Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Blogküre » İçerik Yönetim Sistemleri » İçerik yönetim sistemi kaça yazılır?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 22.02.2006   #1 (permalink)

Scud's Avatar

Yer: Antalya
İçerik yönetim sistemi kaça yazılır?

Bu yazılacak içerik yönetim sistemi şunları yapabilmeli:

1-) Admin, admin panelden istediği dili ekleyebilmeli. İsterse olmayan bir dili bile ekleyebilmeli (kuş dili gibi) yani dil dinamik olmalı. admin kontrolünde kontrol panelden dildeki kelimelerin karşılıkları değiştirilebilmeli vs. Her dil için girilecek içerikler, kategoriler vs ayrı olmalı. Yani her bir lisan için apayrı bir içerik yönetim sistemi demek.

2-) Sitede içeriklerin olacağı sayfanın görnümünün kaç stun olacağını admin belirleyebilmeli. istediği zaman site 3 sütun gözüksün, alt sayfalar 2. sütunda gelsin, 1inci sütun 150 px, 3üncü sütun 170 px, sayfanın geri kalanı da 2inci sütun şeklinde yeniden boyutlandırabilmeli.

3-) Admin Siteye eklediği her alt kategoriyi (isterse) ayrıyeten modül olarak istediği sütunda istediği sırada görüntüleyebilmeli. (link grup)

4-) Eklenen lisanlar aktif veya pasif yapılabilmeli. aktif yapılan her dil için bayrak simgesi sitede görüntülenmeli. ve tıklandığında o lisanda hazırlanmış site yüklenmeli. Bayrakların gözükeceği bölüm sütun olarak ve sıralama olarak değiştirilebilmeli.

5-) Sitenin title ile description ve keyword metatagları her dil için admin panelden güncellenebilmeli.

6-) Siteye fckeditor ile duyurular girilebilmeli. duyuruların hangi sütunda hangi sırada gözükeceği belirlenebilmeli. Girilen her duyuru için istenirse oluşturma tairhini göster ve zaman aşımı süresi seçenekleri konulmalı. zaman aşımı süresini geçen duyurular otomatik olarak yayından kalkmalı.

7-) Sitenin menusunun bulunacağı sütun ve o sütundaki sırası belirlenebilmeli. (Mesela menu 3üncü sütunda bulunsun ve duyuruların hemen altında gözüksün denebilmeli)

8-) Siteye istenildiği kadar ve içiçe istenen derinlikte alt kategori açılabilmeli. her altkategori içine sınırsız sayıda, sütun ve sıra seçimli, zaman aşımı süreli içerik girilebilmeli. her riçerik için oluşturma tarihi gözüksün, print linki gözüksün, arkadaşına gönder linki gözüksün gibi seçenekler çıkmalı. ayrıca içeriğin başlığı gözüksün, gözükmesin banner olsun çerçeve çıkmasın gibi seçenekleri de olmalı. Her içeriğe istenildiği kadar resim flash vs atılabilmeli. atılan resimleri admin Photoshop gibi bir programla edit etmek zorunda olmamalı. resimler program tarafından otomatik standart boyut ve thumbnail şeklinde küçültülüp sitede ziyaretçilere sadece thumbnail olarak gözükmeli. thumbnaile tıklanınca standart boyutta popup olarak açılmalı.
Resimlerin açıldığı popupda loading bar olmalı.

9-) Admin panelin kullanımı kolay olmalı. en fazla 1 saatlik bir eğitimle admin siteye takla attırabilecek seviyede iyi öğrenebilmeli. kafa karıştırıcı bişey olmamalı. ve hızlı olmalı.

10-) Sitede template sistemi kullanılmalı. bir süre sonra istenirse tasarım kolaylıkla değiştirilebilmeli.

11-) site ve admin panel ajax kullanılarak hazırlanmış olmalı. yukarıda sözü geçen sıralama, sütun değiştirme gibi işlemler hiç bekleme yapılmadan mouse ile sürükle/bırak teknniği ile hazırlanmış olmalı.

NOT: yukarıda yazan maddelerden hiç birisi PHP, HTML vs bilgisi gerektirmemeli. Hiçbir dosya düzenlenmek zorunda bırakılmamalı. site kurulumu yapılıp bomboş olarak teslim edildikten sonra admin siteyi herşeyiyle tamamen admin panelden yönetebilmeli.

EDIT:Unuttuklarım:
12-) Siteye istenildiği kadar yönetici eklenebilmeli(admin panele erişim için). istenildiği kadar user üye olabilmeli veya eklenebilmeli. siteye eklenen her kategori sadece üyeler görebilsin veya sadece falanca üye görebilsin şeklinde kısıtlanabilmeli.

Size böyle bir sistem kaça yazdırılır?

Mesaj Scud tarafından 22.02.2006 (12:57) yeniden düzenlendi.
Scud şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 22.02.2006   #2 (permalink)

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7
Re: İçerik yönetim sistemi kaça yazılır?

