»
Altivi gözaltında...
|
| Gündem Paylaşılmaya değer, reklam amacı gütmeyen; forum içinde yer verilen bölümlerle uyuşan haber, etkinlik, ürün tanıtımlarına... bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
||
|
Yer: Antalya
|
Altivi gözaltında...
Genelde açık arttırma ve online alışveriş yapacağınız internet sitelerinde hepimiz kuruluşun güvenilirliğini ararız. Ne de olsa işin riski artık "bilgisayarıma virüs girer mi" endişesinden çıkıp, "banka hesabım talan olur mu" paranoyasına dönmeye başlamıştır. İçimiz rahatlasın diye genelde sitelerin alt tarafında bulunan "Satış Sözleşmesi" vb başlıkları incelemeye başlarız. Altivi'de uzunca bir süredir internet dünyasında riskli olduğu tartışmaları bir çok yerde uzayıp giden bir site olmaya başlamıştı. "Benzersiz Teklif" adı altında bir uygulama ile ihale ismi altında, daha çok çekilişe benzeyen bir sistemde bir malın satışı yapılabiliyordu siteye. Her ihaleye katılmak için katılım bedelini ödemeniz ve en yüksek "Benzersiz Teklifi" yapmanız şartı bulunmaktaydı. Peki ne idi bu benzersiz teklif? site alışveriş sitesi diye balıklama atlayan bir çok kişinin, "50 YTL'lik malı 5 YTL'ye veriyorlar" beklentisi ile hüsrana uğraması ihtimali yüksek bir durum var ortada. Diyelim ki piyasa değeri 40bin YTL tutarında bir arabanın Altivi'de tavan fiyatı 10bin YTL olsun. İhale bedelini ödeyerek 1000 kişi katıldığını düşünelim. İhale giriş bedeli genellikle öyle bir rakam seçilmekte ki, istenen katılımcı sayısı gerçekleştiğinde Altivi satılan emtianın bedelini garantilemiş oluyor genelde. Teklifler de gelmeye başlasın. Ahmet : 10bin YTL desin Mehmet : 9bin 58 YTL Osman : 9bin 48 YTL Emre : 9bin 58 YTL Ceyhun : 10bin YTL Ayşe : 9bin 23 YTL Cihan : 9bin 43 YTL demiş olsunlar. Bu durumda en yüksek teklifi vermelerine rağmen Ceyhun ve Ahmet hiç bir şey kazanamamış durumdalar. Çünkü aynı tekliften iki adet zaten bulunmaktadır. Hakeza Mehmet ve Emre de teklifleri benzersiz olmadığından kaybederler. Ancak Osman 9bin 48 YTL gibi bir ücretle benzersiz teklif verdiğinden arabayı kazanır. Suyun bulanmaya başladığı nokta da burada başlıyor. Altivi zaten katılım bedellerinden oldukça büyük bir oranda karını garantilemeyi başarıyor, zaten başaramadığı an ihale iptal ediliyordu. Üstüne bir de 9bin 48 YTL alıyor Osman'dan. Tabii verilen teklifler ne derecede doğru düzgün tutuluyordu orası da bir muammadır. Bir süredir Şikayet Var gibi sitelerde sayfalar dolusu şikayete maruz kalan firmanın ilgili kuruluşlar tarafından incelenmeye alınması doğal geldi bugün televizyonlarda çıkan haberleri duyduğumuzda. Haber metnini şu şekilde özetleyebiliriz. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: İstanbul
|
Re: Altivi gözaltında...
Bildiğim kadarı ile bu üçkağıtçılığı altivi daha çok maddi değeri büyük ürünlerde yapmış olması;otomobil gibi... Maddi değeri fazla olmayan diğer teknoloji ürünlerinde sistem düzgün işlemekte çünkü birkaç sitenin bu haberdeki yorumlarında insanların ürünlerini gayet sağlıklı bir şekilde aldıklarını ifade ediyorlar...
|
|
|
|
|
@CSS, ben sana olayı şöyle anlatayım o zaman;
Sistem açıldıktan yaklaşık üç ay sonra 650, 50 ve 50 YTL olmak üzere üç ihale kaybettim. Tabi bu ihalelere katılma fikrinden çok önce yaptığım araştırmalarda birkaç ufak nokta tespit etmiştim.
Netice itibariyle bu sistemden elbette bazı insanlar memnun olmak zorundaydı -Bir sana beş bana mantığı-. Yoksa sahipleri bunca uzun sürede o kadar parayı toplayamadan çoktan şu anki durumlarına gelirlerdi. Bence diğer bir soru neden bunca zaman beklendiği olabilir. Ama meydadan öğrendiğimiz kadarıyla 6 aylık bir takip süresi sonunda bu noktaya gelindiğini biliyoruz. Hiç ürün alabildin mi derseniz, cevabım "hayır". Alamadığım gibi kaybettiğim diz üstü bilgisayar ihalesi yüzünden hayallerimdeki dizüstünü satın alacak parayı da kaybettim Bu zamana kadar sayısal loto dahi oynamadığım halde sistemin büyüsüne kapılmamak işten bile değildi. Hele biraz da programcılık işlerinden anlıyorsanız benim düştüğüm son dakika tongasına düşmemeniz kaçınılmaz.Bunca parayı kaybettikten sonra antialtivi.com'u satın aldım. Bir blog açıp altiviyi yerden yere vurmak istedim. Ya da yerden yere vurduktan sonra altivi'ye satarım diye düşündüm. Ama o kadar yoğundumki daha sonra onu da yapamadım. Kaybettiğim paraları yerine koymak için çalışmam gerekti
|
|
|
|
|
|
altivi'de birkaç ihale kaybettikten sonra hırs yapıp daha çok teklifle girdiğim bir ihaleyi kazandım. ama altivi'yi altivi yapan özellik ortadan kalkmış oldu zira aldığım ürüne teklifim + ihale bedelim = ürünün gerçek bedeli kadar para ödemiş oldum. onu takiben birkaç ihaleye daha girdim ve yine kazanamadım. kısacası şöyle diyebilirim ki; eğer ürünün gerçek bedeli kadar parayı gözden çıkarabiliyorsanız alma şansınız var. yani olmayabilir de. kumar bile daha mantıklı. aksi halde, ucuza alacağım gözüyle bakarsanız siteye iflas edersiniz. bu da her halükarda uzak durulması gereken bir site olduğunu gösteriyor.
tabi bu yaşadıklarımın üzerinden 1,5 sene geçmiştir. yetkililerin de ihalelere girerek ürünü şirket içinde tutup ihale bedellerinden voliyi vurmalarından öncesi yani. zaten alinur velidedeoğlu gibi tanıdık isimler çoktan ayrılmışlar ortaklıktan. ondan sonra bu hale gelmiş olsa gerek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sizce ihalelerdeki fesatlıklar ispat edilirse, bu zamana kadarki katılım bedelleri iade edilebilir mi? Aramızda hukuçu var mı yanıtlayacak?
|
|
|
|
|
|
Yer: Istanbul, Izmir
|
Türkiye'de medyatik simalarla pazarlanan (ki zaten aralarından biri pazarlamacı) hangi şeyden bir hayır gördü ki insanlar? Yaş itibari ile hatırlamayan çok kişi vardır. Fakat 1983'ten itibaren başlayan ( banker silkelemesi ) "Türk halkını kaz görürüm, güderim" anlayışına bu kadar da düşmemek gerekir. Nette habire karşıma çıkan altivi reklamlarına rağmen sadece bir kere, hatta o da zoque'de yayınlanan bir reklam vasıtasıyla tıkladım. Sonra nette kısa bir sorgulama, yaklaşık nelerin döndüğünü gösterdi. Kimse kızmasın ama onca rant dönen bir yerde, bizim gibi küçüklerin fare boku kadar değeri olmayacağını anlamak gerekiyor artık. Size kepçeyle sunulan bir şeyden uzak durmakta fayda var. Tüm açık yürekliliği ile başına geleni anlatan nothingrows'a da teşekkür etmek lazım.
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: Bilecik
|
S. Kamil Akpul diye bi eleman Altivi'den
Araba alanların çoğu 1'den fazla kez Altivi'de araba ihalesi kazanmış. http://www.altivi.com/images/notice/popup1.html
|
|
|
|
|
Yer: İzmir
|
Henüz dolandırıcılığı kanıtlanmamış bir kişi/kurum hakkında ne kadar yüksek ihtimalli de olsa dolandırıcıdır demek doğru olmaz, yarın hasbelkader altivi aklanırsa veya konu bir şekilde kapanırsa sizler boşu boşuna mağdur olabilirsiniz
eğer gerçekten dolandırıldığınıza eminseniz kanıtlarıyla yasal yollara başvurmanız daha sağlıklı olur.Bununla beraber ben de altiviye cüzzi bir miktar deneme amaçlı yatırmıştım uzun süre önce, fakat asla kazanamayacağımı anladığım için tekrar bir şey yatırmadım, her şeyden önce güvenilirliği kanıtlanamaz olduğu için bu işin tutmayacağını düşünmüştüm ama yanılmışım herkes bir şekilde güvenmiş. Yasal mevzuatını da muhasebeci ve avukat arkadaşlarla uzunca araştırmıştık ve tam uygun yasal bir model bulamamıştık. Yüksek ihtimalle de bu sebeplerden kazandıkları tüm paralar devlete faizi ile geri ödenecek, doğrudan mal alan ve eline ulaşmayan insanlar hariç diğer tüm paraların üstüne soğuk su içilebilir ![]() 5 tane araba kazanan eleman bir şekilde (yasal yada yasal olmayan yollardan) ilk ihaleyi kazandıktan sonra, arabaları satıp diğer ihaleler için sermaye yapıyor ve yüksekçe miktarlarda teklifi basıyor gene satıp gene sermaye yapıyor gene abartı para koyup alıyor"-dur".
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!