|
|
|
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
Turkcell MOBİL GELECEK 2008 proje yarışması
TURKCELL MOBIL GELECEK isimli bir yarışma düzenliyor. eğer düşündüğünüz, üzerinde çalıştığınız (ve henüz ticari olarak kullanılmayan) bir projeniz varsa, başvurunuzu yapıyorsunuz ve değerlendirmeye alınıyor. Kategoriler : Bireysel yarar: Önerilen çözüm, mevcut bir hizmette, o hizmeti kullanan bireylerin yararına bir yenilik getirmeli ya da yeni bir hizmeti ilk kez sağlamalıdır. Yeni bir hizmetin ilk kez sağlanması, o güne kadar gerek görülmemiş olması nedeniyle, teknik yetersizlikler nedeniyle veya o hizmetin verilmesini olanaklı kılan bir iş modeli kurulamamış olması nedeniyle olabilecektir. kurumsal yarar: Önerilen çözüm, mevcut bir hizmette, o hizmeti kullanan kurumların yararına bir yenilik getirmeli ya da yeni bir hizmeti ilk kez sağlamalıdır. Yeni bir hizmetin ilk kez sağlanması, o güne kadar gerek görülmemiş olması nedeniyle, teknik yetersizlikler nedeniyle veya o hizmetin verilmesini olanaklı kılan bir iş modeli kurulamamış olması nedeniyle olabilecektir. Toplumsal yarar: Önerilen çözüm, toplum yaşamı üzerine olumsuz etkileri olan durumlarda geniş bir kullanıcı kümesinin durumdan en az etkilenmesini sağlayacak bir çözüm olabileceği gibi, geniş bir kullanıcı kümesinin bir olanağı değerlendirebilmeleri için uyarılmaları gibi toplum yararını önde tutan bir çözüm de olabilecektir. İş modeli: Önerilen çözüm, ortaya çıkacak yararın bireysel, kurumsal ya da toplumsal olmasına bakılmaksızın, mevcut bir hizmetin daha düşük maliyetle elde edilmesine ya da ekonomik olmadığı için verilemeyen bir hizmetin verilebilmesine yol açan bir uygulama modeli, ticari model veya iş modeli olmalıdır. Akademik çalışma: Önerilen yetkinlik, ortaya çıkacak yararın bireysel, kurumsal ya da toplumsal olmasına bakılmaksızın, mevcut bir hizmetin daha düşük maliyetle elde edilmesine ya da teknik olarak mümkün olmadığı için verilemeyen bir hizmetin verilebilmesine yol açan bir temel yetkinlik, algoritma veya teknolojik çözüm olmalıdır. Yarışma ödülü, kategori birincilerine 30.000 YTL olarak açıklanmış. 2007 yılında kazanan projeleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Yarışma takvimi şu şekilde : 1 Nisan - 13 Haziran 2008, Yarışma başvurularının alınması 13 Haziran 2008 saat 17:00, Son başvuru tarihi ve saati 16 Haziran - 15 Temmuz 2008, Ön değerlendirme süreci ve finale kalanların duyurulması 15 Temmuz - 28 Eylül 2008, Finale kalan projelerin jüriye sunulması ve kazananların belirlenmesi Ekim 2008, Kazananların duyurulması ve ödül töreni
|
|
|
|
|
Re: Turkcell MOBİL GELECEK 2008 proje yarışması
Arkadaşlar ben yarışmaya katılıyorum ama projemi hangi şekilde sunmam gerektiğine karar veremedim. Sizce sunu mu word dosyası mı yada dahada ilgi çekmesi için flash ile animasyon mu yapim?
|
|
|
|
||
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
|
|
|
2007 'de kazanan projeleri inceledim (Pdf olarak indirdim), orda anlatılan şekilde yazdım bende, tabi biraz daha geniş olarak.
word belgesi hazırladım 2 tane ve projenin çalışma prensibini anlatan şekiller ekledim, ayrıca bunları upload ettim. bence sunum şekli değilde, projenin detayları önemli gibi geliyor bana.
|
|
|
|
|
|
aslında kafama takılan bir olay var, Turkcell 'in sitesinde de herhangi bir açıklama yok bu konuda (yada ben göremedim). belki binlece proje gönderilecek yarışmaya, ama sonuçta 5 proje ödüle layık görülecek.
peki diğer projelere ne olucak? yani Turkcell kazanmayan projelerin üstüne yatabilir mi?, herhangi bir gizlilik anlaşması vb. yok sitede, böyle bir durumda proje sahiplerinin proje üzerinde hak iddaa etmesi yada yasal olarak hakkını araması nasıl olacak?
|
|
|
|
|
Hocam siz dosyayı hazırlarken
proje adı: yapan kişi: proje nasıl yapıldı özgeçmiş sırasına mı uydunuz yoksa direk projeyi mi anlattınız?
|
|
|
|
|
|
|
ben 2 dosya hazırladım, aslında içerik açısından aynı.
ilk dosyayı, 2007 'de kazanan projelerin tanıtıldığı dosyada ki formata uygun olarak hazırladım, yani - proje adı - proje kısa tanım - özgeçmiş - fikir nasıl doğdu / gerçekleşti bunların dışında hiç bir şey yazmadım diğer dosyada ise özgeçmiş kısmını çıkardım, projeye ait birkaç anlatımlı resim ekledim. açıkcası doğrumu yaptım, yoksa senin bahsettiğin gibi animasyon yada video vb gibi içerik ekleseydim dahamı iyi olurdu kestiremiyorum ama ilk aşamada bence sunuma çok dikkat edilmez gibi geliyor bana, zaten ikinci aşamaya kalırsak 5er sayfalık sunum isteyecekler, işte ozaman asıl sunum teknikleri konuşur gibi geliyor bana
|
|
|
|
|
başarılar o zaman
![]()
|
|
|
|
|
|
|
arkadaşlar yarışmaya başvuran varmı içimizde?
benim gönderdiğim 2 projeden 1 tanesi finale kaldı ![]() toplamda 296 proje başvurusu yapılmış, 18 finalist seçildi. şimdi sunum yapmak için bekliyorum.
|
|
|
|
|
Yer: KOCAELİ
|
Tebrikler.
Geçen sene gizlilik konusundan dolayı bir projeyi sokmak için tereddütte kalıp vazgeçmiştik. Sonuçta en iyi ihtimalle 30k YTL yi alıp, milyonlar kaybetme durumu da var. Doğru, 30kYTL bir destektir fakat Turkcell de bu projeleri kullanıp büyük paralar kazanamaz mı projeniz üzerinden?
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!