|
|
#31 (permalink) |
|
Yer: AntaLya
|
Re: Wordpress ile Kurumsal Site Yapmak
Yapmayın, etmeyin derim. Size ait olmayan ücretsiz, hazır bir template'i, (her ne kadar modifiye etsenizde) kendinizinmiş gibi parayla satıyorsunuz. Sizce de bunda bir gariplik yok mu?
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
Bence son derece kullanışlı oluyor. Bugüne kadar wp kullanarak 5 adet kurumsal site yapmış biri olarak wp yi kullanmanızı öneririm. Ancak kullanacağınız tema mutlaka size ait olmalı aksini düşünmek etik olmaz. Temayı siz kendiniz hazırlayarak wp nin güvenli sisteminden faydalanabilirsiniz. Ayrıca burada satılan hazır template değil sizin bu konuda verdiğiniz emek ve bilginizdir. Mesleki birikiminizdir. Wp yi kullanmaktaki amaç standartlara uygun olarak hazırlanmış güvenli ve açıkkaynak bir sistemden yararlanmaktır,hazır bir template yi kendinizinmiş gibi göstererek etik dışı para kazanmak değil. Son olarak çok zengin bir eklenti desteği olduğunu belirtmeliyim. Sanırım her soruna uygun eklenti bulmak mümkün.
|
|
|
|
|
|
#33 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#34 (permalink) | |||
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Wp'ye tasarımı farklı bir açılış sayfası eklemek için çok uğraştım.Yakuter'in çok yardımını aldım.Sağolsun. Sistem şöyle; sitenin köküne(root) açılış sayfasını yükledim.Bu arada açılış sayfasının WP ile alakası yok.Kendi başına çalışıyor.WP'yi de "site" adında bir klasör açıp onun içine kurdum.Açılış sayfasına da gerekli linkleri verdim.Böylece işimi tam da istediğim gibi hallettim.Ve sende bu yüzden o site yazısını gördün. |
|||
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
WP ile yapılabilecek ve sizi temsil etmeyecek işlerde bile illa WP kullanılmaz diyenleri açıkçası anlayamıyorum. Yıllardır üzerinde yüzlerce kişinin çalıştığı ve pek çok gereksiz koddan ve açıktan kurtulmuş sistemler orada bir yerlerde beklerken, kendi sistemimizi yazmak için uğraşmak çok da mantıklı gelmiyor bana.
Ama bu söylediğim, bu yorumumun başında belirttiğim kurallar çerçevesinde geçerli. 1- Projeniz bir blog yönetim sistemiyle veya daha geniş anlamıyla herhangi bir CMS ile yapılabiliyor mu? 2- Bu proje, sizi temsil etmeyecek bir proje mi? Eğer sizi temsil edecekse, her şeyini kendiniz yapmanız daha iyi olacaktır. Bir tasarımcının kendi web sayfasının tasarımını başka bir yerden - kullanıma açık bir yerden bile olsa - alması, elbette şüpheler doğurur. Bunun gibi, kodlama üzerine çalışan birisinin web sitesini kendisinin kodlamamış olması da şüpheler uyandırabilir. Ama eğer çalışma alanınızda böyle ufak ayrıntılarla zedelenemeyecek bir güven oluşturduysanız, bir programcı olarak sitenizde WP bile kullanabilirsiniz. Ki pek çok yabancı sitenin blog sayfalarında WP ve benzerlerini kullandıklarını görüyoruz. Bundan hiç de pişman değiller. |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Yer: Bochum
|
Gerçi ölü bir konu uyandırılmış olsa da ben de yazmadan edemedim.
Wordpress'i şu ana kadar birçok itibarlı sitenin altyapısı olarak kullandım. Hatta biri üç dilli bir siteydi, biri de ayrıntılı bir abonelik sistemi olan bir sistem... Siteler şimdiye kadar sorunsuz yayın yaptı, sorunsuz güncellendi. Wordpress muhakkak TYPO3, WebEdition gibi sistemlerle karşılaştırılamaz, fakat birçok ihtiyacı karşılayabilecek kadar yetenekli, güvenlidir. İsteyen için örnekler vermem, ayrıntılı bilgi sunmam mümkündür. Dolayısıyla 'Wordpress firmanın itibarını bozar' diyenlerin Wordpress'i gerçekten tanımadıklarını, ancak günlük yazmakta kullandıklarını düşünüyorum.
|
|
|
#38 (permalink) | |
|
Alıntı:
Konu gecen seneden kalma, Wordpress 2.3 sürümünden önce pek fazla CMS özellikleri tasimiyordu. Istenilenler, cesitli plugin yardimlari ile yapiliyordu. O günün mesajlari, o günün sartlarina göre yazilmis. Bugün ise Wordpress bana göre her türlü platformda, her türlü amaca yönelik kullanilabilecek bir yazilim haline gelmistir. |
||
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Wp ve Joomla bugün çok gelişmiş CMS sistemleridir. Eğer biraz PHP ve CSS biliyorsanız. Gayet güzel kurumsal site yapılabilir. Bırakın kurumsalı her türlü site hazırlanabilir. Üstelik kendi PHP ve CSS bilginizle geliştirdiğiniz Joomla veya wp niz, ben hazır CMS'yim diye bagırmaz. Yalnız tek şartınız var, güvenliği en üst düzeyde tutmalısınız.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!