Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Blogküre » İçerik Yönetim Sistemleri » Joomla ile gittigidiyor

İçerik Yönetim Sistemleri WordPress, Drupal, Joomla, TypePad, TYPO3 ve buna benzer blog ya da içerik yönetim sistemleri ile merak ettiklerinizi bu bölümde yöneltebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 07.03.2008   #11 (permalink)
egalix

egalix's Avatar

Yer: Istanbul
Re: Joomla ile gittigidiyor

Joomla ile yapmak kisa surer.
Guvenlik olarak; kodlar herkese acik oldugu icin, kendi yazacaginiz/yazdiracaginiz yazilima gore daha riskli(GittiGidiyor bi site gibi site oldugu icin guvenlik olmazsa olmaz)
Kod yazma bilginiz yoksa her zaman modul ve bilesenlere mahkum kalabilirsiniz, buda sizi geciktirecektir. Kod yazma bilginiz olsa bile kendi yazdiginiz yazilima ekleme yapmak, bir de baskalarinin yazdigi yazilima ekleme yapmak arasinda cok fark var.

Uzun sureli bir proje olacaksa bence Joomla kullanmayin.

Kolay gelsin.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 08.03.2008   #12 (permalink)
duru

Yer: ankara

Şöyle de birşey var; Joomla ve eklentileri yüzlerce kişi tarafından yazılıp test ediliyor, ama sizin üç beş kişiye yazdıracağınız sistemin bu kadar büyük bir topluluk tarafından yönetilmesi imkansız.

Yine Joomla'nın 1.5 versiyonu bir API vasfıyla çıkarıldı, sadece bir API olarak da kullanabilrisiniz. Ya da Joomla'yı kullanıp sistemi çok esneterek istediğiniz modül, bileşen ve plug-in'leri yazabilirsiniz ve işinizi hayli hayli görür.

Aynısının daha fazlası Drupal için de geçerli. Dünya çapında Drupal'le yapılmış çok başarılı ve profosyonel siteler var inceleyecek olursanız. Ama Drupal'de tek sorun, Türkiye'de bir topluluğunun olmaması.

Sonuna kadar bu iki sistemden biriyle gidilebilir diyorum, ayrıca ben de öyle yapmak üzere ciddi projelere başladım, sonuçlandırdığım takdirde buraya izlenimlerimi yazarım.
duru şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 26.04.2008   #13 (permalink)
hasanbeder

Yer: New jersey

Sonucta kullanılacak materyal sizin ne istediğinize bağlı... Joomla elbette iyi bir yazılım ama hedefi doğru seçmek lazım... Eğer projeniz büyükse sıfırdan ele alınacak bir sistem daha doğru olur diye düşünüyorum...
hasanbeder şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
joomla gittigidiyor

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 09:05.