Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Duyurular » Gündem » Microsoft Yazılımlarını Ücretsiz Kullanın

Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz.

Comment

LinkBack Article Tools
Old 05.06.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir
Microsoft Yazılımlarını Ücretsiz Kullanın

Bilgisayar sahibi olan herkesin işletim sistemine ve pek çoğunun da ofis yazılım paketine ihtiyacı vardır. Piyasadaki genel yönelime baktığımızda Microsoft’un bu pazarda lider olduğunu söylememize gerek yok bu zaten aşikar. Ancak bu yazılımları yasal olarak kullanmak istiyorsak bedellerini ödememiz gerekiyor. Fiyatlarını düşünürsek Türkiye gibi bir ülkede Microsoft firmasının yazılımlarının el yaktığı herkesçe bilinen gerçek. Bu nedenle pek çok kullanıcı Microsoft Windows işletim sistemleri (Windows 98, Windows XP ve Windows Vista) ve Microsoft Ofis (Office) Paketini kaçak olarak kullanıyor. Bu yazılımları kullanırken elbette endişe duyuyor bu nedenle son yıllarda açık kaynak kodlu yazılımlara rağbet artıyor (Linux işletim sistemi, Firefox tarayıcı, vb.). Ancak Microsoft yazılımlarına alışanlar diğer yazılımlarla etkili olarak çalışamadıklarından şikayetçiler. Ancak her yerde belirli üstünlükleri olan öğrenciler Microsoft firması tarafından da unutulmamışlar. Öğrenciler, öğrencilik hayatları sürdükçe neredeyse tüm Microsoft yazılımlarını ücretsiz olarak kullanabilme hakkına sahipler. Aşama aşama nasıl yapılacağını anlatmaya başlıyorum.

1- Aşağıda yazılı olan linke tıklayın. Açılan sayfadan öğrencilik hayatmızı sürdürüğümüz ülkeyi seçiyoruz. Ardından il adını yazıp “School Find” butonuna tıklıyoruz.
http://www.msdnaa.net/search/SchoolSearchIntl.aspx

2- Arama sonuçlarına bakıp okulumuzu bulup yanında yazan “Visit Software Center” bağlantısına tıklıyoruz.

3- Açılan sayfadan Destek (Support) bağlantısına tıklıyoruz. Orada gördüğünüz mail sizin okulunuzdaki görevlinin mail adresidir.

Bundan sonrası size kalıyor. Görevli kişiye mail atıp durumu anlatırsanız size gerekli bilgileri verecektir. Ve sizi sisteme kayıt edecektir. Kullanıcı adı ve şifreniz yardımı ile sisteme giriş yapıp gerekli olan yazılımları hiç bir ücret ödemeden kullanabilirsiniz.

İyi günlerde kullanın.
Süleyman ŞENTÜRK.

Kaynak: SuleymanS - Ücretsiz Microsoft Yazılımları

Mesaj mirturk tarafından 13.06.2007 (22:20) yeniden düzenlendi..
mirturk şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 05.06.2007  
bgul

Yer: İstanbul
Re: Ücretsiz Microsoft Yazılımları

Peki okulumuz bu listede bulunmuyorsa?
bgul şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 05.06.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Re: Ücretsiz Microsoft Yazılımları

Okulunuz bu listede bulunmuyorsa en yakın bölgedeki okula müracaat edip durumu anlatın en iyi onlar açıklama yapabilirler. Eminim size zorluk çıkarmayacaklardır.
Old 06.06.2007  
nurkan

nurkan's Avatar

Yer: ankara
Re: Microsoft Yazılımlarını Ücretsiz Kullanın

Microsoft yazılımlarını ücretsiz kullanmak tabiki güzel fakat şahsen firmamda, servise gelen makinelere ve yeni satılan makinelere 60 günlük office lisansı ya da ücretsiz akademik lisans yerine bedava dağıtılan, açık kanak kodlu, microsoft office den hiçbir eksiği olmayan, ayrıca microsoft office dökümanlarını da düzenleyebilecekleri Open Office yükletmeyi tercih ediyorum. Microsoft un programlarını kimlere, ne zaman bedava dağıtacağı belli olmadığı için son kullanıcının açık kaynak kodlu yazılımlara yönelmeleri bence daha mantıklı.
nurkan şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 06.06.2007  
Darksist

Darksist's Avatar

Ayrıca ücretsiz yazılımlar sadece şunlar:

* Project Professional 2003
*Visio Professional 2003
*Visual Studio .NET 2003 professional
*Windows XP Professional
Old 06.06.2007  
s5prin

s5prin's Avatar

Yer: istanbul

Bunun tek bir amacı var ki o da tahmin ettiğiniz gibi ticaridir. Bill amca öğrencileri çok sevdiğinden ya da bugün cd satmak yerine sevaba gireyim diye bunu yapmıyor. Çok basit ve öz anlatımla "insanlarda alışkanlık" yaratma amacıdır.

Hatta nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama microsoftun pazarlama CEO'su adını hatırlayamadığım keltoş adamın ağzından da şuna benzer bir cümle çıkmıştı; "Korsan yazılım kullanmayın ama yine de kullanacaksanız microsoft kullanın."

Bu yüzdendir ki korsan yazılıma karşı bas bas bağırmalarına rağmen gerçekten elle tutulur polisiye önlemleri abartmıyorlar. Öğrencilere, bilgisayarla yeni tanışan insanlara, korsan veya ücretsiz adı altında sol alttaki başlat tuşunu, bilgisayarın olmazsa olmaz bir parçası olduğuna inandırarak bu insanlar yarın iş güç sahibi olduğu zaman veya kendi işlerini kurdukları zaman alışkanlıklarını parayla satıyorlar. Tıpkı ağzına kadar restorantlarla dolu bir yere gittiğinizde hep yemeye alıştığımız isimlerden yediğimiz gibi.

Etik mi değil mi tartışılır ama onlarca linux çeşidi karşısında şu ana kadar başarılı olduğu kesin. Ayrıca pardus'u nasıl yaygınlaştırırız yerine buna ön ayak olduğunuz için de sizi tebrik ederim.
Old 06.06.2007  
Angelus

Angelus's Avatar

Bence sorumluluk örneği bir davranış. Öğrenciler için bir kıyak bu. Ayrıca Microsoft A.b.d.'den başlamak üzere öğrenciler için yazılılarını %70 indirimli satacağı bir kampanya duyurdu. Aynı kampanya yakında Türkiye'de de uygulanacak galiba.
Old 06.06.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Öncelikle makalemde de belirttiğim gibi bu yazıyı yazmamın amacı Microsoft'u çok sevmemden kaynaklanmıyor. Ancak Microsoft'un piyasada çok kullanıldığı da bir gerçek. Üstelik Türkiye'de yasadışı kullanım epey fazla. Amacım hiç olmazsa öğrenciler ellerindeki bu fırsatı kullanıp yasal yazılım kullansınlar.

@Darksist: İndirilebilen yazılımlar her okul için farklı mı bilmiyorum ancak ben hesabıma giriş yaptığımda şu yazılımları indirebilime ve kullanabilme hakkım var.
  • Windows Vista Business DVD
  • Visual Studio 2005 Professional Edition CD1
  • Visual Studio 2005 Professional Edition CD2
  • BizTalk Server 2006 Developer Edition
  • Visual Studio 2005 Tools for the Microsoft Office System
  • SQL Server 2005 Developer Edition CD1 (Tüm sürümleri)
  • SQL Server 2005 Developer Edition CD2
  • Visio Professional 2007
  • SharePoint Designer 2007
  • Project Professional 2007
  • OneNote 2007
  • Access 2007
  • InfoPath 2007
  • Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition CD1
  • Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition CD2
  • Windows Services for UNIX 3.5
  • Windows Server 2003 Enterprise Edition (ve tüm sürümleri)
  • Exchange Server 2007 Enterprise Edition

@s5prin

Dediğim gibi lütfen tek yönden bakıpta beni zan altında bırakmayın. Hangisi daha iyi. Yasal kullanım mı yoksa yasadışı kullanım mı? Kullanacak olan zaten Linux'un değişik sürümlerini kullanır. Yazımda da belirttiğim gibi :
Alıntı:
Ancak Microsoft yazılımlarına alışanlar diğer yazılımlarla etkili olarak çalışamadıklarından şikayetçiler.
Benim amacım sadece sahip olduğum bilgiyi faydalı bulabilecek kişilerle paylaşmaktı.
Old 06.06.2007  
mow

Yer: İzmir

çok masum(!) bir geleceğe yatırım taktiği ne yapılması gerektiğini bilemiyorum belki de insanların linux kullanması için linuxun windows gibi biraz ulaşılmaz olması gerekli. ben de sizlere çok güzel bir işletim sistemi tavsiye ediyorum "en bi güvenli", üstelik ücretsiz, Slax KillBill edition ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/slax/SL...ll-5.1.8.1.iso
mow şu an çevrimdışı  
Old 06.06.2007  
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169

mow, olay alternatif bir isletim sistemi kullanmak degil. Aramizda Microsoft ürünleri kullanmak zorunda olanlar var. Cünkü bazi yazilimlar sadece MS altinda calisiyor.

Bunun haricinde ögrencilere yönelik bu tarz kampanyalar sadece MS tarafindan yapilmiyor. Adobe ve bircok CAD yazilim üreticisi ürünlerini ögrencilere ya bedavaya ya da gercek fiyatinin cok altinda fiyatlara sunuyorlar. Hatta Adobe eski ögrenci sürümlerinin ticari calismalar icin kullanilmasina da izin veriyordu. Sonucta bu kampanyalarin arkasinda tabii ki ürünleri daha fazla kitlerere ulastirmak, uzun vadede daha fazla lisans satmak yatiyor.

Ben yine de bu promosyonu MS yazilimlari lisansi kullanmak isteyenler icin, kacirilmamasi gereken bir firsat olarak degerlendiriyorum.
cihangir şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Comment

Etiketler
microsoft , yazilimlarini , ucretsiz , kullanin

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script scripti server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows xml yapmak yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]