Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Duyurular » Gündem » Microsoft Yazılımlarını Ücretsiz Kullanın

Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz.

Comment

LinkBack Article Tools
Old 05.06.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir
Microsoft Yazılımlarını Ücretsiz Kullanın

bilgisayar sahibi olan herkesin işletim sistemine ve pek çoğunun da ofis yazılım paketine ihtiyacı vardır. Piyasadaki genel yönelime baktığımızda Microsoft’un bu pazarda lider olduğunu söylememize gerek yok bu zaten aşikar. Ancak bu yazılımları yasal olarak kullanmak istiyorsak bedellerini...

Mesaj mirturk tarafından 13.06.2007 (22:20) yeniden düzenlendi..
mirturk şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.06.2007  
scriptMan

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 14
Re: Microsoft Yazılımlarını Ücretsiz Kullanın

Alıntı:
mow tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
çok masum(!) bir geleceğe yatırım taktiği ne yapılması gerektiğini bilemiyorum belki de insanların linux kullanması için linuxun windows gibi biraz ulaşılmaz olması gerekli. ben de sizlere çok güzel bir işletim sistemi tavsiye ediyorum "en bi güvenli", üstelik ücretsiz, Slax KillBill edition ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/slax/SL...ll-5.1.8.1.iso
Windows, yada Microsoft ürünleri doğal olarak üreticisi Microsoft tarafından pazarlanıyor ve şimdiye kadar pazarlama teknik ve taktiklerinden "iğrenme" hissi duyduğumu söyleyemem.

Linux, MacOS ve Windows kullanabilen birisi olarak söylemek istediğim; Linux işletim sisteminin reklamını kullanıcıları yapıyor mantıklı olarak ancak artık bu iş çığrığından çıktı. Linux vs Windows şeklinde anlamsız ve komik bir savaşa dönüştü.

Linux sempatizanlarının (!) "bunu kullanmak varken niye öbürünü kullanıyorsunuz aptal mısınız" şeklindeki burnuna dayatma kampanyaları beni linuxtan ve özellikle pardustan alabildiğine soğuttu.

Aklı başında insanlar zaten hangi işletim sisteminin kullanacaklarına kendileri karar verebilirler. Yine kurumsal işletmelerde ihtiyaçları doğrultusunda hangi işletim sistemi ve paket programları alacaklarına karar verebilirler.

Ama artık linuxsever arkadaşlardan rica ediyorum, bu burnuna dayatma ve zorla kullanmak zorunda hissettirme kampanyasından vazgeçin.

Size birde teklifim var;

Bir olun bir reklam ajansı açın, ve sunucusundan grafikerinin bilgisayarına kadar hepsinde linux kullanın..

Linux ve açık kaynak kodlu yazılımlar kullanacaksınız ama, başka hiçbir yazılımı değil.

Saygılar.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.06.2007  
nurkan

nurkan's Avatar

Yer: ankara

Ücretli yazılımlar ve açık kaynak kodlu yazılımların karşılaştırılması; yahoo, Google - pc, Mac tartışmasından biraz daha farklı boyutta. Bir tarafta yaptığı bir programı satan bir firma diğer tarafta ise, sahibi bu işe gönül vermiş herkesin olabileceği bir paltform var. Bu nedenle arkadaşların tepkilerini anlayabiliyorum. Anlamsız bir Google hayranlığından daha öte. Fakat mirturk ün makalesi Microsoft lisansı almaya mecbur olanlar için çok yararlı.
nurkan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 06.06.2007  
mow

