Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Duyurular » Gündem » Dunyada internet fiyatlari

Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz.

Comment

LinkBack Article Tools
Old 03.07.2007  
06 londra

Yer: londra
Dunyada internet fiyatlari

Hafta sonu The Daily Telegraph gazetesi gecti elime biraz bakinirken altta verecegim istatistige rastladim ve sok oldum, daha onceden Turkiye'de internetin pahali oldugunu biliyordum ancak durumun bu kadar kotu oldugunu hic dusunmemistim.

Avrupa da en pahali (en yakin rakibimize...
nurkan

nurkan's Avatar

Yer: ankara
Re: Dunyada internet fiyatlari

Alıntı:
kerem1905 tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
bildiğim kadarıyla yakında telekomun altyapısı ihaleyle kullanıma açılacak.ihale sonucu telekomun altyapısı ihaleyi akzanan firmanın kullanımına açılacak.Bu demek oluyor ki tekelcilik yakında bitiyor, ihaleyi beklemek lazım.
Alt yapısıyla satın aldığım bir firmanın altyapısını başka firmaya vermemi istemeleri bence mantıksız. Bir firmanın da yeninden bu kadar kablo çekmesi vs. zor görünüyor bu nedenle bence tek çaremiz kablosuz çözümler.
nurkan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 04.07.2007  
scriptMan

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 14

Yani bu ülkede düzgün işleyen ne var ki internetimiz doğru düzgün olsun?

Bizim kafalarımız anca işte millet 20 yaşına geldiği zaman "haydi askere" zihniyetine çalışır, anca vergi kaçırmaya çalışır vs vs..

Telekom bu ülkede tekel olmasına tekel evet, özelleştirilmiş ve yabancılara satılmış bir firmanın isminde neden hala Türk ibaresi bulunduruluyor? Önce buna bakalım.. Neden milletin %80 civarındaki bir kesimi Telekom'un satıldığından bile bihaber?

Cep telefonu fiyatları tavanda, internet fiyatları tavanda, normal telefon ücretleri tavanda.. Benzin gıda desen böyle.

Sağlık hizmetlerine hiç yanaşmıyorum bile. Sırf fazla fazla para alsın diye şahsi muayenehanesine gönderip bide sebepsiz "insan kesen" sözde doktorlar filan.

Yukarıdaki mesajlarda birisi taşralı kafası yönetime gelirse böyle olur demişti (adını hatırlayamadım arkadaşım kusura bakma) evet katılıyorum işte sonuçlarını görüyoruz.

Şu günlerde yine herkes bir seçim heyecanıdır kapılmış gidiyor, sokaklarda salak salak müziklerle "beni seç beni seç" diye gezen bir kısım sözde siyasetçi!

Yurdum insanının siyasetten anladığıda bu kadar işte ya zaten.. Neyse.

Bu düzen böyle gelmiş böyle gider, çünkü herkes başkalarının kendisinin sırtından geçinmesine alışmış. Koyun olmuşuz artık sesimizi çıkarttığımız yok.

Keşke benimde 5000 dolarlık maaşımın 2000 doları vergi olarak kesilseydi de, adam gibi hizmet alsaydım!
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 05.07.2007  
combo

Yer: istanbul

İlk mesajlarda arkadaşlarımızın, özellikle dolaylı vergiler konusunda ki sözleri çok doğru. Devlet vergi toplayamadıkça dolaylı vergilere yöneliyor. Kolaya kaçan harika bir çözüm gibi sunulsada sürekli alınan hizmet ve servislerde faiş fiyatlar çıkmakta. Normalde petrol ürünlerinde rafineri çıkış fiyatlarımız tüm dünya fiyat ortalamasında ancak o kadar çok vergi üzerine biniyor ki tüketiciye şişmiş bir fatura çıkıyor. Muhtemlen TT'de kendi aklınca buna benzer bir hesap kitap yapmış olabilir ki kendinden bunca emin bir şekilde fiyatlarının ucuz olduğunu filan açıklayabiliyor.

Çalıştığım şirketin finas müdürü ile ekonomi üzerine sohbet ederken bir gün bana Türkiye'de haddindeb fazla banka olduğundan bahsetmişti. Bankalarda bankacılık hizmetlerinin dışında verdiği tüm hizmetlerde faiş fiyat politikaları uygulandığından şikayet etmişti. Bu da demek oluyor ki ülkemizde mal ve hizmetler el değiştirirken ortaya çıkan vergiler ya doğrudan verilen hizmete yansıyor veya ek hizmetlere kayıyor. Daha iyi anlatmak için şöyle bir örnek vermek istiyorum. Paranızı bankaya yatırmak isterseniz veya kredi kullanmak veyahutta taksitle kredi kartı ile bir şey almak isteyince başka ülkelere kıyasla çok daha iyi durumdayız. Ama havale yapmak isterseniz, çek bozdurmak veya kredi kartı borcunuzu biraz geç yatırdığınız zaman ödediğiniz fark kat ve kat daha fazla. Bankacılık gibi şeffaflığın ve güvenin önemli olduğu konularda dünya standartlarını bir şekilde yakalayabiliyoruz. Ama arada ki açığı yinede bir şekilde tüketiciye yansıtabiliyorlar.

Demin verdiğim son örnekte olduğu gibi rekabetin yoğun yaşandığı sektörlerde fiyatlar tüketici lehine yansıyabiliyor. TTelekomun bugün uyguladığı fiyat politikasından vazgeçirebilecek tek unsur bence gerçek rekabet ortamıdır.
combo şu an çevrimdışı  
Old 09.07.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir

Bulgaristan'da okuyorum. 3. yılımı bitirdim. İlk gittiğim yıl sınırsız 24 Kbps hız için yaklaşık 20 leva ödemem gerekiyordu. Benim oraya gitmemden mi kaynaklandı bilmiyorum hız sürekli artmaya başladı. Şu an yaz tatilim için Türkiye'ye geldim ve 1 Mbps bağlantı için yaklaşık 25 YTL ödüyorum. Aradan geçen zaman içerisinde neredeyse her altı yada birde hızı ikiye katladılar. Kesinti gibi bir sorunum yok. Üstelik upload yapmam indirme hızıma etki etmiyor. Gece saat 01:00 den sabah saat 11:00 kadar periyodik olarak artıp azaln bir internetim var. Şöyle ki saat 05:00 ile 06:00 arasında hızım 3 Mbps oluyor. Şu an Türkiye'deyim ağabeyimin ortaklaşa kullanmış olduğu bağlantıyı kullanıyorum ve çok yavaş geliyor. Neredeyse benim kadar para ödüyor ancak benden 14 kat daha yavaş bir internet hızına sahip. Bu işi aklım almıyor. Ne zaman TT bizi memnun edecek ve diğer ülke vatandaşlarının yanında gurur duymamızı sağlayan bir hizmet verecek.

Mesaj mirturk tarafından 09.07.2007 (18:12) yeniden düzenlendi..
mirturk şu an çevrimdışı  
Old 09.07.2007  
cok_yasa_kamil

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1

Alıntı:
mirturk tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
...İlk gittiğim yıl sınırsız 24 Kbps hız için yaklaşık 20 leva ödemem gerekiyordu....
24 Kbps mi? yoksa 24 Mbps mi?

yanlış mı anladım acaba...
Old 09.07.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Alıntı:
byRAM tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
24 Kbps mi? yoksa 24 Mbps mi?

yanlış mı anladım acaba...
24 Kbps sınırsız bağlantı. Doğru anlamışsınız. 3 yıl önce bu hızdan geldikleri durum ortada. Şirketin çalışma mantığı da farklı. Sadece benim yaşadığım kentte faaliyet gösteren bir şirket. Şehir nüfusu yaklaşık 150.000 civarı. Orada genelde şehir bazlı çalışan firmalar mevcut ve bu şirketler önceden tekel olarak bilinen firma ile çok iyi bir şekilde rekabet ediyorlar. Hatta bahsettiğim firma neredeyse tekel konumuna geldi. Tüm şehiri büyük bir LAN ağı ile bağlıyorlar. Sadece ethernet kartına ihtiyacınız var.

Mesaj mirturk tarafından 09.07.2007 (19:01) yeniden düzenlendi..
mirturk şu an çevrimdışı  
Old 09.07.2007  
cok_yasa_kamil

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1

güzelmiş

bu konudaki diğer ülkelerin internetlerini okurken dişlerimi gıcırdatıyorum sinirden... niye? biz haketmiyor muyuz diye...

dayım viyana'da sınırlı ADSL kullanıcısı, pek anlamadığı için kaç Mbps kullandıklarını bilmiyor ama bildiği şu ki, ay sonuna doğru kota doldukça internetin yavaşladığı. hatta kızına "mp3 indiriyorsun (kota doluyor) internet yavaşlıyor" diye kızıyor sınırı geçmediyse çok hızlı sayfa açılması olduğunu söylüyor. dolayısıyla kota aşımından dolayı ücret ödemesi söz konusu değil.

gitsek baksak düşük bir meblağ ödüyorlardır. kesin...

darısı başımıza

(gittim baktım, aon.at sitesinde aylık 500 MB kotalı internet 19,90€, ayrıca kota aşımında mb başına 7 cent alıyorlarmış... millete yanlış bilgi vermiş gibi olmayayım. belki dayım başka tarifededir )

Mesaj cok_yasa_kamil tarafından 09.07.2007 (19:04) yeniden düzenlendi..
cok_yasa_kamil şu an çevrimdışı  
Old 09.07.2007  
mirturk

mirturk's Avatar

Alıntı:
byRAM tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
güzelmiş

bu konudaki diğer ülkelerin internetlerini okurken dişlerimi gıcırdatıyorum sinirden... niye? biz haketmiyor muyuz diye...

dayım viyana'da sınırlı ADSL kullanıcısı, pek anlamadığı için kaç Mbps kullandıklarını bilmiyor ama bildiği şu ki, ay sonuna doğru kota doldukça internetin yavaşladığı. hatta kızına "mp3 indiriyorsun (kota doluyor) internet yavaşlıyor" diye kızıyor sınırı geçmediyse çok hızlı sayfa açılması olduğunu söylüyor. dolayısıyla kota aşımından dolayı ücret ödemesi söz konusu değil.

gitsek baksak düşük bir meblağ ödüyorlardır. kesin...

darısı başımıza

(gittim baktım, aon.at sitesinde aylık 500 MB kotalı internet 19,90€, ayrıca kota aşımında mb başına 7 cent alıyorlarmış... millete yanlış bilgi vermiş gibi olmayayım. belki dayım başka tarifededir )
Açıkçası o tarife bana pek uygun gelmedi. Hatta Türkiye standartlarında bile diyebilirim.
Old 10.07.2007  
wanadoo

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

Benim dayımda Almanya Dortmund'da oturuyor 24€ veriyormuş internet için ve 2mbit+ üstü net bağlantısı var. Şu var bir de bizim üniversite (Selçuk) Türkiye'nin en hızlı internet bağlantısına sahip ve bütün kampüste kablosuz ağımız mevcut. Pek şikayet etmiyoruz bu konuda, sabah downlad başlıyor 24 saat devam ediyor

bilmer.selcuk.edu.tr
Old 10.07.2007  
kuduk

Yer: Ankara

Alıntı:
soul tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Kesinlikle en buyuk neden tekel, rekabet yok, dolayisiyla adamlarin daha ucuz ya da daha iyi hizmet vermeleri icin gecerliu bir motivasyon yok.
diğer bir neden de Türk Telekom'un yatırım maliyetlerinin yüksek oluşu. Özellşemeden önce Türk Telekom önümüzdeki 20 yılda herhangi bir ticari karlılığa erişmeyecek yerlere bile yatırımlar yapmıştır. O zaman için önemli olan devletin ancak hizmet götürdükçe varlığını ispatlayabilmiş olmasıdır. Tiari olarak karlılığı olmayan yatırımların sonuçlarına katlanmaktayız.

Bugün eğer ki internet erişim fiyatlarını Avrupa ile kıyaslıyor isek, kıyasladığımız yerdeki Telekomünikasyon politikasını da dikkate almak lazım.

Hatırlayalım bugün halk gönlünde yere sahip siyasetçiler meydanlarda; "falanca köye kadar dijital santral yaptık" diyerek bunun meyvesini 20 yıl topladılar. Halen bu yatırımlar işletilmektedir. Herhangi bir GSM sevis sağlayıcısı ülke nüfusunun %95'ne 2500 - 4000 kişi ile hizmet verirken Türk Telekom sadece kablonun eriştiği yerlere 50.000 kişi ile hizmet götürmektedir. Paris'in alt yapısı Fransız İhtilalinden önce kurulmuştur. Halen bu tünel ağından faydalanılmaktadır. Oysa biz en fazla 50 yıl önce şehirleşmiş ve birbirinden kopuk altyapı yatırımı yapan idarelerce geliştirilen şehirlerde yaşamaktayız.

Diyelim ki tekel bozuldu. Bu gün itibari ile Türkiye'ye bir omurgayı kime kurdurtabilirsiniz. Kim bu yatırıma para bağlar.

Bu yatırım yapılmayacağı için yine Türk Telekom'un hatları kiralanacak (ki kanunen fiber altyapı kurmaya Türk Telekom, belediyerler ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilidir. Son ikisi kurdukları ağa bir başkasını bağlayamazlar.). Türk Telekom bu hatları aynen uzun mesafe lisanslarında olduğu gibi çok yüksek fiyatlar ile yeni operatörlere kiralayacaktır. Yani Telekom pazarı açık olsa bile tekelin kırılması oldukça güçtür.
kuduk şu an çevrimdışı  
Comment

Etiketler
dunyada , internet , fiyatlari

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum