|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Drupal'a Tema Hazırlamak
Merhabalar, Bildiğiniz gibi 1,5 ay kadar önce bir arkadaşım için Delifikir projesini hazırlamaya başlamıştım. Sistem olarak Drupal'ı seçtim ancak konuya yabancılığım nedeniyle çok zorlandım. Derken araya hastalıklar ameliyat vs. girdi. Şimdi hazır ayaklanmaya başlamışken yarım kalan işimi bitirmek istiyorum. Sitenin artık tam anlamıyla faaliyete geçmesi şart. sorun kısaca şöyle: ben elimde ham tasarımı hazırladıktan sonra (PSD veya imaj şeklinde) bunu nasıl temaya dönüştürebilirm? Wordpress'in tema mantığı gayet basit. Fakat Drupal'da işler biraz karışıyor. Forumda da konuyu araştırdım ama pek bir sonuç bulamadım. Drupal'de tema hazırlama ile ilgili deneyimleri olan arkadaşlar kaynak önerileri veya konu ile ilgili bilgilendirmede bulunabilir mi? PS: Eğer hazırlayacağım tasarıma temayı ücretli olarak hazırlamak isteyenler olursa onlar da özelden mesaj atabilirler. Mesaj manhem tarafından 28.02.2007 (11:46) yeniden düzenlendi. Açıklama: İmla sen nelere kadirsin :) |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Drupal'a Tema Hazırlamak
konuyla ilgisiz olacak ama daha önce Wordpress ile calisana birisinin Drupal'a gecmesinin özel bir sebebi var mi? yoksa amac Wordpress yaninda Drupal'i da mi ögrenmek/kesfetmek?
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Yok. Aslında olay tamamen sitenin yapısıyla alakalı. Diğer iki sitede de sadece ben veya birkaç arkadaşım yazı yazarken, Delifikir'de herkesin üye olup yazabiliyor olması gerekiyor. Yani bir komunite yapısı gerekli. Wordpress ise bu konularda pek esnek değil maalesef. Öyle bir imkan olsa vazgeçer miydim hiç.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Ben de yeni geliştiriyor olduğum bir projem için Drupal kullanıyor olacağım. Ben de sizin gibi bu işin biraz acemisiyim aslında. Drupal için tema yapımı konusunda şimdilik sadece bulabildiğim kaynakları buraya yazıyorum. Projemin bitimi sonrasında(başarıyla biterse^^) kendi blogumda bununla ilgili bir yazı da yazmayı düşünüyordum. Herneyse bu işle alakalı okuyabileceğiniz yabancı kaynaklar ise şunlar:
Theme Developer's Guide Take Control of Your Drupal Theme* Using open source software to design, develop, and deploy a collaborative Web site Converting a CSS/HTML design to PHPTemplate - An Introduction Phase 1, more Drupal and the return of CSS site skinning
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Öte yandan eğer Wordpress ile çalışmak istiyorsanız -belki de- Wordpress MU adlı sürüm işinize yarayacaktır.
Düzenleme: Delifikir.org'a tekrar baktığımda Wordpress MU'nun pek işinize yaramayacak olduğunu düşündüm. Yani bu mesajı es geçebilirsiniz.
fatihturan | sinemalardan | twitter | friendfeed | flickr | lastfm | ma.gnolia | digg | linkedin Mesaj fatihturan tarafından 28.02.2007 (12:35) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Alıntı: