|
|
#1 (permalink) |
|
Wordpress Siteyi Taşıma
www.python-tr.com adresinde bulunan sitemi şu anda Godaddy firmasında barındırmaktayım. Resellerzoom'dan yeni bir paket kiraladım ve oraya taşımak istiyorum. Sorunsuz bir şekilde taşımak için ne yapmalıyım acaba? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Re: Wordpress Siteyi Taşıma
İlk önce DB yedeğini al. Sonra taşımak istediğin yerde (Reseller Zoom) yeni bir DB oluştur. İşlem kısa sürsün istiyorsan eski bilgileri kullanın (DB User, DB Name). Yedeğini almış olduğunuz DB'i yeni DB'de içeri aktaırn. Eski WP dosyalarını da upload ettiğiniz anda işlem bitmiş oluyor.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
İstersen database yedekleme konusunda vtf diye bir dosya var
http://uploaded.to/?id=lvzijj buradan indirebilirsin 1 dakika önce kendim upload ettim: kullanımı: dosyayı hostuna gönder siteadi.com/attigindosya.PHP olarak linki çalıştır. açılan sayfada MySQL kullanıcı adını şifreni felan gir login ol. Sonra veritabanı yanında seçiniz yazan yerden db yi seç Db seçince Sayfa kendini yeniler. Yenileyince sağda bir kutu daha çıkar tablo seç der en üsttekinide seç sayfa yenilenir ve açılan sayfada sol üstte "SQL Sorgusu | Döküm Oluştur " diye link göreceksin döküm oluştura tıkla. Gelen sayfada veritabanı adı yazar altında bir kutu var tablo diye tablonun hemen sağında kaç tablo varsa gösterir sen ordaki kutucuğu işaretle tüm tabloları seçecektir. Sağdaki yazılardan "Dosya olarak kaydet" i de işaretle Sonra "Şimdi Dump Et butonuna" tıkla ve kayıt ederken dosyanın uzantısı .txt sen onu .SQL olarak değiştir ve kaydet hepsi bu kadar. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Mersin
|
Deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim.
İlk Önce ftp deki dosyalarının tümünün yedeğini al, bu bir kenarda bulunsun Sonra kurulu olan Wordpress sitenin admin paneline gir, oradan yönet > DIşa Aktar sekmelerini izle. Aktarım dosyasını indir butonuna tıkla. Böylece elinde bir yedek daha olacak. Buna 2. yedek diyelim. Şimdi geliyoruz resellerzoom daki hesbaına [domainini yönlendirdikten sonra ] oraya da normal bir Wordpress kur aynı sürümü bulursan aynı sürüm bulamazsan güncel bir sürüm bul ve normal kuruluşunu yap. Yaptıktan sonra Yine admin paneli > yönet > içe aktar > Wordpress yolunu izleyerek 2. yedeğini import et.Daha sonra da ilk ftp yedeğinden isteğe göre oradaki eklentilerini temalarını gene upload et ftp den. Bu sayede sorunsuz bir taşıma olur. Kolay Gelsin
|
|
|
#7 (permalink) |
|
"Dışarı Aktar" yaptığım .SQL uznatılı dosyayı içeri aktardığımda şu hatayı alıyorum. sorun ne acaba?
SQL sorgusu: |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İzmir,İstanbul
|
CREATE DATABASE `pythontr` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
bu kod sistemde pythontr adlı yeni bir database oluşturmaya çalışıyor. sen zaten bi veritabanı üstünde içeri aktar diyorsun ve bu hatayı alıyorsun.. eski hostta phpmyadmine gir.. sol taraftan veritabanını seç.. phpmyadminin sağ ekranının en üstünde şu olsun; Sunucu: localhost - Veritabanı: pythontr şimdi dışarı aktar yap.. istersen dosya olarak kaydetme yani Dosya olarak kaydet bölümünden hiçbirini seç sana SQL kodlarını çıkarsın.. şimdi reselerzoomdan phpmyadmini aç veritabanını seç... YAPI | SQL gibi sekmeler var.. ordan SQL'i seç.. az önce kopyaladıklarını yapıştır.. ve git de.. olması gerek.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
|
|
|