Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Duyurular » Gündem » Dunyada internet fiyatlari

Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz.

Comment

LinkBack Article Tools
Old 03.07.2007  
06 londra

Yer: londra
Dunyada internet fiyatlari

Hafta sonu The Daily Telegraph gazetesi gecti elime biraz bakinirken altta verecegim istatistige rastladim ve sok oldum, daha onceden Turkiye'de internetin pahali oldugunu biliyordum ancak durumun bu kadar kotu oldugunu hic dusunmemistim.

Avrupa da en pahali (en yakin rakibimize...
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Dunyada internet fiyatlari

Alıntı:
teknoemin tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Öncelikle benim insanım vergisini doğru düzgün ödemeyi becersinde ondan sonra gelişmeyi beklesin. Eğer Elektrik kaçak vergi kaçak o kaçak bu kaçak olursa bu Ülkenin kalkınması için gereken para kimden toplanacak. Amerikalıdan İngilizden mi ? Bence sistemlerin değişmesine Kafaların değişmesi lazım. Bu kafalar çağ atlatamaz bize.
Kafaların değişmesi gerektiği konusunda haklısın. Yönetimde olanların, "Vergi ödemek her vatandaşın kutsal görevidir" gibi anlayışları desteklediklerini görüyoruz. Buna benzer ifadelerin vergi dairelerinin duvarlarına yazıldığını da gördüm. İşte bu doğulu kafasıdır.

Verginin, kutsal görevle, erdemle falan ilgisi yok, parayla ilgisi var. İnsanların çoğu para için herşeyi yapar. O nedenle bu konulara teknik yaklaşmak lazım. Vergi ödemesi gerekene şunu hissettirmelisin ki, eğer vergi kaçırırsa daha çok para ödeyecek. 2000 YTL vergi kaçıran birinden 4000 YTL ceza almalısın.

İngiltere'de T V vergisi var. Yıllık 135 pound (347 YTL) vergi ödeniyor. Geçen hafta ben de kendime bir T V aldım. İlk işim vergiyi ödemek oldu. Zaten İnternetten kolayca ödeniyor. Bu parayı ödemeyince ilk yakalandığında 1000 pound ceza alıyorlar. Çoğu zaman bu vergiyi kaçıranları yakaladıklarını biliyorum. Dolayısıyla benim önümde iki seçenek vardı: 135 pound ödemek veya 1000 pound ödemek. Dolayısıyla ucuz olan seçeneği seçtim. İşte vergi konusu böyle bir mantıkla çalışıyor.

Şunu da eklemem lazım ki vergiyi ödemek için i n t e r n e t sitesine girdiğimde var olan bütün konutların elektronik ortamda kayıt altında olduğunu gördüm. Adres falan yazmıyorsun. Sadece posta kodu yazıyorsun. O posta kodu altındaki bütün dairelerin listesi çıkıyor. Onların arasından seçiyorsun. Örneğin benim oturduğum binada alt ve üst katta iki farklı daire var. Sistem bunu doğru olarak gösteriyor. Bütün konutlar elektronik ortamda kayıt altına alınmış. Benim hayran olduğum posta kodu uygulamasının bir sonucu bu.

Konulara duygusal değil teknik çözümler bulduğumuz zaman sorunları çözmeye başlayabiliriz.
erdinç şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.07.2007  
genom

genom's Avatar

Yer: izmir

olaya biraz teknik açıdan yakalaşalım ozaman 400 ytl net maaş alan birisinin yılda tv vergisi olarak 360 ytl
vermesi gerektiğini düsünürsek bir maasını teknik olarak tv icin ayırıcak.zaten maasının 3 de birini devlete veren fakir vatandasımız daha da soyulucak.dün telefon faturam geldi 7 ytllik konusmaya 28 ytl fatura gelmiş..ülkemizde zaten iletişimden yeterince vergi alınıyor.birde iletişimden vergi alınmıyormus gibi bunları avrupa ülkeleriyle karsılastırmanız çok saçma oluyor.akaryakıttaki vergi oranını düsünürseniz verginin kralını bizden aldıklarını görürsünüz.fakir halktan zaten vergisi sezdirilmeden alınıyor.arkadaşlar esas ülkemizdeki vergi açığı zengin kesimden kaynaklanmaktadır.ondan yorum yaparken lütfen ülkenin gerçeklerini bir düşünün.
genom şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.07.2007  
erdinç

erdinç's Avatar

Genom,
Dikkatli okursanız aynı şeyleri söylediğimi göreceksiniz. Yukarıdaki örnek sadece vergi konusunun mantığını anlatmak için bahsedilmişti. Örneğin kendisine takılıp kalmayın lütfen.

Önemli olan şey vergi kaçırmamanın daha hesaplı olacağı bir sistem kurmak. Siz istediğiniz kadar vergi vermek kutsaldır deyin, vatandaş bunu dinlemiyor. Ne zaman vergi kaçırmak vergi kaçırmamaktan daha pahalıya mal olursa işte o zaman insanlar ucuz olanı seçerler. Nitekim o verdiğim örnek de bunu anlatıyordu. 1000 pound ödemek yerine 135 pound ödemeyi seçiyorum. Kutsallık falan umurumda değil. Zaten vergi işlerini yönetenlerin de umurunda olmaması gerekir. Benim anlatmaya çalıştığım konu buydu.

Lütfen verginizi ödeyin demekle insanlar vergisini ödemez. Öyle bir sistem kurmalısın ki vatandaş vergisini tam ödemek ve yüksek para cezaları almamak için kendisi vergi vermek için koşturmalı. Onu anlatmaya çalıştım.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2007  
genom

genom's Avatar

Yer: izmir

Erdinç

Türkiyedeki sismtem öyle kurulmuşki denetim sadece fakir halka yönelik.Senin dediğin gibi bir denetim getirsen bile yine fakir halk mağdur olucak.Milyonluk şirketler yine vergiden kaçıcak ondan denetim sisteminin en alta yönelik değil en üste yönelik olmalı..Bizler zaten vergi kaçıramıyoruz.Yaptığımız herşeyden katkat vergi kesiliyor.Örnek vermek gerekirse akaryakıttaki vergi direk olarak ürünlere fiyat olarak ekleniyor ayni şekilde toptancı, nakliyatçı bu farkı ekliyor sonuc olarak verdiğin verginin dısında bizlerden sanal vergiler alınıyor.Ondan denetim olayında biraz daha halkı düsünürsek bence daha iyi olur.

Alıntı:
erdinç tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Genom,
Dikkatli okursanız aynı şeyleri söylediğimi göreceksiniz. Yukarıdaki örnek sadece vergi konusunun mantığını anlatmak için bahsedilmişti. Örneğin kendisine takılıp kalmayın lütfen.

Önemli olan şey vergi kaçırmamanın daha hesaplı olacağı bir sistem kurmak. Siz istediğiniz kadar vergi vermek kutsaldır deyin, vatandaş bunu dinlemiyor. Ne zaman vergi kaçırmak vergi kaçırmamaktan daha pahalıya mal olursa işte o zaman insanlar ucuz olanı seçerler. Nitekim o verdiğim örnek de bunu anlatıyordu. 1000 pound ödemek yerine 135 pound ödemeyi seçiyorum. Kutsallık falan umurumda değil. Zaten vergi işlerini yönetenlerin de umurunda olmaması gerekir. Benim anlatmaya çalıştığım konu buydu.

Lütfen verginizi ödeyin demekle insanlar vergisini ödemez. Öyle bir sistem kurmalısın ki vatandaş vergisini tam ödemek ve yüksek para cezaları almamak için kendisi vergi vermek için koşturmalı. Onu anlatmaya çalıştım.
genom şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2007  
erdinç

erdinç's Avatar

Genom,
Bu konu başlığına yazılan ilk cevabı okuyun lütfen. Aynı şeyleri söylüyoruz.

Ben sizin anlattığınız fakir halka yönelik vergilere 'dolaylı vergi' ismini taktım ve bu konuyu ilk cevapta anlattım. Çözüm yolu olarak da dolaylı vergi yerine gelir vergisini gösteriyorum çünkü matematiksel olarak hesaplandığında dolaylı vergiler zenginlerin daha zengin, fakirlerin daha fakir olmasına neden oluyor.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2007  
teknoemin

Yer: Adana

Dünya nüfusunun % 6 sı dünya zenginliklerinin %96 sına sahip geri kalan % 94 lük nüfus Dünya zenginliklerinin sadece % 4 üne sahip bu demek oluyorki herkes fakir. Konu sanki rayından çıkıyor gibime geldi ama bunuda söylemek lazım zengin fakir mevzusu açılmışken
teknoemin şu an çevrimdışı  
Old 18.07.2007  
fatihunal

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

Grafikten anlaşılıyor ki sonunda dünya bizi konuşur olmuş.

http://csertoglu.typepad.com/sortipr...s-got-the.html

Old 18.07.2007  
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12

londrada oturan bir arkadaşım internet için aylık en az 15.99 pound ödediklerini söyledi. üstelik bu sınırsız bir bağlantı değil, 8gb limiti var. hız konusunda bir bilgim yok ama ben youtube videolarını kesintisiz izleyebilirken arkadaşım genelde önce yüklenmesini bekliyor. bunları göz önünde bulundurduğumuzda ingiltere'de internetin türkiye'den daha pahalı olduğu ortaya çıkıyor. londrada oturan üyelerimiz bu konuda beni aydınlatabilir mi?

yoksa benim arkadaşım çok pis kazık mı yiyor?
Old 19.07.2007  
erdinç

erdinç's Avatar

Selamlar Oky,

İngiltere'de İ n t e r n e t Almanya veya Fransa'daki kadar iyi değil çünkü onlar fiber kablolara geçtiler ve birkaç yıldır 20 Mb ucuz bağlantı kullanıyorlar. Ancak burada İnternetin Türkiye'ye göre daha pahalı olduğu doğru değil. Çok değişik firmalar var. 20 tane seçenek arasından uygunsuz bir tanesini seçip karşılaştırmak gerçekçi olmaz.

