Zoque.Forum
»
wordpress ile ilgili sorular
|
| İçerik Yönetim Sistemleri WordPress, Drupal, Joomla, TypePad, TYPO3 ve buna benzer blog ya da içerik yönetim sistemleri ile merak ettiklerinizi bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Re: wordpress ile ilgili
1. Aynı veri tabanında tüm tablolara wp_ yerine xp_ kullanabilirsin yada başka birşey, böylelikle aynı veritabanında iki ayrı Wordpress yönetebilirsin..
2. Phpmyadminde veri tabanını bir dosyaya export edip, hosttaki veritabanına import edebilirsin. phpmyadminde export diye bir bölüm var zaten zorluk çekmezsin diye tahmin ediyorum. |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
yukarı da bahsi geçen iki olayı da hallettim fakat yine iki sorum olacak;
1.si; yazar isminin üzerine tıkladığımızda orda listelenen yazıların en üstünde yazar ile ilgili bir yazının yer almasını istiyorum? mümkün mü? 2.si her eklenen yazıya standart bir reklam uygulaması girmek istiyorum. mesela; Google Adsense gibi. bu da mümkün mü? tabii mümkünse, nasıl? teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Ankara - Adana
|
Uyuyan bir konuyu uyandırmış olacağım ama ilk defa Wordpress'le uğraşmaya başladım bu öğleden sonra ve şu ilk soru hakkında bir şey sormak istiyorum. Bu "(more...)" linkinin yazılan her yazıda otomatik olarak çıkmasını nasıl sağlarım, birden fazla yazarım olacak çünkü. Böyle bir şey ilgili template dosyasında görünüyor ancak ya çalışmıyor ya da ben onu yanlış anlıyorum ve yanlış yerde arıyorum. Wordpress'in ayarlarını da kurcaladım ama öyle bir şey göremedim. PHP konusunda sadece ilgiliyim, bilgim yok denilebilir. Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Evermore eklentisinin ayarlarında "ilk paragraftan sonra çıksın" diye bir seçenek var ve bunu istediğniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz.Ayrıca bunu karakter sayısıyla da yapabilirisiniz.Örneğin 100 karakter sonra "more" koy gibi...
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: Ankara - Adana
|
Bunun bir eklentiyle halledilebileceğini düşünmemiştim, teşekkürler.
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Çok çok basit bir noktada mı takılıyorum yoksa çok daha karmaşık bir durum mu söz konusu:
Yüksek çözünürlükte sayfayı hazırlarken sorun yok, fakat burada görebileceğiniz gibi, div ler alt alta biniyor. Bunu nasıl engelleyebilirim. CSS şu şekilde: Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Re: wordpress ile ilgili sorular
http://forum.zoque.net/1-zoque/ adresinde oldugu üzere, Wordpress'de de kullanici hakkinda bilgiler, gönderdigi mesajlarin listelendigi... benzer sayfalar olusturmak istiyorum. bunun icin hangi plug-in'i kullanmam gerektigi konusunda ne yazik ki bilgi sahibi degilim. bu konuda bilgi sahibi arkadaslardan yardim rica edecegim.
tesekkürler.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!