURMAZ Mesaj stNonStop tarafından 03.05.2007 (13:28) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: İzmir
|
Re: Gittigidiyor.com ve eBay Ortaklığı
tebrikler, bizim ne gibi avantajlarımız olacak acaba?
|
|
|
|
|
Yer: istanbul
|
çok ciddi bir haber bu! 2 sene önce ebay, sahibinden ile görüşmelerdeydi, ama anlaşılan gg daha stabil gelmiş olacak. nihayet ebay ile de rahat alışveriş yapabileceğiz...
ben bu haberi bomba gibi nitelendiriyorum ve ülkemiz internet ortamına getireceği yeni soluğu, hareketliliği merak etmekten kendimi alamıyorum. e-commerce'in artık biraz daha bilen bir oyuncuyla daha olumlu yönlenmesini, alışveriş sitelerinin de bu gelişmeyi dikkate alarak daha kaliteli hizmet sunmalarını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: Ankara - Adana
|
Paypal Türk bankalarıyla çalışmaya başlasa keşke.
|
|
|
|
|
Yer: Istanbul
|
Şimdilik ebay'ın bir yatırımı gibi gözüküyor. GG için ebay Türkiye şubesi olduğu söylenemez (şimdilik), Ebay' dan alışveriş, ödeme ve lojistik sorunu var hayla çünkü çözüm göremedim sadece bir ortaklık duyurusu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: Istanbul
|
Bu arada birleşmenin şerefine üyelerine şöyle bir mail gönderiyor ilgilenenlere ; )
Gittigidiyor & eBay ortaklığını kutluyoruz: 6 Mayıs Pazar günü listeleme ücretsiz! http://reklam.gittigidiyor.com/image...y/gg_ebay1.gif http://reklam.gittigidiyor.com/image...y/gg_ebay2.gif http://reklam.gittigidiyor.com/image...y/gg_ebay3.jpg
|
|
|
|
|
|
Şahsi görüşüm bu ortaklığın Ebay'in piyasayı tanımasına kadar devam edeceğidir. Bu sürecin sonucunda ya Ebay GG'yi yutar ya da yoluna tek başına devam eder. Açıkçası Ebay gibi bir markanın GG gibi kullanıcılar nezdinde pek te olumlu hisler uyandırmayan bir marka ile ortaklığı bile bence bir hatadır. Dediğim gibi bu benim görüşüm.
Rekabet açısından da Ebay'in karşısında (her ne kadar zor olsa da) Türk sitelerinin olmasının iyi olacağına inanıyorum. Bir de ilk mesajdaki Güvenli Ticaret modelini GG icat etti sözleri inanılmaz iddialı bence. Tamam sıradan internet kullanıcına gider böyle cümleler ama bu modelin devşirme olduğunu, bu konularla ilgilenen herkes az çok bilir. (bakınız Kümesteki Kartal Neden Uçmaz isimli kitap ki burada GG'nin hikayesi kurucularının ağzından anlatılıyor) Toparlarsam çok güzel bir gelişme ama türk interneti şöyle olacak böyle olacak gibi sözler fazla iyimser. Son kullanıcı açısından bugünleri mumla arama ihtimali bile olabilir unutmamak lazım. (bakınız bundan 2-3 sene önceki, Turk Telekom özelleşecek biz de 10larca Mbit ADSL hatlarına 5-10 dolarla kavuşacağız fantazileri ) |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: ist
|
2001 de kurulan bir site için müthiş bir performans. tebrik ediyorum valla
|