Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Blogküre » İçerik Yönetim Sistemleri » Onde Gelen İcerik Yonetim Sistemleri Standartlari Var Mi?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.12.2000   #1 (permalink)

Yer: Ankara/Adana

Dreamweaver 4.0'ın tanitimi icinde gecen bir bolum dikkatimi cekti; yazi asagida..

/////Yazılımın içine yerleştirilmiş O'Reilly başvuru materyalleri ile kod tanımlarına ve örneklere göz atabilirsiniz. Önde gelen """"içerik yönetim sistemleri""" ile kusursuz bütünleşme sağlayarak takım çalışmasını daha verimli hale getirebilirsiniz. /////

Benim sormak istedigim; onde gelen icerik yonetim sistemleri nedir? Burada kastedilen sitenin dosya yapisi-klasor hiyerarsi ve duzen yerlesimi mi( Tipki, kendi hard diskimizin duzenlenmesi gibi.)

Yoksa bir site iceriginin yonetilmesi icin benimsenmis veri tabani destekli dosya yapisi-kalsor hiyerarsisi standartlari mi var? Birkac yabanci kaynak buldum site icerik yonetim sistemleri konusunda ve bir hayli zamanimi harcayarak bir seyler anlamaya calistim; ama derdime tam bir cozum olmadi.

Hani bilirsiniz; frontpage'in-Microsoft'un tutturdugu bir dosya yapisi sistemi vardir. Tum imageler ayni yerde, HTML'ler ayni yerde. Boyle baska standartlar hakkinda bilginiz var mi?

Ya da bu; site İcerik Yonetimi veri Tabani-Dosya Yapisi Birlesimi Sistemi, baska bir siteden , baska bir siteye degisebilecek kadar ozgur bir yapi uzerinde isleyebilir mi? Aslinda cok dikkatli ve uzerinde iki-üc kez dusunulmeden harekete gecilmemesi gereken kocaman bir soru isareti. İcerisinde bircok farkli degisken var ve bu bir karar vermeyi zorlastiriyor?

Ozellikle hizli olarak icerik pompalanan ve arsiv niteligi de cok degerli olan bilgilerin gecerliligini dizin yapisi yuzunden kaybetmemesi ve arsive kolay donusebilmesi icin cok onemli.

uakyol şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.12.2000   #2 (permalink)

Yer: İstanbul/Türkiye
Sanırsam demek istediğini anladım.

Ve anladığım kadarını anlatmak gerekirse, "İçerik Yönetimi" dışarıdan HTML kodlamaksızın formlar dahilinde siteyi update imkanı sağlıyor. Aynı blogger gibi. Ama bunun çok daha fazla kapsamlısını düşünmen lazım.

Biz bu içerik yönetimini yenimuzik.com da kendi geliştirdiğimiz bir sistem ile birlikte yaptık. site bilindiği üzere çok kapsamlıydı. Forumdada zamanında bahsi geçmişti; yaklaşık 30'a yakın bölüm ve bu bölümlerin içerikleri. İçerikten sorumlu arkadaşlar, kurduğumuz sistemde bilgileri çok hızlı bir şekilde girebiliyordu. Günün sonunda bu girilen bilgiler siteye ekleniyordu.

Sistemi biraz açmam gerekirse, tamamını kendi kodladığımız ekleme/silme/değiştirme bölümleri var. Yani düşünün haber, yazı, cd info, biografi ve bunun gibi bir sürü bölüme ekleme/silme/değiştirme yapılabiliyor. Bunlara resim eklenebiliyor(yazı içine). Ve ayrıca diğer sitelere link vermek gibi özellikleri var. Oldukça kapsamlı bir yapıya sahip bu sistem.

Ve oldukça yararlı.. İnşallah yardımcı olabilmişimdir..

Caesar şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.12.2000   #3 (permalink)

Yukarıya bir ekleme yapmam lazım. Dediğin gibi bütün bu bilgiler database'de toplanıyor. Yani burdaki server'la abd'deki server senkronize oluyor hergün...
Caesar şu an çevrimdışı  
Old 29.12.2000   #4 (permalink)

Lafı gecmisken yenimuzik.com'un tasarimi hakkinda birkac kisisel fikrimi iletmek istiyorum.

