»
Wp'de kullanıcılar arası sorun
|
| İçerik Yönetim Sistemleri WordPress, Drupal, Joomla, TypePad, TYPO3 ve buna benzer blog ya da içerik yönetim sistemleri ile merak ettiklerinizi bu bölümde yöneltebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Wp'de kullanıcılar arası sorun
Merhaba. WP üzerine kurulu siteme kısa bir zaman önce ikinci bir kişiyi yazar olarak ekledim.sorun şu ki sayfaları benim oluşturmuş olmama rağmen kontrol panelinde ikinci kişi oluşturdu diye gösteriyor.Dahası "site İstatistikleri" sayfasında "10 Geçmiş Yazı" bölümü altında benim yazdığım yazıları o yazdı gibi gösteriyor. Bu sorunu nasıl giderebileceğimi söyleyebilirmisiniz.Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Wp'de kullanıcılar arası sorun
Eklediğin kullanıcıya admin yetkisi vermiş olabilirsin.Wordpress paneli options/users/authors&users kısmından eklediğin kullanıcının yetkilerine bakabilirsin.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Diğer kullanıcıya admin yetkisi vermiş olsan bile böyle bir durumla karşılaşmak ancak bir durumda mümkün: Admin yetkisi olan diğer kullanıcı bütün yazıların yazarlarını değiştirmiş olabilir.
Eğer diğer kullanıcıya yanlışlıkla admin veya editör (evet onlar da adminlerin yazdığı yazılarla oynayabiliyorlar) yetkisi vermişsen ve o kullanıcı da bunu kötüye kullanmış olabilir. Eğer onun bir şey yapmadığından eminsen database'i kontrol et derim. Bir diğer yol da yazıların son update edildiği tarihlere bakmak olabilir. Üzerlerinde oynama yapılmışsa bu anlaşılabilir. Böyle bir problemi daha önce hiç duymadım çünkü. Mesaj ibrahimsar tarafından 08.07.2007 (01:16) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Yazım hatası |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Aynı sorunu bende yaşıyorum.WP'in Türkçe Sürüm 2.2.1 sürümünü kullanıyorum ve eklediğim kullanıcı editör yetkilerine sahip.Editör olarak eklediğim kişinin yazı girmediğini de biliyorum.Yeni sayfa oluşturduğumda sayfa yazarı editör arkadaşım olarak otomatik seçiliyor ve değiştirme seçeneği vermiyor.sorun doğrudur...
Ayrıca bir sorunda ; permalink seçeneklerini değiştirdiğimde sitenini çalışmaması(.htacess vb şeylerden değil,versiyon hatası).Bu özelliğin önemi hatanın önemini artırıyor.Aynı serverda aynı alana bir önceki versiyonu yüklediğimde sorunsuz çalışıyor.Son sürümün henüz güncellemelere ihtiyacı var gibi görünüyor...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
İlgilendiğiniz için teşekkürler ama durumu galiba tam anlamadınız.Sistemde sadece iki tane kullanıcı bulunuyor.Biri ben,admin olarak yetkiliyim, diğeri de kuzenim, yazar olarak yetkili.Bizim dışımızda başka bir kullanıcı yok.Ve kullanıcı rollermiz de doğru.
Yazacağınız diğer çözümleri bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Önce problemi tam olarak anlayayım:
2 kullanıcı var. Biri normal kullanıcı, biri admin (Bu siz oluyorsunuz). Diğer kullanıcı eklenince yazılarınızın hepsinin yazarı olarak o görnümeye başladı. Şu anda kendi kullanıcı adınızla giriş yapıp bir yazı yazdığınızda, yazarı seç bölümünde siz seçili olmanıza rağmen, diğer kişi yazar olarak görünmeye devam ediyor. Durum tam olarak bu mu? |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Neredeyse.Biraz daha farklı ama yaklaşmışsın.Yalnız bu arada biraz değişiklik yaptım."Sinan" adlı kullanıcıyı sorun belki düzelir diye sildim ve yeniden ekledim.Bu seferde onun yazdığı yazıları ben yazdım diye gösteriyor.Sorunun şimdiki halini açıklayayım.
Kontrol panelinde veya yazıların altında yer alan gri kutucukda hiç bir sorun yok.Ama "site İstatistikleri" adlı sayfada "10 geçmiş yazı" adlı bölümün altında "sinan" adlı kullanıcının yazdığı yazıları ben yazdım diye gösteriyor.Zoque saatiyle(forum Saati GMT +1. Şu anda saat: 09:36.) şu anda son 10 yazı bana ait ama "sinan" adlı kullanıcı ile giriş yaptım ve bir yazı yazdım.site istatistikleri sayfasıda onu ben yazmışım diye gösterdi. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Sinan'ı sildim dedikten sonra, Sinan ismiyle giriş yaptım dediğinize göre, Sinan kullanıcısını 2. kere tekrar mı oluşturdunuz? Daha önce sizin yazılarınızı o yazmış gibi görünüyordu, şu anda da onun yazılarını siz yazıyormuşsunuz gibi görünüyor? Sanırım böyle bir durumla daha önce hiç karşılaşmadım. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Yazıların aktarılmasının normal olduğunu biliyorum.Benim tek sorunum sitemin "Site istatistikleri" sayfasında sinan adlı kullanıcının yazılarının benim tarafımdan yazıldığının gösterilmesi.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!