Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Duyurular » Gündem » Joost : Online TV ve ötesi

Comment

LinkBack Article Tools
Old 10.06.2007  

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir
Joost : Online TV ve ötesi

Şu an için Beta aşamasında olan Joost projesinden biraz bahsetmek istiyorum. Joost daha önce Kazaa ve Skype gibi projelere hayat vermiş kişilerin yeni projesi olarak karşımıza geliyor. Daha internete düşer düşmez büyük ilgi gören, dış basında “Youtube Killer” - ”Youtube Katili” ünvanına layık görülen proje hala geliştirilme aşamasında. Gelelim özelliklerine :
  • internet üzerinden TV kalitesinde Joost ağına dahil olan TV Kanallarını izleyebilme
  • Arayüz programı sayesinde Joost ağına dahil olan kullancıların birbirleri ile bağlantı halinde olmaları (Chat)
  • Sadece o anki TV yayını değil, istediğiniz kanalın istediğiniz zamana ait programı izleyebilme ve o anki program hakkında kısa bilgilere ulabilme ayrıcalığı
  • İzlediğiniz programı durdurabilme, geriye sarma , ileriye alma, başa alma ayrıcalığı

Joost tamamen ücretsiz olan ve bu şekilde sürüdürülmesi hedeflenen bir tasarı. Giderlerini gelecek olan reklam ve sponsorluk anlaşmaları ile sürdürmeyi hedefeleyen program yapımcıları , programın deneme aşamasında sadece davetiye ile çalışabilmesine olanak sağlayan bir özellik eklemişler. Ben davetiyeye 1 Mart’tan beri sahibim ve o günden bu yana Joost’u deneme şansına sahip oldum. program bilgisayarı şu an için çokta yormayan bir arabirime sahip. Kullanımı da çok zor değil. Yeni başlayanlar ilk 30 dk içerisinde Joosta tamamen alışacaklar. Son olarak size Joost tanıtım videosunu sunmak istiyorum.

Alinti : Joost : Online TV ve ötesi

Mesaj mirturk tarafından 16.06.2007 (20:07) yeniden düzenlendi..
mirturk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.06.2007  

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104
Re: Joost : Online TV ve ötesi

Bir zamanlar zevkle gmail davetiyesi paylaşmıştık. Bunun için de davetiyesi olan var mı

Evet sorunlar.

Birincisi Türk Telekom. Bu kalitede bant genişliği çok pahalı ya da kotalı.

İkinci sorun canlı yayın heyecanı ölecek.

Üçüncü sorun şifreli kanallar ne yapacak, madem sistem reklam üzerine kurulu.

Dördüncü sorun TV yayınlarının tüm kanallarını sürekli kaydeden bu sistemin devasa ve kusursuz bir ağ kurması gerekecek.

Beşincisi ya uzaktan kumanda keyfi? TV izlerken elimizde kumanda vardı. flash arabirimini yöneten uzaktan kumanda nerede?
ssonmez şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.06.2007  

mirturk's Avatar

Alıntı:
ssonmez tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bir zamanlar zevkle gmail davetiyesi paylaşmıştık. Bunun için de davetiyesi olan var mı

Evet sorunlar.

Birincisi Türk Telekom. Bu kalitede bant genişliği çok pahalı ya da kotalı.

İkinci sorun canlı yayın heyecanı ölecek.

Üçüncü sorun şifreli kanallar ne yapacak, madem sistem reklam üzerine kurulu.

Dördüncü sorun TV yayınlarının tüm kanallarını sürekli kaydeden bu sistemin devasa ve kusursuz bir ağ kurması gerekecek.

Beşincisi ya uzaktan kumanda keyfi? TV izlerken elimizde kumanda vardı. flash arabirimini yöneten uzaktan kumanda nerede?
Davetiye şu an kısıtlı. Yabancı bloglarda var. Elimdeki davetiyeleri paylaşmaya başlayacağım ama şu an bazı sorunlar var. Dağıttığım arkadaşlarda paylaşırlarlarsa hızlı bir sürede herkeste olur.

Gelelim sorunlara:

Birinci sorun hakkında Türk Telekom'un aymazlığı var. Şu yazımı bi okursanız ülkeler arasındaki fark anlaşılır.
Internet üzerinden tv yayını ve Internetin gelişimi

İkinci soruna gelince bence canlı yayın asla ölmez. Düşünün Dünya Kupası keyfini gecikmeli olarak izliyomuyuz. Bence bu bize sağlanan bi üstünlük.

Üçüncü sorun hakkında yetililer şu şekilde açıklama yapıyorlar. Kesinlikle telif haklarına saygılı olacağız. Şifreli yayın veren kanallr ile ne tür bi anlaşma yapılır bilmiyorum ancak burada kastedilen ücretsiz kavramı Joost kendi adına herhangi bir ücret talep etmeyecek olarak algılamalıyız.

Dördüncü sorun ise bu projenin sahibi olan kişilerin güvenilirliği ile aşılıyor. Daha önce Kazaa ve Skype gibi iki önemli projeye imza atmış kişinin elinde yeterince sermaye vardır. Joost hakkında biraz güncel haberler takip edersek göreceğiz ki destek veren firma sayısı giderek artıyor. Neredeyse hergün yeni bir yayın kanalı ile anlaşmış oluyorlar. Bazı firmalarda projeye olan inançlarından dolayı karşılıksız destekte bulunuyorlar.

Beşinci sorun gerçekten biz TV nesli için çok önemli. Ancak dediğimiz gibi henüz geliştirilmekte olan bir proje. Geliştiriciler her türlü öneriye açıklar.

Mesaj mirturk tarafından 10.06.2007 (12:21) yeniden düzenlendi..
mirturk şu an çevrimdışı  
Old 10.06.2007  

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Davetiye gönderen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Bana da davetiye geldikçe dağıtırım.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 10.06.2007  

console's Avatar

Yer: USA

benim de bi kac hafta once onaylandi basvurum. sanirim henuz izlemek isteyecegim kivamda yayinlar olmadigi icin pek acmiyorum. ancak niyetleri oldukca ciddi. video streaming'in oldukca sistmematik bi modelde sunulmasi zaten kacinilmaz. fakat su an icin "future of television" gibi bi hissiyatta olmalari fazla heyecanli olduklarini dusundurdu bana. yani televizyonda var zaten on demand maclar, filmler filan. chat yapmayiysa hic istemeyecegim kesin. bi yandan da televizyonun yayin akisina tamamiyle hakim olmak biraz deneysel bi niyet olmus. gerci televizyonun icadi da cok acayip sureclerden murekkepti...
console şu an çevrimdışı  
Old 10.06.2007  

mirturk's Avatar

Joosta rakip projeler de ortaya çıkmaya başlıyor. Araştırıken Babelgum'u buldum. Televizyon keyfini ve internet'in zeki yanlarını birlikte teklif ediyor. Diğer vaatleri arasında seçme özgürlüğü, sizin özelliklerinize göre otomatik program veya kanalları bulma ve Babelgum deneyimleriniz paylaşmak yer alıyor. Son olarak tanıtım videosunu buraya koyuyorum.

Mesaj mirturk tarafından 11.06.2007 (12:27) yeniden düzenlendi..
mirturk şu an çevrimdışı  
Old 12.06.2007  

soul's Avatar

Yer: LND

Bende davetiye olmasi gerekiyor, yaklasik 4 hafta once kadar sistemden kaldirdim ama sanirim hesabima hala login olup davetiye gonderebilirim.

Youtube sevmeyen biri olarak bunu da pek begenmedim. Teknoloji olarak cok guzel ama icerik yok maalesef. Acikcasi ben HBO dizileri bekliyorum

Sanirim bu zamanla olmasi istenilen yer ama o zamana kadar bir numarasi yok gibi.
Old 12.06.2007  

soul's Avatar

Yer: LND

Bu arada yukaridaki 4. soru teknik bandwith acisindansa, sistem aslinda P2P uzerine kurulu. Her ne kadar adam gibi serverlara vs. ye ihtiyaclari da olsada P2P sistemleri gibi calisip ana server a cok yuk bindirmiyor.

Uzaktan kumanda konusunda da TV kartlari ile gelen uzaktan kumandalar ve bunlarin 3rd yonetim yazilimlari var muhtemlen Joost ve benzeir ile yakinda bunlarin entegrasyonu olsuru o sorun cozulur. Bu uzaktan kumandalar maliyet olarak ucuzlar ama markette satis fiyatlari ne olur ayri bir konu.
Old 14.06.2007  

phoenixfire's Avatar

Yer: Bursa

Buradan kendi kendinizi davet ettirebilirsiniz arkadaşlar.
Old 15.06.2007  

Yer: İzmir

İyiymiş o kendi kendini davet olayı. Güzel tabi.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Comment

Etiketler

joost , online , otesi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 22:04.