Yenimuzik.com'un bu son tasarimi ile ilk hayata gecirrdigin zamanlari hatirliyorum. site analiz de yapmak istedigim birkac elestiri vardi; fakat o zaman denk olmamisti, simdi lfi gelmisken yapayim.

Tasarimin teknik ve ozellikle içerik guncelleme kismina bir sozum yok, hatta ayrintilari ile ogrenmek isterim :)

Ama acaba tasarim, kullanislilik ve son kullanici kullanımı testlerinden basari ile cikabilir mi. Hani su geyik vardir; aslinda kuraldir; ama geyikmis gibi telaffuz edilir: Net deneyiminin baslarindaki bir kullanici bu site ile bas basa kaldiginda nasil hareket ediyor?

Burada daha da onemlisi site tasarimcisi ve icerik yonetimi sorumlusu; bu klasik anlamda genel editor olur; son kullanicilarin nasil hareket etmesini planlıyor ve aralarında bir is birligi var mi?

Benim fikrim yenimuzik.com deneyimli ve sabirli son kullanicilara hitap ediyor? Bu da aklima acaba bu durum içerigine gore yenimuzik.com'un az ziyaretçide kalmasina yol acabilir mi, diye sorular getiriyor.

Umairm konu disi olmamistir.
uakyol şu an çevrimdışı  
Old 29.12.2000   #5 (permalink)

Evet... Dediğin gibi biz bu siteyi oluştururken bu kadar içeriği nasıl sunacağımızı uzun uzadıya konuşmuştuk. Aslında çok basit bir şekilde insanlara sunabilirdik bunları. Bir sürü link yapardık. Ve insanlar bu linklere basıp istediği yerlere giderdi.

Ama biz böyle olmasını istemediğimizden, ve biraz da şu anki sitelerden değişik olması düşüncemiz ile yenimuzik.com bu hale geldi.

Bizde farkındayız ki. Şu an internet'e yeni başlayan bir insan sitenin içindeki içeriğe çok rahat bir şekilde ulaşamayacaktır ya da sitenin çalışma tarzını anlayamayacaktır. Tam olarak böyle olacağını tahmin edemedik ama yoğun çalışmalar sonucunda ortaya bu şekilde bir site çıktı.
Bu sistemin yararı olmadı mı. Tabi ki oldu, değişik bir sistemle çok geniş içerikli bir siteyi insanlara sunabildik. Şu an yeni sitede de bütün içerik kontrol altındadır. Hatta artık grafikler bile resimlerden ayrıştırılabiliyor.

Peki bu ziyaretçi sayısını azaltıyor mu..? Tabi ki olasıdır. Azaltabilir. İlerki zamanlarda başka bir sisteme geçersek belki bir düzelme söz konusu olabilir.

Caesar şu an çevrimdışı  
Old 30.12.2000   #6 (permalink)

keske bir deneme yapmadan ziyaretci sayisinin bu isten nasil etkilenecegini %99 saglikli olcmenin bir yolu olsaydi di mi?

Bu tarz verimlilik anketleri turkiye'de de yapiliyor; ama daha cok internet kullanıcızının profiline gelir duzeyi ve reklamcilik acisindan yaklasiliyor.

Daha birkac hafta oncesine kadar buyuk ve unlu portallardan birkacina girdigimde benden sabirli olmami ve anketi sonuna kadar goturmemi isteyen bir pop-up pencere acilmisti. Konusu sadece bu profile yonelik tamamiyla anaonim bir anketti.

Ehh, bir nevi normal karsilamali... Reklamcilarin ve reklam verenlerin bu tur gayretlere girmelerini en nihayetinde site sahiplerine yararli olacaktir.

kal saglicakla..
uakyol şu an çevrimdışı  
Old 20.02.2003   #7 (permalink)

pasam's Avatar

Yer: {ist- levent}
İçerik Yönetim sistemleri kullanım açısından özellikle kobiler ve sektörel baz da çalışan firmaların web site ihtiyaçlarını ve firma içi intranet ihtiyaçlarını aynı anda sunma imkanına sahip bulunmaktalar.
Bu sistemlerin en büyük özelliği Word kullananbiri bile siteyi guncellıyebılır FTP ye gerek kalmadan dosya gönderebilir.
Sistemin içerisinde Dreamweaver gibi bir program sözkonusu.
Sanırım açıklıyabildim daha detaylı bilgileri aşağıdaki sistlerde bulabilirsin.
Fiyat olarak biraz pahalılar tabii ;

Türkiye bu sistemi kullanan
www.penta.com.tr
www.ailem.com
www.ultraslan.com(org)
siteleri ActiveBuilder sistemini kullanmaktalar Bu firma USA yerleşik olmakla birlikte türkiyede ki firma sanırım dağıtımcıları (yada çözüm ortakları) dır. www.activebuilder.com

Şu anda bizde firma olarak USA den bir firma ile anlaşmak üzereyiz sistemi türkçeleştirerek türkiye ve ortadoğu da ki pazarlama faaliyetlerini alacağız. (ismi ni anlaşma olduktan sonra söyliyeceğim Batıl bir inancım var da duyulunca olmuyor hep böyle durumlar da ) neyse bir iki de yabancı site örnek yazdım aşağı

http://www.cfdev.com/
http://www.wiesel-partner.de
http://www.abaton.info/
http://www.ektron.com/content-management-solutions.cfm

//..! Jackie 's Groove !..//

//..! Electroni C afe !..//
pasam şu an çevrimdışı  
Old 22.02.2003   #8 (permalink)

Murathan's Avatar

Yer: ISTANBUL
Şimdi bir saniye ben bu konuyu tam olarak bir türlü çözemedim de...(Atlıyorum belki ama konu açılmışken..)
Daha önce benzer bir sistem olmalı en azından bana farksız geldi Microsoft'un yazılımı sharepoint vardı.
Bu yazılımda bazı kısımlar dll olarak geliştirilmişti (çok fazla incelemedim duyduğum bilgilerle size anlatıyorum)yada intranet için bir uygulama üzerinde geliyordu herneyse..
Şimdi bu bahsi geçen sitelere baktımda hepsinde ASP kullanılmış.
Dolayısıyla bu sistem alınıp kodlarda değişiklikler yapılarak farklı kişiler tarafından kullanılabilir bunu nasıl kontrol ediyorlar?
Bunun fiyatı olmalı ben sitede bulamadım ama iyi bir fiyatı olduğunu düşünüyorum bu durumda nasıl koruyorlar kodları?
Ayrıca müşteri eğer ASP ile sistemi geliştirebiliyorsa tam hakimiyet sağlayamıyor mu?
Yani şimdi bu bahsedilen active builder farklı bir uygulama mı?
Ve sharepointten farkı var mı? yada PHP nuke'den..
Espirisini anlatırsanız sevinirim.Yani ne gibi özellikleri var tercih edilmesi için..
İyi Çalışmalar..
Murathan şu an çevrimdışı  
Old 22.02.2003   #9 (permalink)

pasam's Avatar

Yer: {ist- levent}
CMS = Content Management Systems (İçerik Yönetimi)

Bu sistemleri PHP-nuke ile kıyaslanabilir bunların en büyük farkı içlerinde wswtng işte ; HTML editörü bulunan bir ASP sayfası düşün bu editör de word de dokuman hazırlarmıs gibi browser da sayfa hazırlıyorsun konmasını ıstedıgın yerı yazıyorsun OK liyorsun. o kadar fiyat olarak bir GERÇEKLERİ birde türkiyede yapılan terbiyesizlikleri verim. (Glaxo Smith Kline cok yakın bir tanıdığım üst yönetimde onun yalancısıyım)

Hürriyet gazetesine bu sistem 250.000 $ ve 1-2 gazeteye de bu şekilde rakamlar ile satılmış ondan dolayı Üst Yönetimler bu sistemlere uzak bakıyorlar activebuilder bunlardan daha ucuz bir sistem Realitede ucuz olmalı cok fazla bir kodlama yok çünkü;
10.000 $ - 20.000 $ uygun bir fiyatdır.

yurt dışında CMS sistemlerini 149 $ - 20.000 $arası almanız mumkundur.

//..! Jackie 's Groove !..//

//..! Electroni C afe !..//
pasam şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

standartlari , sistemleri , yonetim , icerik , gelen , onde

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 05:35.