Bir cogunu Joomla ile gerceklestirebiliyorsun ufak bir duzenlemeyle istedigini elde edebilirsin.
ama bastan yazacam dersen fiyat konusunda bir bilgim yok maalesef, kendine kalmis
ajemix şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 22.02.2006   #3 (permalink)

Scud's Avatar

Dostum bir sürü opensource CMS inceledim. Joomla da bunlardan biri. Fakat istenen öyle seçenekler var ki Joomla nın veritabanı yapısını tamamen değiştirmen gerekiyor. veritabanında o ölçüde büyük bir değişiklik ve ajax maddesi yeniden kodlama anlamına geliyor . bu kadar büyük değişikler varken sıfırdan kendi bildiğim gibi yazmak varolanı değiştirmeye çalışmaktan daha pratik olur ve kısa sürer geldi bana

Tahmini bişey söyleyebilecek yok mu? sallayın yaw
Old 22.02.2006   #4 (permalink)
mow

Yer: İzmir

salladım 8000 USD.
mow şu an çevrimdışı  
Old 22.02.2006   #5 (permalink)

Scud's Avatar

tamam mantıklı sallayın o zaman :P

burada standart bi içerik yönetim sisteminden sözediyoruz. yani adam 8000$ vermektense birkaç şeyden vazgeçerek bedavaya Joomla kurabilir. Öyle bir fiyat olması lazım ki adam Joomla bedava olduğu halde onu tercih etmeyip bunu almalı Yani bi de pazarlamakla ugrasmayalım :P

Bu arada sonuçta ben yazarken ufak değişikliklerle herkese satabileceğim şekilde yapıyı oluşturucam. buna göre bir kişiye değil bir sürü kişiye satabilirim. yani ücretin beni kurtarması olayını bir müşteriye göre düşünmeyelim.

Mesaj Scud tarafından 22.02.2006 (15:21) yeniden düzenlendi.
Scud şu an çevrimdışı  
Old 22.02.2006   #6 (permalink)

abacus's Avatar

Yer: Londra

adamın joomlanın varlığından haberi var mı ki?

bence fiyatı bu sistem için uğrastığın zamana oranlayarak kendin bul.
abacus şu an çevrimdışı  
Old 22.02.2006   #7 (permalink)

Scud's Avatar

yo Joomla derken örnek olarak verdim. sonuçta bir müşteri site yaptırmadan önce birçok yere danışıyor fiyat alıyor vs. Bir kişi geip diyor ki abi sana Joomla diye bi sistem kurucam tasarım dahil 200$. şunları şunları yapabiliyor. ben bu adama x bin$ a yazıyorum. şunlar şunlar (joomladakiler) var ama ek olarak bunlar bunlar var dersem adam bir sıfır fazla ücreti saydığım ekler için pahalı bulabilir.

işin açıkçası hesap kitaptan anlamam da nefret de ederim. daha ay sonu nereye ne kadar ödemem gerekiyor, ne kadar avans aldım onları bile faturalar vs. birikmeden bilmeyen bi insanım. program yazmak haricinde hayatım olmadığı için insanlıktan çıktım da denebilir
Old 22.02.2006   #8 (permalink)

abacus's Avatar

Yer: Londra

o zaman sende adama anlat deki Joomla diye bir CMS var su su su eksikleri var istersen bunu kurayim sana sadece kurulum parasini alayim de...
abacus şu an çevrimdışı  
Old 22.02.2006   #9 (permalink)

hozkara's Avatar

Yer: istanbul

Öncelikle bu projeye kaç kişi atamayı düşünüyorsun. 2 programcı + 1 grafiker desek 3 kişi sadece grafik ve programlama işi için çalışacak. Ayrıca müşteri ile diyalogu kurmak için bir kişi (bu siz de olabilirsiniz) . Ama sonuçta 1 kişinin sürekli müşteri ile diyalogda olup istedikleri değişiklikleri alıp programcılara aktarması gerekir. Bu iş için programcının direkt olarak diyalog kurması, hem programcının motivasyonunu bozacak hem de isteklerin ardı arkasının kesilmemesine neden olacaktır. Örneğin müşterinin aklına elen birşeyi telefon açıp hemen programcı ile görüşüp iletmek istiyecek, bu da programcının esas yapması gereken işten tam olarak verim alamamasını sağlayacaktır. Şu aşamada minumum 4 kişi projede çalışacak demektir. İyi bir analizle bu başlangıçta belirttiğiniz işi kaç ay-kaç haftada bitireceğinizi hesap edip sadece elemanlarınıza ödeyeceğiniz rakamı çıkarmanız gerekecek. İş bittikten sonra fatura keseceğiniz için KDV+ %40 vergi, stopaj, Şirket içi giderleri (kira, v.s.) hesap ettikten sonra kaba taslak olarak bir fiyat çıkarmanızı öneririm. Tüm bu analizleri yapsanız bile minumum %30'luk çalışma kaybını hesap edip proje fiyatına bu %30^luk kaybıda ilave etmeniz gerekecek. Bu işi 2 ayda bitieceğini düşünürsek kaba taslak olarak bu işi 15 000$'dan aşağı yapmak size zarar yazar demektir. Sonuçta bir ürün çıkartıyorsunuz ve bu ürünün başlangıç maliyeti size çok pahalıya gelecektir. Ürün hazırlandıktan sonra benzer işlerdeki ürünüzü satış miktarınız buna paralel olarak düşecektir. Fakat bir ürün çıkarma maliyeti IT sektöründe maalesef çok pahalı. Umarım bir nebze bile olsa bir fikir verebilmişimdir.
hozkara şu an çevrimdışı  
Old 22.02.2006   #10 (permalink)

Scud's Avatar

işte bu!
@hozkara:

abi ayrıntılar için çok çok teşekkür ederim. tek başıma yazmayı düşünüyorum. tasarıma hiç karışmayıp sadece tanıdığım webmaster arkadaşlarla müşteri arasında aracı olmayı düşünüyorum. yani benim için 1 kişilik iş. hesaplama yöntemi için çok teşekkür ederim..
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

yazilir , kaca , sistemi , yonetim , icerik

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği