Zoque.Forum
»
Dunyada internet fiyatlari
|
| Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
||
|
Yer: Londra
|
Re: Dunyada internet fiyatlari
Alıntı:
Verginin, kutsal görevle, erdemle falan ilgisi yok, parayla ilgisi var. İnsanların çoğu para için herşeyi yapar. O nedenle bu konulara teknik yaklaşmak lazım. Vergi ödemesi gerekene şunu hissettirmelisin ki, eğer vergi kaçırırsa daha çok para ödeyecek. 2000 YTL vergi kaçıran birinden 4000 YTL ceza almalısın. İngiltere'de T V vergisi var. Yıllık 135 pound (347 YTL) vergi ödeniyor. Geçen hafta ben de kendime bir T V aldım. İlk işim vergiyi ödemek oldu. Zaten İnternetten kolayca ödeniyor. Bu parayı ödemeyince ilk yakalandığında 1000 pound ceza alıyorlar. Çoğu zaman bu vergiyi kaçıranları yakaladıklarını biliyorum. Dolayısıyla benim önümde iki seçenek vardı: 135 pound ödemek veya 1000 pound ödemek. Dolayısıyla ucuz olan seçeneği seçtim. İşte vergi konusu böyle bir mantıkla çalışıyor. Şunu da eklemem lazım ki vergiyi ödemek için i n t e r n e t sitesine girdiğimde var olan bütün konutların elektronik ortamda kayıt altında olduğunu gördüm. Adres falan yazmıyorsun. Sadece posta kodu yazıyorsun. O posta kodu altındaki bütün dairelerin listesi çıkıyor. Onların arasından seçiyorsun. Örneğin benim oturduğum binada alt ve üst katta iki farklı daire var. Sistem bunu doğru olarak gösteriyor. Bütün konutlar elektronik ortamda kayıt altına alınmış. Benim hayran olduğum posta kodu uygulamasının bir sonucu bu. Konulara duygusal değil teknik çözümler bulduğumuz zaman sorunları çözmeye başlayabiliriz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Genom,
Bu konu başlığına yazılan ilk cevabı okuyun lütfen. Aynı şeyleri söylüyoruz. Ben sizin anlattığınız fakir halka yönelik vergilere 'dolaylı vergi' ismini taktım ve bu konuyu ilk cevapta anlattım. Çözüm yolu olarak da dolaylı vergi yerine gelir vergisini gösteriyorum çünkü matematiksel olarak hesaplandığında dolaylı vergiler zenginlerin daha zengin, fakirlerin daha fakir olmasına neden oluyor. |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: Adana
|
Dünya nüfusunun % 6 sı dünya zenginliklerinin %96 sına sahip geri kalan % 94 lük nüfus Dünya zenginliklerinin sadece % 4 üne sahip bu demek oluyorki herkes fakir. Konu sanki rayından çıkıyor gibime geldi ama bunuda söylemek lazım zengin fakir mevzusu açılmışken
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Grafikten anlaşılıyor ki sonunda dünya bizi konuşur olmuş.
http://csertoglu.typepad.com/sortipr...s-got-the.html ![]()
|
|
|
|
|
londrada oturan bir arkadaşım internet için aylık en az 15.99 pound ödediklerini söyledi. üstelik bu sınırsız bir bağlantı değil, 8gb limiti var. hız konusunda bir bilgim yok ama ben youtube videolarını kesintisiz izleyebilirken arkadaşım genelde önce yüklenmesini bekliyor. bunları göz önünde bulundurduğumuzda ingiltere'de internetin türkiye'den daha pahalı olduğu ortaya çıkıyor. londrada oturan üyelerimiz bu konuda beni aydınlatabilir mi?
yoksa benim arkadaşım çok pis kazık mı yiyor? ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selamlar Oky,
İngiltere'de İ n t e r n e t Almanya veya Fransa'daki kadar iyi değil çünkü onlar fiber kablolara geçtiler ve birkaç yıldır 20 Mb ucuz bağlantı kullanıyorlar. Ancak burada İnternetin Türkiye'ye göre daha pahalı olduğu doğru değil. Çok değişik firmalar var. 20 tane seçenek arasından uygunsuz bir tanesini seçip karşılaştırmak gerçekçi olmaz. Buradaki durumu daha iyi anlamak için basit bir inceleme yapalım: 1. Bu siteyi açıyorsun http://www.broadbandchecker.co.uk/ 2. Örneğin benim posta kodum N11 2DA Bunu yazıp aratıyorsun. Burada çok çeşitli seçenekler göreceksin. Bunların çoğu ADSL. Öne çıkan seçeneklere bakalım: Tiscali: 1 Mb limitsiz £7.99= 21 YTL >> TTnet ile 99 YTL Tiscali: 2 Mb limitsiz £14.99= 39 YTL >> TTnet ile 139 YTL Virgin (kablo) 2 Mb limitsiz £18= 47 YTL >> TTnet ile 139 YTL Virgin (kablo) 4 Mb limitsiz £25= 65 YTL Orange: 8 Mb limitsiz £19.99= 52 YTL Tiscali: 8 Mb limitsiz £17.99= 47 YTL Eclipse: 8 Mb limitsiz £14.99= 39 YTL Virgin (kablo) 20 Mb limitsiz £37= 96 YTL BE: 24 Mb limitsiz £24 = 62 YTL Ben yukarıdaki seçenekler arasından Virgin Media'nın 4 Mb'lık limitsiz kablo İnternetini kullanıyorum. Bu seçeneği seçtim çünkü kablo İ n t e r n e t daha sorunsuz çalışıyor. Ayrıca aynı firmadan kablo TV ve ev telefonu hizmeti alıyorum. Üçünü aynı yerden aldığım için kablo TV bedavaya geliyor. Şu ana kadar üç yıldır bir gün bile yavaşlama veya kesinti olmadı. Aylık 25 pound ödüyorum. Yaklaşık 65 YTL yapıyor. Joost TV izliyorum gayet sorunsuz olarak. Şüphesiz başka bir firmaya geçsem daha ucuza daha hızlı bağlantı alabilirim ancak yakında hız arttırımı bekliyorum. 10 Mbit yapacaklar büyük ihtimalle. Üç yıl önce 1 Mbit ile başladım, sonra 2 Mb sonra da 4 Mb yaptılar. Fiyat hep sabit kaldı. Gördüğün gibi limitsiz bağlantılar TTnet'e göre daha ucuz. Üstelik TTnet'in 2Mb üzeri bağlantı seçeneği yok. Eğer TTnet 1Mb bağlantıyı 25 YTL civarına indirirse ve 2 Mb bağlantıyı 50 YTL seviyesine çekerse o zaman fiyatlar normal diyebiliriz. Ancak TTnet fiyatlarına %18 KDV ve %15 ÖIV ekleniyor. Bildiğim kadarıyla ÖIV'nin de KDV'sini alıyorlar. Yani verginin vergisini alıyorlar. 100 YTL'lik bir ürün İletişim vergisi ile 115 YTL oluyor. Sonra 115'in üstüne %18 KDV ile 135.70 YTL oluyor. O nedenle Özel İletişim Vergisinin kaldırılması ve KDV'nin azaltılması lazım fiyatların inmesi için. Benzer bir durum ÖTV vergilerinde var. Mesaj erdinç tarafından 19.07.2007 (15:04) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: londra
|
Merhaba,
Londra'dayim burda internet fiyati suan benim odedigim kontrata gore £21.99 -- 8mb -- Sinirsiz hizmet aliyorum ancak bir cok alternatif mevcut burda yani tekellesme yok, istedigin firmadan hizmet alabiliyorsun fiyatlar £9.99 -- 2mb dan basliyor ve benim kullandigim fiyata kadar var. Zaten konun en basindada yazdigim gibi Ingiltere'de internet fiyatlarinda ucuz degil siralamada 12. sirada yer aliyor, ama mesela suan Sky bir kampanya baslatti digital tv(bizdeki digiturk benzeri) , telefon ve broadband 8MB £24.99 Ancak youtube vb. video siteleri olsun, ya da diger hiz gerektiren islemler kesinlikle bekleme soz konusu degil, indirme hizi gayet iyi yani arkadasin biraz yanlis anlatmis sanirim, Turkiye ile kiyasliyacak oldugumuzda hiz konusunda gercekten fark cok diyebilirim ama bu birde kullandigin broadbandlada alakali. Umarim anlatabildim. ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program |