Zoque.Forum
»
Drupal için Plasmado galeri çeviricisi...
|
| İçerik Yönetim Sistemleri WordPress, Drupal, Joomla, TypePad, TYPO3 ve buna benzer blog ya da içerik yönetim sistemleri ile merak ettiklerinizi bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Drupal için Plasmado galeri çeviricisi...
Merhaba,
Drupal CMS 'i için ufak bir eklenti hazırladım. Drupal'in image Gallery modülünü kullanarak siteye eklenen galerileri/resimleri bir flash ara birimi olan Plasmado ile izlemenize olanak tanıyor. Örneğini elastik üzerinden görebilirsiniz. Elastik, Drupal ile yönetilen bir güncel sanat sitesidir ve güncel sanatçıların portfolyolarını içermekte. Plasmado'yu, galerileri barındırdığım gallery/ dir'ine yerleştirdim. Glaerilere ait resimler de bu dir'in altıdnaki folder'larda. Ekte verdiğim scripti ise CronTab üzerinden belirli aralıklarla çalıştırmaktayım. Drupal'de galerilerde eklenenleri belirtilen aralıklarla aynı database'de yer alan Plasmado tablosuna eklemekte. Plasmado'nun tablosunu eklemek için orjinal SQL scripti yerine bunu kullanın, scriptte biraz değişiklik yaptım zira. PHP Code:
PHP Code:
Mesaj cgencer tarafından 09.03.2005 (13:05) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Drupal için Plasmado galeri çeviricisi...
@mesutceliq linki varsa yazabilirmisin?
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Drupal galerisi daha farlı
@mesutceliq
Bu konu flash bölümünde de açılmıştı. Tekrar baktım da sen; flash bölümünde aynı konuyu farklı bir başlıkla tekrar açmışsın. Yararlı bir link ama Drupal daki olay daha farklı dikkatli incelemeni tavsiye ederim. Burada dinamik olarak kullanıcılar galeriye kendi resimlerini yüklüyorlar. Böyle bir üyelik sistemi kurup resim galerisi hizmeti vereceksen kullanıcılara Drupalin resim galerisini buradaki güncellemeyle daha rahat kullanabilirsin. Sevgilerle
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Plasmado galerisi için bence bunu yazan kişinin sitesine gitsen daha sağlıklı olur. Sonuçta ben de ordan alıp üzerine ekleme yaptım, temiz hali orada. Ayrıca yazında sürekli BOLD kullanmış olman da hoş değil, netiquette uyarınca... Birok insan bunu söylemeye çalıştığını ısrarcı bir biçimde ifade etmek olarak algılar. Sinire ve gerilime ne gerek var?
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!