Yer: İzmir

bugünlerde kendimi ifade sıkıntısı çekiyorum sanırım ben tavsiye ettiğim her linuxten gelir elde diyor değilim, bununla beraber windows kullanmayın aman bunu kullanında yazmadım, bunu kullanmayan aptaldır da yazmadım sadece komik bir adı olduğu için (kill bill - bill i öldür - bill = bill gates) ekledim. kaldıki yanlış anlaşılmamadan dolayı ikidir polemik konusu oluyorum, sıkılıyorum. bunu söylemek mi yanlış bilmiyorum sadece bile bile üstelik bir hevesle bu stratejinin kurbanı olmayın demek istedim.
mow şu an çevrimdışı  
Old 06.06.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Ücretli bir yazılımın ücretsiz bir benzeri varsa mutlaka onu bir kere denemeye çalışırım. Bu nedenle dizüstü olmasına rağmen bilgisayarımda Ubuntu'da kullanıyorum. Çok fazla oyun oynayan biri değilim ancak arkadaşlar sürekli davet ediyorlar. Benim için de arkadaşlarımla oyun oynamak bir nevi rahatlama. Linux'ta wine aracılığı ile oyunu kurmaya çalıştım sürekli hata verdi.
Çevremde pek çok kişi var (Ağabeyim, arkadaşlarım) sadece internete bağlanıp mesajlaşma yazılımlarını kullanan. Onlara Linux'u bildiğim kadarı ile anlatıyorum. Hatta kendileri bana teklif ediyorlar bana Linux kur diye anlattıklarımdan sonra. (Özellikle Windows yasadışı kullanıcılara bilgisayarlarında mesaj göstermeye başldıktan sonra)Fakat bir noktadan sonra düşününce internet mecraasında gezindikçe yeni bir program ismi duyuyor ben bunu kuramadım neden olamdı diyor. Nedenini anlatsamda anlamıyor bazıları. Linux iyi bir seçenek ancak ortak bir standarda kavuşturulması gerekiyor. Gerek yazılım desteği, gerek yazılım kurlumu, gerekse sürücü sorunlarında ortak bir platform oluşturmaları gerekiyor. Piyasada çok çeşitli Linux dağıtımları mevcut. Red Hat, Ubuntu, Slackware, Debian, Pardus, Fedora, Mandriva, Suse, vb. Saymakla bitiremeyiz bunları. Ancak hepsi farklı keşfedilen bir şeyi yeniden keşfetmeye çalışıyorlar. Ortak kullanabilecekleri bir standart üzerinde çalışsınlar. Basit bir ev kullanıcısı program kurarken onu derlemeye, kod yazmaya mecbur olmamalı. Bu nedenle Windows'u ne kadar eleştiri yağmuruna tusakta bilgisayara ve internete yeni başlayan bir kişi için gayet kolay geliyor. Lütfen çevrenizdeki kişileri kendinizle kıyaslayın. Herkes sizin kadar bilgili olmayabilir. Bilgisayarlardan beklentileri sizin gibi olmayabilir. Bu deyişi okuyup ona göre düşünü lütfen.

Alıntı:
"Ne kadar söylersen söyle; anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır."
Hz. Mevlana
Old 08.06.2007  
Expert

Yer: Tokat

Listeden okulumu seçip irtibat kurdum. Fakat ilgili bana Lisans sözleşmesinin sadece kendi bölümüyle yapıldığını (Computer Engineer) bunun haricinde herhangi bir bölüme bu hizmetin verilemeyeceğini bildirdi. Zaten listeye bakıldığında sadece bilgisayar ile ilgili bölümlerin bu hususta yetkili kılındığını, sadece onlar için sağlanmış bir olanak olduğunu görüyoruz.
Expert şu an çevrimdışı  
Old 08.06.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Alıntı:
Expert tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Listeden okulumu seçip irtibat kurdum. Fakat ilgili bana Lisans sözleşmesinin sadece kendi bölümüyle yapıldığını (Computer Engineer) bunun haricinde herhangi bir bölüme bu hizmetin verilemeyeceğini bildirdi. Zaten listeye bakıldığında sadece bilgisayar ile ilgili bölümlerin bu hususta yetkili kılındığını, sadece onlar için sağlanmış bir olanak olduğunu görüyoruz.
İlgili size ya yanlış bilgi verdi ya da Türkiye'deki anlaşmanın kapsamı farklı. Ben Bulgaristan Rousse Üniversitesinde okuyorum. Bu olanak tüm öğrencilere sağlanmış durumda. İlgilinin şu sözü ilgimi çekti.

Alıntı:
Expert tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Fakat ilgili bana Lisans sözleşmesinin sadece kendi bölümüyle yapıldığını (Computer Engineer) bunun haricinde herhangi bir bölüme bu hizmetin verilemeyeceğini bildirdi.
Elbetteki kendileri ile yapılacak anlaşma ancak kapsamını büyük ihtimalle yanlış anlamış görevli. Bu görevi yerine getirme görevi kendilerine verilmiştir. Sadece bilgisayar bölümü öğrencilerene sağlanan ayrıcalık değildir anlaşılması gereken. bilgisayar bölümü bu görevi yürütmekle görevlendirilmiştir. Lisans sözleşmesini gidipte Veterinerlik bölümü ile yapacak halleri yok. Amacım sizi eleştirmek değil yanlış anlamayın görevden kaçan görevlileri leştirmek. Lütfen bu şekilde ilgili ile irtibata geçin.
Old 08.06.2007  
Expert

@mirturk, Bende vakanın şaşkınlığını taşımaktayım. "Sadece bilgisayar Eğitimi Alan Bölümler" gibi bir durumun sözkonusu olması beni iyice çileden çıkardı. Bilgi çağında bu ayırımın yapılması, diğer bölümlere yetim çocuk muamelesi yapılması hiçte hoş değil.

İlgilinin cevabı aşağıdaki gibidir.

Alıntı:
Merhaba,
Anadolu Üniversitesi bilgisayar Mühendisliği Bölümü olarak Microsoft'un
"Academic Alliance" isimli programının üyesiyiz. Bu programın lisans
anlaşması gereği, programdaki ürünleri sadece bölümümüzdeki öğrencilere
dağıtabiliyoruz. Bölümümüz dışındaki öğrencilere Microsoft yazılımlarını
vermemiz bundan dolayı mümkün değil.
İyi çalışmalar.
Konuyla ilgili Microsoftun resmi bir açıklamasını bulabilrsem, ilgiliye bunun bağlantısını göndereceğim fakat bulamadım. Aynı okulda irtibata geçilebilir durumda bir yetkili daha mevcut. Bu hususta bilginin doğruluğunu ona da teyid ettirmeyi planlıyorum fakat sonuçta bu görevliler birbirleriyle görüşen içiçe olan insanlar. Lütfen resmi bir açıklama ...
Expert şu an çevrimdışı  
Old 08.06.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Türkçe bir açıklamaya ulaşamadım. İnglizce bir açıklama buldum ve paylaşıyorum :

http://msdn2.microsoft.com/en-us/academic/bb250609.aspx

Pek çok dilde açıklama mevcut ancak ne yazık ki Türkçe açıklama sitede yer almıyor. Burada Microsoft Türkiye'nin etkin olması kanaatindeyim.

Bu aşamalardan herhangi bir sonuç çıkmaz ise doğrudan Microsoft Türkiye departmanı ile irtibata geçmenizi tavsiye ederim. Hiç olmazsa çabalamış olursunuz. Kolay gelsin.
Old 08.06.2007  
Expert

Microsoft'un Cevabı,

Alıntı:
Sayın Yetkili,

MSDN Academic Alliance programı Akademik Lisans olarak eğitim kurulumları ile yapılan sözleşme ile verilmektedir. Ancak bu sözleşmenin koşulları Akademik Lisans''a sahip olan eğitim kurumları tarafından belirlenmektedir.

Sorularınıza her zaman açık olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,
Sanırım her okulun sözleşme metni farklı.

Alıntı:
Sözleşmenin koşulları Akademik Lisans''a sahip olan eğitim kurumları tarafından belirlenmektedir.
Burdada açıkça yazılmış zaten.

Helal olsun Anadolu Üniversitesi ..!
Expert şu an çevrimdışı  
Old 08.06.2007  
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
scriptMan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Linux sempatizanlarının (!) "bunu kullanmak varken niye öbürünü kullanıyorsunuz aptal mısınız" şeklindeki burnuna dayatma kampanyaları beni linuxtan ve özellikle pardustan alabildiğine soğuttu.

Ama artık linuxsever arkadaşlardan rica ediyorum, bu burnuna dayatma ve zorla kullanmak zorunda hissettirme kampanyasından vazgeçin.
Budur iste, ne guzel yazmissin. MacOs, Windows, Linux kullaniyorum, birakin isteyen istedigini kullansin. Bu arada cok ironiktir Linux kullanin diyen insanlarin %50 si normal desktoplarinda Windows kullaniyor.

Onun harici tabii ki MS reklam amacli yapiyor bunu Allah rizasi icin yapacak halleri yok ya. Ben henuz MacOS in, Adobe' un kimseye bedava yazilim verdigini gormedim (vermis veya verebiliyor olabilirler kacirmisimdir, oyleyse kusura bakmayin) niye bu durumu ya bak Bill Gates gene dislerini biledi seklinde goruyorsunuz.

Adam 1 milyon$ yardim yapiyor, herhalde reklam icin yapiyor, tabii ki onlari zaten milyonlarca insandan somurdu simdi bir kismini geri veriyor ama en azindan bir seyler yapiyor hic yapmayip tam somurenleri var.

Ozetle birakin insanlar istediklerini kullansin yapsin her konu arasina bir seyler sokulunca artik gina geliyor. Hele ki buna bir de Bill Gates i falan karistirinca daha da komik bir hal aliyor. Pardon ben de konuyu boldum ama...

Bu arada ogrenci olmayan sadece hobi icin takilanlara bir sey yok mu
Comment

Etiketler
microsoft , yazilimlarini , ucretsiz , kullanin

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain