|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Wordpress ile Kurumsal Site Yapmak
tema üzerinde değişiklik yapmak genelde daha kolaydır. Çünkü değişiklikleri siteniz açıkken de yapabilirsiniz ve parça parça uzun bir zamana yayabilirsiniz. Dezavantajı ise bir gün Wordpress'i update etmek istediğinizde nereye ne eklediğinizi hatırlayamama ihtimalinizin olmasıdır. Aynı şekilde hazır bir temayı kullanırsanız, tasarımla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Çoğu zaman kaliteli bir tasarımcının elinden çıkabilecek kalitede temalarla karşılaşıyoruz. Bunun dezavantajıysa, sitenizin tasarımının pek çok başka kişi tarafından kullanılmasıdır. Böyle bir durumda haliyle tasarımınızla marka olamazsınız. Soruya dönecek olursak; neden olmasın? Ama neden bu işe daha uygun yazılımlar varken Wordpress? Üstelik WP'nin admin paneli iyidir hoştur ama, istediğinizi istediğiniz yere yerleştirebileceğiniz, yazıları kafanıza göre sıralayabileceğiniz derecede esnek değildir. Ama, popüler olması sebebiyle onun da mutlaka bir eklentisi bulunur. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
wp, yazıları blog gereksinimde olduğu gibi bir dizi içerik olarak kabul eder. bu yüzden kurumsal sitelerin gerektirdiği hiyerarşik düzeni ve çoklu dil desteğini gereğince rahat sağlayamaz. tabii ki PHP ile, plugin'lerle wp istenen noktaya getirilebilir; ama bu wp'nin amaç dışı kullanılması olacaktır. unutulmamalıdır ki blog yazılımları blog gereksinimleri odaklı yazılmıştır, CMS yazılımları da CMS gereksinimlerini göz önünde bulundurarak hazırlanmıştır. haliyle sağladıkları imkanlar da ayrıdır. wp'yi kurumsal kullanmayı ben duvarı kırmak için yumruk atmaya benzetiyorum.
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | ||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
WP ise tarih bazlıdır. Günlükler için tasarlandığından 05.07.2007'de yazılan bir yazı 04.07.2007'de yazılanın üstünde çıkar. Biraz PHP bilgisiyle üstesinden gelinebilir elbette ama, eğer amacınız kurup işinizi bitirebileceğiniz bir yazılımsa, kurumsal bir site için WP'nin bu kategoride sayılamayacağını iddia ediyorum. Çoklu dil desteği gibi konulardan yukarıda bahsedilmiş. Yani önünüzde 2 seçenek var: Ya bu iş için tasarlanmış bir yazılım kullanırsınız, yahut başka bir iş için üretilen bir yazılımı adapte etmeye uğraşırsınız. 2'si de işinizi görür. Tek fark, bitiş zamanı ve adaptasyon süresidir. Aslına bakarsanız, bazı durumlarda Joomla gibi karışık CMS'merle uğraşmak yerine WP'yi tercih edebileceğimi düşünüyorum ben de. İşinize tam uyan başka basit bir yazılım görmüştüm. Bulabilirsem bağlantısını vereceğim. Kolay gelsin. |
||
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Alıntı:
Wordpress'e uzak değilim ama Joomla'ya uzağım. Süre açısından düşünürsek Wordpress ile daha kısa sürede yapabilirim diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi, her ikisi ile zaman geçirmiş bir kişi Joomla'da işini daha çabuk bitirebilir. Ama benim için durum böyle değil. |
||
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Alıntı:
Dediğim gibi kolayına kaçmak bu. Kodlarla düzenlemek daha iyi olacaktır.
|
||
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf |