|
|
|
|
Yer: istanbul
|
Apple’dan yenilikler: Yeni iMac, iLife 08 ve iWork 08
Apple, Leopard'dan önce beklenen yeni ürünlerini piyasaya sundu.Uzun bir zamandır konuşulan yeni iMac ve Leopard ile gelmesi beklenen yeni iLife ve iWork artık piyasada.Bu yazıda bu üç ürünle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.Hadi başlayalım. iMac İlk olarak iMac'i ele alacağım.iMac herkesin çok beğendiği bir bilgisayardı çünkü bir dizüstü gibiydi.Taşınabilir değil ama insanı kablo derdinden kurtarıyordu.Ve yeni iMac'in de bunu sürdüreceği hatta arttıracağı gözüküyor. iMac'in tasarımında köklü bir değişim var.Öyle ki iMac artık beyaz değil.Siyah ve gri renkleri kullanılmış.Ve kaplaması da değişmiş.Eski kaplamanın yerine anot aluminyum dan oluşan çerçeve ve camdan oluşan kaplama kullanılmış.Bu tasarım aynı zamanda iMac'i çevre dostu yapıyor. iMac'lerde artık sadece 20 ve 24 inch olmak üzere iki tane parlak ekranlı seçenek var.İnsanların geniş ekrana olan ihtiyacı arttıkça Apple da bunu dinleyerek boyutlarda değişiklik yapmış.17 inch'lik iMac yeni seriye katılmamış. ![]() Gelelim yeni iMac'lerin teknolojisine.iMac'lerde doğal olarak Intel işlemciler bulunuyor.20 inch'lik iMac'de 2.4 GHz'lik Core 2 Duo bulunurken 24 inch'lik de 2.8 GHz'lik Core 2 Extreme bulunuyor.Tamamen 64-bit desteği sunan Intel Core 2 işlemciler veri işleme hacmini ikiye katlıyor.Böylece iMac'ler istisnai bir hıza ve çevikliğe sahip oluyor. Artık yüksek çözünürlük ve parlaklık gerektiren oyunlara ve yazılımlara sahibiz.Yani en son teknolojiye sahip ekranları tercih etmeliyiz.Ve yeni iMac'lerde bunu sunuyor. Yeni iMac'lerde bulunan parlak ekran da ne yaparsanız yapın her zaman nefes alıcı bir kalite ile karşılaşacaksınız. iMac'deki parlak ekran canlı resim ve videolar yaratmanıza yardımcı oluyor. 16:10'luk geniş bakış açısı oranı sunan yeni iMac'lerin 20 inch'lik olanı 1680'e 1050'lik çözünürlük sunarken 24 inch'lik olanı 1920'ye 1200'lük bir oran sunuyor.Bu değerler iMac'lerde Photoshop ile çalışacak kullanıcılar için mükemmel. iMac'ler görüntü açısından bu güçlerini Ati Radeon'un yeni ekran kartlarından alıyor.20-ich'lik model de 128MB GDDR3'lük ATI Radeon HD 2400 XT bulunurken 24-inch'lik model de ise 256 MB GDDR3'lük ATI Radeon HD 2600 PRO bulunuyor.Bu kartlardan alınacak verim ile cam gibi bir görüntüye ulaşabiliriz. Bunun dışında iMac'de eskisi gibi entegre kablosuz ağ kartı, iSight kamera ile Superdrive bulunuyor. iLife 08 Bir Mac kullanıcısı olarak iLife her zaman işimi kolaylaştırdı.Resimlerimi düzenlerken, resimlerime bakarken veya okul için resim ve müzik karışımı bir sunum hazırlarken bana çok yardımcı oldu ve normal bir durumda harcayacağım süreyi azalttı. Yeni iLife ile işimin daha da kısalıcağına eminim. Apple'ın sitesinden dağıttığı video'yu indirdim ve izledim.Gerçekten de müthişti.iLife'ın içinde yer alan programlarda işime yarıyacak bir sürü yenilik var.Artık resimlerimin iPhoto'da dağınık bir şekilde durmayacak, kütüphanemdeki resimleri düzenli dursun diye albümler içine koyup bu seferde albüm karışıklığı çıkarmaktansa artık"events" özelliği ile resimlerimi kütüphane içerisinde gruplayabileceğim.Dahası üzerine geldiğimde faremin hızına göre resimler geçecek. Eğer .Mac hesabım varsa resimlerimi kolayca ve mükemmel bir galeri görünümü ile internete koyabileceğim.Dahası başkaları da galerime resim ekleyebilecek ve bu resimler otomatik olarak bilgisayarıma gelecek. Tatilden geldiğim zaman çektiğim videolardan kısa bir tanıtım filmini çok kısa bir zaman zarfı içinde kolayca oluşturabileceğim.Ve istersem videolarımı da internette yayınlayabileceğim. Kendime bir web sitesi yapmak istiyorsam iWeb ile kolayca web sitemi oluşturacak ve resimlerim ile videolarımı kolayca buraya ekleyebileceğim. Apple tarafından hazırlanmış güzel görünümlü şablonlar ile.Dahası siteme Google Maps'den harita ekleyebileceğim ve siteme girenler bu harita da Google Maps'de bulunan bütün özellikleri kullanabilecek.Ve artık iWeb Google Adsense reklamları eklemeyi de kolay bir hale getiriyor.Öyle ki Adsense hesabım ile yapacağım bağlantı sayesinde reklamlarımı kolayca ekleyip yine kolayca düzenleeceğim. Eğer müzikle uğraşıyorsam kendime istediğim enstrumanlardan oluşan bir gurup kurup o grubun başına geçecek ve kendi müziğimi veya sesimi ekleyerek kendi şarkımı oluşturacağım.Bu arada kuracağım müzik grubundaki aletleri tamamen görsel bir arayüz üzerinden seçeceğim. iLife'daki yeni özellikleri anlatan video'yu izlemek için buraya tıklayın. iWork iWork'de işimi kolaylaştıran başka bir paket yazılım.Ayrıca kullanması da Office'e göre çok kolay. Numbers Yeni iWork'de artık çizelge yazılımı, yani Excel, olarak Numbers bulunuyor. Numbers ile kolayca dilimli grafikler oluşturabilir ve bunları tablolarınız ile eşleyebilirsiniz.Veya kartvizit alıp tablolarınıza ekleyeceğiniz kartvizitleri Numbers'ın kendisi düzene sokacaktır.Numbers ile tablolarınızdaki verileri sıralamak ise çok kolay. Resimlerinizi veya tablolarınızı kolayca dokümanınızın içine yerleştirin veya yerini değiştirin. Yazdırma zamanı geldiğinde de Numbers'ın etkileşimli yazdırma aracını kullanın.Dokümanınızı kağıdınıza göre düzenleyin veya ne kadar sayfanın harcanacağına bakın.Hatta yazdırma aracını kullanırken bile dokümanınızı düzenleyebilirsiniz. Pages Daha önceden beri süre gelen Pages yazılımınde ise yeni eklenen resimler ile dokümanımı daha güzel bir görünüme sokabileceğim. Pages'de bir resimle uğraşırken araçlar kısmı resime göre şekillenmiş, yazıyla veya tabloyla uğraşırken de yazı veya tabloya göre otomatik olarak şekillenmiş olacak.Böylece ihtiyacım olan araca daha hızlı ve kolay ulaşacağım. Dokümanıma resim eklerken düzenlemek için fazladan bir yazılıma ihtiyaç duymayacağım çünkü Pages kendi içinde resim düzenlemek, küçültmek ,büyültmek ,çerçeve eklemek, vs.,için gereken basit araçları bulunduracak. Dahası bir doküman hazırlarken yaptığım değişiklikleri "Change Tracking" ile kolayca görebilecek ve aralarında dolaşabileceğim.Ve istediğime izin verip istediğimi geri alabileceğim. Pages ile ilgili videoları izlemek için buraya tıklayın ve başlıkların altındaki "watch demo" butonlarına tıklayın. Keynote Keynote'a eklenen yeni geçiş efektleri sunumlarımı daha da güzel yapacak. Ayrıca eklenen yeni resim ve yazı efektleri sunumuma renk katacak. Diyelim ki bir harita resmi ve üzerine de bir araba koydum.Arabayı istediğim herhangi bir noktadan başka bir noktaya götürmek istiyorum.Bu işlem normalde flash gibi bir araçla yapılabilirdi.Ama artık yeni Keynote buna da olanak veriyor.İstediğiniz bir resmi, örneğin bir uçak, A noktasından B noktasına götürebiliyorsunuz.Ve bu gidiş hata efektlerde ekleyebiliyorsunuz. Ya da arkaplanı olan bir resim ekledim.Ama sadece resim deki objeyi kullanmak istiyorum.Bunun için hiç bir resim düzenleme aracı kullanmadan, sadece Keynote'daki yeni özellik olan "Instant Alpha"yı kullanarak arkaplanı kaldırıp sadece resimdeki objeyi elde ediyorum. Keynote ile göze hitap eden sunumlar yapmak çok kolaydı.Bu işlem artık çok daha kolay ve sonuçları çok daha güzel.Sunum yaparken artık bana yardımcı olacak bir asistanım var.Smart Build.Böylece sunumumu daha kısa bir zaman zarfında bitirebileceğim. Pages ile ilgili videoları izlemek için buraya tıklayın ve başlıkların altındaki "watch demo" butonlarına tıklayın. Sonuç Sonuç olarak yeni iMac daha iyi bir kullanıcı deneyimi ve performansı vaat ediyor.Eğer elinizde eski bir iMac varsa geçmek için acele etmeyin çünkü Mac'ler uzun süre dayanır.Sonuna kadar kullanın derim. iWork ile iLife'a gelirsek onlarda alınması gereken paket yazılımlar.Eğer multimeda ile çok fazla uğraşıyorsanız hemen şimdi de alabilirsiniz ama bu iki paket yazılım zaten Leopard ile gelecektir. İki kez lisans parası vermeye de gerek yok. Kaynak: http://blog.cansurmeli.com/?p=279#more-279 __________________ blog.cansurmeli.com megateks.com.tr Mesaj cihangir tarafından 08.08.2007 (15:51) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!