Zoque.Forum
»
Microsoft Yazılımlarını Ücretsiz Kullanın
|
| Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Microsoft Yazılımlarını Ücretsiz Kullanın
bilgisayar sahibi olan herkesin işletim sistemine ve pek çoğunun da ofis yazılım paketine ihtiyacı vardır. Piyasadaki genel yönelime baktığımızda Microsoft’un bu pazarda lider olduğunu söylememize gerek yok bu zaten aşikar. Ancak bu yazılımları yasal olarak kullanmak istiyorsak bedellerini...
Mesaj mirturk tarafından 13.06.2007 (22:20) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
||
|
Re: Microsoft Yazılımlarını Ücretsiz Kullanın
Alıntı:
Linux, MacOS ve Windows kullanabilen birisi olarak söylemek istediğim; Linux işletim sisteminin reklamını kullanıcıları yapıyor mantıklı olarak ancak artık bu iş çığrığından çıktı. Linux vs Windows şeklinde anlamsız ve komik bir savaşa dönüştü. Linux sempatizanlarının (!) "bunu kullanmak varken niye öbürünü kullanıyorsunuz aptal mısınız" şeklindeki burnuna dayatma kampanyaları beni linuxtan ve özellikle pardustan alabildiğine soğuttu. Aklı başında insanlar zaten hangi işletim sisteminin kullanacaklarına kendileri karar verebilirler. Yine kurumsal işletmelerde ihtiyaçları doğrultusunda hangi işletim sistemi ve paket programları alacaklarına karar verebilirler. Ama artık linuxsever arkadaşlardan rica ediyorum, bu burnuna dayatma ve zorla kullanmak zorunda hissettirme kampanyasından vazgeçin. Size birde teklifim var; Bir olun bir reklam ajansı açın, ve sunucusundan grafikerinin bilgisayarına kadar hepsinde linux kullanın.. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımlar kullanacaksınız ama, başka hiçbir yazılımı değil. Saygılar.
|
|
|
|
|
|
Yer: ankara
|
Ücretli yazılımlar ve açık kaynak kodlu yazılımların karşılaştırılması; yahoo, Google - pc, Mac tartışmasından biraz daha farklı boyutta. Bir tarafta yaptığı bir programı satan bir firma diğer tarafta ise, sahibi bu işe gönül vermiş herkesin olabileceği bir paltform var. Bu nedenle arkadaşların tepkilerini anlayabiliyorum. Anlamsız bir Google hayranlığından daha öte. Fakat mirturk ün makalesi Microsoft lisansı almaya mecbur olanlar için çok yararlı.
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: İzmir
|
bugünlerde kendimi ifade sıkıntısı çekiyorum sanırım
ben tavsiye ettiğim her linuxten gelir elde diyor değilim, bununla beraber windows kullanmayın aman bunu kullanında yazmadım, bunu kullanmayan aptaldır da yazmadım sadece komik bir adı olduğu için (kill bill - bill i öldür - bill = bill gates) ekledim. kaldıki yanlış anlaşılmamadan dolayı ikidir polemik konusu oluyorum, sıkılıyorum. bunu söylemek mi yanlış bilmiyorum sadece bile bile üstelik bir hevesle bu stratejinin kurbanı olmayın demek istedim.
|
|
|
||
|
|
Ücretli bir yazılımın ücretsiz bir benzeri varsa mutlaka onu bir kere denemeye çalışırım. Bu nedenle dizüstü olmasına rağmen bilgisayarımda Ubuntu'da kullanıyorum. Çok fazla oyun oynayan biri değilim ancak arkadaşlar sürekli davet ediyorlar. Benim için de arkadaşlarımla oyun oynamak bir nevi rahatlama. Linux'ta wine aracılığı ile oyunu kurmaya çalıştım sürekli hata verdi.
Çevremde pek çok kişi var (Ağabeyim, arkadaşlarım) sadece internete bağlanıp mesajlaşma yazılımlarını kullanan. Onlara Linux'u bildiğim kadarı ile anlatıyorum. Hatta kendileri bana teklif ediyorlar bana Linux kur diye anlattıklarımdan sonra. (Özellikle Windows yasadışı kullanıcılara bilgisayarlarında mesaj göstermeye başldıktan sonra)Fakat bir noktadan sonra düşününce internet mecraasında gezindikçe yeni bir program ismi duyuyor ben bunu kuramadım neden olamdı diyor. Nedenini anlatsamda anlamıyor bazıları. Linux iyi bir seçenek ancak ortak bir standarda kavuşturulması gerekiyor. Gerek yazılım desteği, gerek yazılım kurlumu, gerekse sürücü sorunlarında ortak bir platform oluşturmaları gerekiyor. Piyasada çok çeşitli Linux dağıtımları mevcut. Red Hat, Ubuntu, Slackware, Debian, Pardus, Fedora, Mandriva, Suse, vb. Saymakla bitiremeyiz bunları. Ancak hepsi farklı keşfedilen bir şeyi yeniden keşfetmeye çalışıyorlar. Ortak kullanabilecekleri bir standart üzerinde çalışsınlar. Basit bir ev kullanıcısı program kurarken onu derlemeye, kod yazmaya mecbur olmamalı. Bu nedenle Windows'u ne kadar eleştiri yağmuruna tusakta bilgisayara ve internete yeni başlayan bir kişi için gayet kolay geliyor. Lütfen çevrenizdeki kişileri kendinizle kıyaslayın. Herkes sizin kadar bilgili olmayabilir. Bilgisayarlardan beklentileri sizin gibi olmayabilir. Bu deyişi okuyup ona göre düşünü lütfen. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: Tokat
|
Listeden okulumu seçip irtibat kurdum. Fakat ilgili bana Lisans sözleşmesinin sadece kendi bölümüyle yapıldığını (Computer Engineer) bunun haricinde herhangi bir bölüme bu hizmetin verilemeyeceğini bildirdi. Zaten listeye bakıldığında sadece bilgisayar ile ilgili bölümlerin bu hususta yetkili kılındığını, sadece onlar için sağlanmış bir olanak olduğunu görüyoruz.
|
|
|
|
|
|
|||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
||
|
|
@mirturk, Bende vakanın şaşkınlığını taşımaktayım. "Sadece bilgisayar Eğitimi Alan Bölümler" gibi bir durumun sözkonusu olması beni iyice çileden çıkardı. Bilgi çağında bu ayırımın yapılması, diğer bölümlere yetim çocuk muamelesi yapılması hiçte hoş değil.
İlgilinin cevabı aşağıdaki gibidir. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türkçe bir açıklamaya ulaşamadım. İnglizce bir açıklama buldum ve paylaşıyorum :
http://msdn2.microsoft.com/en-us/academic/bb250609.aspx Pek çok dilde açıklama mevcut ancak ne yazık ki Türkçe açıklama sitede yer almıyor. Burada Microsoft Türkiye'nin etkin olması kanaatindeyim. Bu aşamalardan herhangi bir sonuç çıkmaz ise doğrudan Microsoft Türkiye departmanı ile irtibata geçmenizi tavsiye ederim. Hiç olmazsa çabalamış olursunuz. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|||
|
|
Microsoft'un Cevabı,
Alıntı:
Alıntı:
Helal olsun Anadolu Üniversitesi ..! |
||
|
|
|
|
|
||
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Onun harici tabii ki MS reklam amacli yapiyor bunu Allah rizasi icin yapacak halleri yok ya. Ben henuz MacOS in, Adobe' un kimseye bedava yazilim verdigini gormedim (vermis veya verebiliyor olabilirler kacirmisimdir, oyleyse kusura bakmayin) niye bu durumu ya bak Bill Gates gene dislerini biledi seklinde goruyorsunuz. Adam 1 milyon$ yardim yapiyor, herhalde reklam icin yapiyor, tabii ki onlari zaten milyonlarca insandan somurdu simdi bir kismini geri veriyor ama en azindan bir seyler yapiyor hic yapmayip tam somurenleri var. Ozetle birakin insanlar istediklerini kullansin yapsin her konu arasina bir seyler sokulunca artik gina geliyor. Hele ki buna bir de Bill Gates i falan karistirinca daha da komik bir hal aliyor. Pardon ben de konuyu boldum ama... Bu arada ogrenci olmayan sadece hobi icin takilanlara bir sey yok mu ![]() |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!