|
|
|
|
Konferans: Jean-Paul Fourmentraux "Sanat ve Internet"
Duyuru için biraz geç kalınmış olabilir ama 21 Mart akşamı Beyoğlu Akbank Sanat Merkezi'nde şöyle bir etkinlik var: Yaratımın yeni şekilleri Sosyoloji doktoru, Paris Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Çalışma ve Sanatlar Merkezi üyesi ve Paris Madencilik Ulusal Yüksek Okulu Yenilik Geliştirme Sosyoloji Merkezi'nde araştırmacı olan Jean-Paul Fourmentraux, sanatsal yaratım, araştırma-geliştirme ve teknik yenilik arayüzeyleri ile ilgili karşılaştırmalı araştırmalar yürütmektedir. 1990'lı yılların ortalarından bu yana internet çağdaş sanatın yaratımı ve yayımı ile ilgili biçimleri altüst etmiştir. Aynı zamanda daha kolektif ve disiplinlerarası «sanatsal çalışma» internet'in yeni kullanımlarının habercisi olmuştur. Jean-Paul Fourmentraux bu konferansta ilk kitabından yola çıkarak internet aracılığıyla yaratımın yeni kazanımları ve şekillerini ele alacak. * Etkinlik Ücretsizdir. * Simultane Çeviri Yapılacaktır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Re: Konferans: Jean-Paul Fourmentraux "Sanat ve Internet"
cgencer, saati yazmayı unutmuşum, teşekkürler.
modela, ne zaman biteceğini ben de bilemiyorum, etkinliği internet sitelerinde gördüm. |
|
|
|
|
|
|
|
|
etkinlik duyurusunu yapan olarak benim söylemem doğru olur sanırım. konferans tam bir hayalkırıklığı idi.
maalesef hem güncellikten içerik hem de internet ve terminolojiden çevirmen uzaktı. bir sosyolog olarak anlatıcının belki söyleyecekleri değerli olabilirdi ama ben kırk beşinci dakikada salondan çıkanlardan idim. gelip de keyif alamayanlar haberciyi affetsinler. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Siz beğenmesenizde sonunu bekleyen bir sürü insan vardı.
Ayrıca önde iki karı-kocanın hem fransızca konuşmalara hemde türkçe çevirisine kafa sallaması benim eğlencemdi.Birde öğrendim ki fransızlar evrenin en geveze mahlukatları. Anam sunucu konferans başlamadan önce her gelenle nefes almadan konuştu. Çevirmene yöneltilen eleştiriye katılıyorum. Bir ara yazar yazılımlardan bahsederken Adobe illustrator lafı geçti. Yazar döndü ve ne olduğunu sordu? Sonrada bize yazarın verdiği cevabı çevirdi. Photoshop gibi tasarım programı ![]() Neyse benim için güzel bir tecrübe oldu. Her gördüğün etkinliğe atlama .. He bu arada allahtan çağırdığım hiçkimse gelmedi
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!