Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Duyurular » Gündem » Apple, Windows için web tarayıcısı Safari'yi çıkardı!

Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz.

Comment

LinkBack Article Tools
Old 12.06.2007  
burakozgur

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara
Apple, Windows için web tarayıcısı Safari'yi çıkardı!

Apple, Microsoft’un Explorer’ı ve Mozilla’nın Firefox’u ile rekabet edecek kendi web tarayıcısı Windows için Safari’yi çıkardı.

Apple şirketinin Başkanı Steve Jobs, hedeflerinin büyük olduğunu ve Safari’nin pazarın yüzde 4,9’unu ele geçirmesini amaçladıklarını belirterek, Safari’nin Windows’un en hızlı tarayıcısı ve İnternet Explorer’dan iki kat hızlı olduğunu söyledi.

Mac’ler ve Windows işletim sistemleri için aşırı popüler olan iTunes’un başarısını Safari için tekrarlamak isteyen Apple’ın Windows XP, Vista ve OSX işletim sistemi ile çalışan Apple Mac’ler için çıkardığı yeni web tarayıcısını Apple’ın web sitesinden indirmek mümkün.

300 kadar yeni özelliği bulunduğu belirtilen web tarayıcısı Safari, masaüstü için Stacks adı verilen yeni bir organizasyon sistemine ve müzik tutkunlarının iTunes’da albüm kapaklarına göz atabilmeleri gibi kullanıcıların imleçlerini dosya ve uygulamaların üzerine getirerek, o dosyanın ve uygulamanın özelliklerine göz atabilmesine olarak sağlayan yeni bir dosya sistemine sahip bulunuyor. Yeni tarayıcı ayrıca kullanıcıların film, fotoğraf, belgeler gibi dosyaları bağlantılı uygulamayı açmadan ön izleme yapabilmelerini sağlayan Quick Look adlı bir özellik sunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcı bir film dosyasına QuickTime programını çalıştırmadan ön izleme yapabilecek.

Kaynak : Milliyet

Safarinin Windows Versiyonu için download adresi : http://www.apple.com/safari/download/
mirturk

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir
Re: Apple, Windows için web tarayıcısı Safari'yi çıkardı!

Hoş geldi sefa geldi. Bakalım ne gibi yenilikler getirecek. Açıkçası hemen kurup denemeyi düşünüyorum. Ama çok büyük beklentilerim de yok. Opera - Firefox bence en iyileri. Ben şimdilik sadece IE ile bir karşılaştırayım.
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 12.06.2007  
burakozgur

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara

Şahsen deneme fırsatı buldum. Birkaç arkadaşımda denedi, çoğu sayfada hata verip kapanıyor Büyük veri barındıran sitelerde de tıkanma gözlemledim. Ayrıca 2x hızdan bahsediliyor, ben bunu göremedim. Deneyen başka arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

APPLE'ı bir konuda tebrik etmek lazım. Diğer browserlar gibi ben birinciyim olayına kapılmamış ve tüm istatistikleri göstermiş. Burada alt tarafta hangi browserın nelerde ilk sırada olduğu görüntüleniyor.
Old 12.06.2007  
Darksist

Darksist's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
Mac’ler ve Windows işletim sistemleri için aşırı popüler olan iTunes’un başarısını...
Bu cümle çok komik geldi bana. Winamptan hiçbir ileri yanını göremedim ve aksine çokta yavaş çalışıyordu.
Podcast deseniz, zaten kotalı internet kullanıyoruz neyi indirip dinleyeceğiz.
Old 12.06.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir

Evet daha ilk dakika ilk gol. Kurdum ve herhangi bir yazı görmedim (menüler dahil). Çok şükür Safari ile resim gördüm birkaç tane ancak onlara da tıklayınca kilitlendi ve ilk Safari denememiz hüsranla bitti. Neyse daha BETA sürümü nasılsa. Bir kere daha şans verebilirim sonra Safari'ye.

Mesaj mirturk tarafından 13.06.2007 (00:35) yeniden düzenlendi..
mirturk şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 13.06.2007  
ajemix

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7

Arkadas biraz abartmis o 300 ozellik Apple in yeni isletim sistemi Leopar a ait olan ozelliklerin onlarin hicbiri Safaride yok. Ayrica Safarinin onlarca hatasi bulundu ilk gunden TUAW bunlara yer verdi..
ajemix şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 13.06.2007  
fatihunal

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

Bir de böyle bir olay vardı; windows uzerinde safari browser kullanimi hakkinda
Old 13.06.2007  
ComeZ

Yer: İstanbul

Bende de sonuç hüsren , menü başlıkları dahil hiçbirşey görünmüyor , adres çubuğuna adres yazamadım , kendi ana sayfasında gezineyim dedim , safari kitlendi
Şimdilik koskocaman bi hayal kırıklığı benim için ...
ComeZ şu an çevrimdışı  
Old 13.06.2007  
Janberka

Janberka's Avatar

Yer: Mersin
Görsel: 1

Apple beta anlayışı bu mudur? Yani beta sürümde en azından ana özelliklerin çalışır durumda olması gerekir. Şuanda bu programın sadece tasarımı yapılmış gibi görünüyor ki tasarım mac'te de aynı olduğundan insanın "ne yaptınız ki bu yaygara" diyesi geliyor. Benim geldi şahsen...

Mesaj Janberka tarafından 13.06.2007 (16:59) yeniden düzenlendi..
Janberka şu an çevrimdışı  
Old 13.06.2007  
exsors

exsors's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 1

Alıntı:
burakozgur tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
APPLE'ı bir konuda tebrik etmek lazım. Diğer browserlar gibi ben birinciyim olayına kapılmamış ve tüm istatistikleri göstermiş. Burada alt tarafta hangi browserın nelerde ilk sırada olduğu görüntüleniyor.
Eğer yanlış anlamadıysam, ordaki hız testi. Ve en hızlısının kendisi olduğunu gösteriyor. Yani diğer browserler gibi ben birinciyim olayına kapılmış
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Comment

Etiketler
apple , windows , web , tarayicisi , safariyi , cikardi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script scripti server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows xml yapmak yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]