|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
garip bir bug: drupal ve invision forumda ortak problem
bir haftadır Drupal iel boğuşmaktayım, 3 defa kurmam gerekti. her olası seçeneği adım adım denedim. sonuçta Drupal'in de,daha önce başıma geldiğinden invision forum'un da türkçedeki görmüş kelimesine uyuz olduklarını ve 500 internal server error yarattıklarını gördüm. bu konuda bilgisi olan var mı hiç aranızda? girdiğim içerikte ne zaman bu kelimeye rastlasa, server crash ediyor. server'ım amerika'da, belki utf-8'in ncode edildikten sonra oluşturduğu byte dizisi gerçekten server'ı crash ettiriyordur? merak ettiğim, acaba bu server'lar türkçemizi de kısıtlamaya başladıysa acaba arkasında emperyalistik bir hunharca plan yatmasın sakım (işin esprisi)? ama hakikaten utf-8'den iyi anlayan birinin fikrine ihtiyacım var bu konuda. iki birbirinden tamamen farklı yazılım paketinin de aynı hatayı vermesi beni hem çileden çıkardı, hem de şaşıra kaldım. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: garip bir bug: drupal ve invision forumda ortak problem
neyse. post'u attığımda içimi bir korku sardı, acaba Vbulletin'de bu yüzden patlayacak mı diye... ama yokmuş öyle bir problem ve burada istediğimiz kadar görmüş kelimesini kullanabilioruz. ne ala! oooohhh görmüş görmüş görmüş....
))
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
PHP versiyon ve default charset nedir? bu şey sadece post yada get kullandığındamı oluyor yoksa echo'görmüş'; bile yazsan çöküyormu?
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
teşekkürler,sorumun saçma ve garip gelen cevabını hosting şirketinden alabildim, birilerine yardımcı olabilir belki diye paylaşayım:
Alıntı:
çok garip gelen bir tavır. güvenliği anlayabilirim, ama beceremedikleri bir filtreleme yüzünden R ve M ikilisini peşpeşe kullanmayı yasaklıyor bu herifler, uzun lafın kısası.... çok garip, ama gerçek. hakikaten afalladım bu maili alınca ve tabii bir güzel döşendim demokratik bir tavır mı diye... neye yarar, her zaman beğenmezsen başka kapıya diyebilirler sonuçta. ama hakikaten garip bir yaklaşım bu. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
şaka gibi geldi bana
ya da kıl kapılması gereken bir durum, çoğunlukça bilinmeyen ama bu şirketin bildiği bi bug falanmı var acaba ?
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
bombaymış gerçekten. bu kadar beceriksiz bir firmadan topukların kıçıma vura vura uzaklaşmak sorununa kesin çözüm getirecektir. ayrıca kalıbımı çok rahatlıkla basarım ki bu cevap tamamen yalan. senin rm komutunu zaten çalıştıramaman, çalıştırsan bile hakkın olmayan dosyaları bırak silmeyi, okuyamaman bile lazım.
ne yani şimdi bu adamlar bu işin en temel gereğini yerine getiremedi de, gidip post edilen datayı filtreleyebilen daha hayvani bir altyapı mı oluşturdu? cık cık cık...
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
epey bipayladıktan, konuşma ve yazma özgürlüğü, demokrasi gibi meselelerden kafalarını şişirdikten sonra bahsi geçen modülü (apache için bir modülmüş, sonuçta hatayı apache veriyordu) kaldırdıklarını söylediler bugün. problem ortadan kalkmıştı, ama bana durumu ve konuşma özgürlüğümüzün ne kadar kısıtlanabildiğini bir kez daha gösterdi...
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |