»
Dünyanın En Seçkin İletişim Tasarımı Okulları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi
|
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: İstanbul
|
Dünyanın En Seçkin İletişim Tasarımı Okulları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi
New York Times Tasarım Editörü, ünlü grafik Tasarım Tarihçisi Steve Heller hazırladığı 50 Uluslararası İletişim/grafik Tasarım Okulları seçkisine Türkiye'den Yıldız Teknik Üniversitesi (YTU) İletişim Tasarımı Bölümünü öğretim üyeleri ve yürütükleri öğrencileri çalışmalarını da gösterdi. Sözkonusu listede yer alan okulların öğrenci çalışmaları New York merkezli Rockport Publishers tarafından 2009 Baharında kitap olarak da yayınlanacak. Steve Heller'in listesinde London Colloge of Communication, Alberta College of Art and Design Berlin University of Arts, Helsinki University of Art and Design , New York State University gibi dünyanın en tanınmış okullarından tanınmış öğretim üyeleri gösteriliyor Bu listede Yıldız Teknik Universitesi İletişim Tasarımı öğretim üyelerinden Prof.Dr. Oğuzhan Özcan, Ahmet Öktem ve Evren Yantaç yer aldı. YTU İletişim Tasarımı Yeni Medya ve İnteraktif Tasarım alanında yaptığı özel eğitimle tanınıyor. Bu yıl eğitimde 10.yılını kutlayan bölüm özel yetenek sınavı ile eğitim yapan okullar arasında 250 ÖSS puanı ile en yüksek taban puanla öğrenci alıyor. YTU İletişim Tasarımı Bölümü ayrıca Türkiye'nin interaktif medya tasarımı alanında tek master ve doktora programını yürütüyor. Bu araştırma programlarında çok sıkı bir ön elemeden geçen öğrencileri herbiri atıf indeksli dergilerde yayın yapmaları şart koşuluyor. Bölüm, Türkiye'de İletişim Bilimleri alanında Türkiye'nin en çok yayın üreten akademik birimi olam ünvanına da sahip bulunuyor. 10.yıl eğitim yılında 2008-2009 eğitim döneminde YTU İletişim Tasarımı Bölümü dünya çapında tanınmış pek çok tasarımcı ve öğretim üyesine ev sahipliği yapacak. Örneğin dünyanın en önemli sanat, teknoloji ve bilim arakesiti araştırmaları yapan ve MIT Press Leonardo Dergisi Editörü Roger Malina YTU'de bir konferans verecek. Ayrıca bölüm Interaktif Tasarım alanında ihtiyaç duyulan Türkçe Açık Kaynak bir portalın yayınını internet ortamından yapmaya hazırlanıyor. Bölüm hakkında geniş bilgiye http://www.ilet.yildiz.edu.tr adresinden erişilebilir. ---- Not : Sanırsam bahsedilen Türkçe Açık Kaynak Portal > http://blog.ozcan.info/ |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!