Buradaki durumu daha iyi anlamak için basit bir inceleme yapalım:

1. Bu siteyi açıyorsun http://www.broadbandchecker.co.uk/
2. Örneğin benim posta kodum N11 2DA Bunu yazıp aratıyorsun.

Burada çok çeşitli seçenekler göreceksin. Bunların çoğu ADSL. Öne çıkan seçeneklere bakalım:

Tiscali: 1 Mb limitsiz £7.99= 21 YTL >> TTnet ile 99 YTL

Tiscali: 2 Mb limitsiz £14.99= 39 YTL >> TTnet ile 139 YTL
Virgin (kablo) 2 Mb limitsiz £18= 47 YTL >> TTnet ile 139 YTL

Virgin (kablo) 4 Mb limitsiz £25= 65 YTL

Orange: 8 Mb limitsiz £19.99= 52 YTL
Tiscali: 8 Mb limitsiz £17.99= 47 YTL
Eclipse: 8 Mb limitsiz £14.99= 39 YTL

Virgin (kablo) 20 Mb limitsiz £37= 96 YTL

BE: 24 Mb limitsiz £24 = 62 YTL

Ben yukarıdaki seçenekler arasından Virgin Media'nın 4 Mb'lık limitsiz kablo İnternetini kullanıyorum. Bu seçeneği seçtim çünkü kablo İ n t e r n e t daha sorunsuz çalışıyor. Ayrıca aynı firmadan kablo TV ve ev telefonu hizmeti alıyorum. Üçünü aynı yerden aldığım için kablo TV bedavaya geliyor.

Şu ana kadar üç yıldır bir gün bile yavaşlama veya kesinti olmadı. Aylık 25 pound ödüyorum. Yaklaşık 65 YTL yapıyor. Joost TV izliyorum gayet sorunsuz olarak. Şüphesiz başka bir firmaya geçsem daha ucuza daha hızlı bağlantı alabilirim ancak yakında hız arttırımı bekliyorum. 10 Mbit yapacaklar büyük ihtimalle. Üç yıl önce 1 Mbit ile başladım, sonra 2 Mb sonra da 4 Mb yaptılar. Fiyat hep sabit kaldı.

Gördüğün gibi limitsiz bağlantılar TTnet'e göre daha ucuz. Üstelik TTnet'in 2Mb üzeri bağlantı seçeneği yok. Eğer TTnet 1Mb bağlantıyı 25 YTL civarına indirirse ve 2 Mb bağlantıyı 50 YTL seviyesine çekerse o zaman fiyatlar normal diyebiliriz.

Ancak TTnet fiyatlarına %18 KDV ve %15 ÖIV ekleniyor. Bildiğim kadarıyla ÖIV'nin de KDV'sini alıyorlar. Yani verginin vergisini alıyorlar. 100 YTL'lik bir ürün İletişim vergisi ile 115 YTL oluyor. Sonra 115'in üstüne %18 KDV ile 135.70 YTL oluyor. O nedenle Özel İletişim Vergisinin kaldırılması ve KDV'nin azaltılması lazım fiyatların inmesi için.

Benzer bir durum ÖTV vergilerinde var.

Mesaj erdinç tarafından 19.07.2007 (15:04) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 24.07.2007  
06 londra

Yer: londra

Merhaba,

Londra'dayim burda internet fiyati suan benim odedigim kontrata gore

£21.99 -- 8mb -- Sinirsiz hizmet aliyorum ancak bir cok alternatif mevcut burda yani tekellesme yok, istedigin firmadan hizmet alabiliyorsun fiyatlar £9.99 -- 2mb dan basliyor ve benim kullandigim fiyata kadar var. Zaten konun en basindada yazdigim gibi Ingiltere'de internet fiyatlarinda ucuz degil siralamada 12. sirada yer aliyor,

ama mesela suan Sky bir kampanya baslatti digital tv(bizdeki digiturk benzeri) , telefon ve broadband 8MB £24.99

Ancak youtube vb. video siteleri olsun, ya da diger hiz gerektiren islemler kesinlikle bekleme soz konusu degil, indirme hizi gayet iyi yani arkadasin biraz yanlis anlatmis sanirim, Turkiye ile kiyasliyacak oldugumuzda hiz konusunda gercekten fark cok diyebilirim ama bu birde kullandigin broadbandlada alakali.

Umarim anlatabildim.
Comment

Etiketler
dunyada , internet , fiyatlari

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program