Zoque.Forum
»
Dunyada internet fiyatlari
|
| Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Re: Dunyada internet fiyatlari
Yani bu ülkede düzgün işleyen ne var ki internetimiz doğru düzgün olsun?
Bizim kafalarımız anca işte millet 20 yaşına geldiği zaman "haydi askere" zihniyetine çalışır, anca vergi kaçırmaya çalışır vs vs.. Telekom bu ülkede tekel olmasına tekel evet, özelleştirilmiş ve yabancılara satılmış bir firmanın isminde neden hala Türk ibaresi bulunduruluyor? Önce buna bakalım.. Neden milletin %80 civarındaki bir kesimi Telekom'un satıldığından bile bihaber? Cep telefonu fiyatları tavanda, internet fiyatları tavanda, normal telefon ücretleri tavanda.. Benzin gıda desen böyle. Sağlık hizmetlerine hiç yanaşmıyorum bile. Sırf fazla fazla para alsın diye şahsi muayenehanesine gönderip bide sebepsiz "insan kesen" sözde doktorlar filan. Yukarıdaki mesajlarda birisi taşralı kafası yönetime gelirse böyle olur demişti (adını hatırlayamadım arkadaşım kusura bakma) evet katılıyorum işte sonuçlarını görüyoruz. Şu günlerde yine herkes bir seçim heyecanıdır kapılmış gidiyor, sokaklarda salak salak müziklerle "beni seç beni seç" diye gezen bir kısım sözde siyasetçi! Yurdum insanının siyasetten anladığıda bu kadar işte ya zaten.. Neyse. Bu düzen böyle gelmiş böyle gider, çünkü herkes başkalarının kendisinin sırtından geçinmesine alışmış. Koyun olmuşuz artık sesimizi çıkarttığımız yok. Keşke benimde 5000 dolarlık maaşımın 2000 doları vergi olarak kesilseydi de, adam gibi hizmet alsaydım!
|
|
|
|
|
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Bulgaristan'da okuyorum. 3. yılımı bitirdim. İlk gittiğim yıl sınırsız 24 Kbps hız için yaklaşık 20 leva ödemem gerekiyordu. Benim oraya gitmemden mi kaynaklandı bilmiyorum hız sürekli artmaya başladı. Şu an yaz tatilim için Türkiye'ye geldim ve 1 Mbps bağlantı için yaklaşık 25 YTL ödüyorum. Aradan geçen zaman içerisinde neredeyse her altı yada birde hızı ikiye katladılar. Kesinti gibi bir sorunum yok. Üstelik upload yapmam indirme hızıma etki etmiyor. Gece saat 01:00 den sabah saat 11:00 kadar periyodik olarak artıp azaln bir internetim var. Şöyle ki saat 05:00 ile 06:00 arasında hızım 3 Mbps oluyor. Şu an Türkiye'deyim ağabeyimin ortaklaşa kullanmış olduğu bağlantıyı kullanıyorum ve çok yavaş geliyor. Neredeyse benim kadar para ödüyor ancak benden 14 kat daha yavaş bir internet hızına sahip. Bu işi aklım almıyor. Ne zaman TT bizi memnun edecek ve diğer ülke vatandaşlarının yanında gurur duymamızı sağlayan bir hizmet verecek.
Mesaj mirturk tarafından 09.07.2007 (18:12) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
||
|
Alıntı:
yanlış mı anladım acaba...
|
|
|
|
|
|
güzelmiş
![]() bu konudaki diğer ülkelerin internetlerini okurken dişlerimi gıcırdatıyorum sinirden... niye? biz haketmiyor muyuz diye...dayım viyana'da sınırlı ADSL kullanıcısı, pek anlamadığı için kaç Mbps kullandıklarını bilmiyor ama bildiği şu ki, ay sonuna doğru kota doldukça internetin yavaşladığı. hatta kızına "mp3 indiriyorsun (kota doluyor) internet yavaşlıyor" diye kızıyor sınırı geçmediyse çok hızlı sayfa açılması olduğunu söylüyor. dolayısıyla kota aşımından dolayı ücret ödemesi söz konusu değil.gitsek baksak düşük bir meblağ ödüyorlardır. kesin... darısı başımıza ![]() (gittim baktım, aon.at sitesinde aylık 500 MB kotalı internet 19,90€, ayrıca kota aşımında mb başına 7 cent alıyorlarmış... millete yanlış bilgi vermiş gibi olmayayım. belki dayım başka tarifededir )
kişisel site kişisel şeyler... Mesaj cok_yasa_kamil tarafından 09.07.2007 (19:04) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
||
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: li yersiz
|
Benim dayımda Almanya Dortmund'da oturuyor 24€ veriyormuş internet için ve 2mbit+ üstü net bağlantısı var. Şu var bir de bizim üniversite (Selçuk) Türkiye'nin en hızlı internet bağlantısına sahip ve bütün kampüste kablosuz ağımız mevcut. Pek şikayet etmiyoruz bu konuda, sabah downlad başlıyor 24 saat devam ediyor
![]() bilmer.selcuk.edu.tr
|
|
|
||
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Bugün eğer ki internet erişim fiyatlarını Avrupa ile kıyaslıyor isek, kıyasladığımız yerdeki Telekomünikasyon politikasını da dikkate almak lazım. Hatırlayalım bugün halk gönlünde yere sahip siyasetçiler meydanlarda; "falanca köye kadar dijital santral yaptık" diyerek bunun meyvesini 20 yıl topladılar. Halen bu yatırımlar işletilmektedir. Herhangi bir GSM sevis sağlayıcısı ülke nüfusunun %95'ne 2500 - 4000 kişi ile hizmet verirken Türk Telekom sadece kablonun eriştiği yerlere 50.000 kişi ile hizmet götürmektedir. Paris'in alt yapısı Fransız İhtilalinden önce kurulmuştur. Halen bu tünel ağından faydalanılmaktadır. Oysa biz en fazla 50 yıl önce şehirleşmiş ve birbirinden kopuk altyapı yatırımı yapan idarelerce geliştirilen şehirlerde yaşamaktayız. Diyelim ki tekel bozuldu. Bu gün itibari ile Türkiye'ye bir omurgayı kime kurdurtabilirsiniz. Kim bu yatırıma para bağlar. Bu yatırım yapılmayacağı için yine Türk Telekom'un hatları kiralanacak (ki kanunen fiber altyapı kurmaya Türk Telekom, belediyerler ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilidir. Son ikisi kurdukları ağa bir başkasını bağlayamazlar.). Türk Telekom bu hatları aynen uzun mesafe lisanslarında olduğu gibi çok yüksek fiyatlar ile yeni operatörlere kiralayacaktır. Yani Telekom pazarı açık olsa bile tekelin kırılması oldukça güçtür. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!