Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Blogküre » İçerik Yönetim Sistemleri » Joomla ile gittigidiyor

İçerik Yönetim Sistemleri WordPress, Drupal, Joomla, TypePad, TYPO3 ve buna benzer blog ya da içerik yönetim sistemleri ile merak ettiklerinizi bu bölümde yöneltebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 01.03.2008   #1 (permalink)
limonlu

Yer: Eskişehir
Joomla ile gittigidiyor

Joomla ile gittigidiyor.com tarzında bir site yapılabilir mi? Joomla ile yapmak ne kadar uygundur?
limonlu şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 01.03.2008   #2 (permalink)
Temmuz2007

Temmuz2007's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Joomla ile gittigidiyor

tavsiyem Joomla gibi hazır sistemlerle gittigidiyor gibi site yapMAMAn. oturup kodları ya kendin yaz ya da yazdır. her zaman kendi scriptin gibi yoktur.

bildiğim kadarıyla yapabilirsin.joomlanın bileşen ve modüllerini kullanarak.

Aşk Bitmedi! - Genç Blog
Temmuz2007 şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.03.2008   #3 (permalink)
The_ilkay

Burada güzel bir uygulama mevcut.Siteye üye olup (Üyelik ücretli) istediğin temayı ve eklentiyi indirebiliyorsunuz.
Old 02.03.2008   #4 (permalink)
limonlu

Yer: Eskişehir

Sorum gittgidiyor bileşenlerinin modüllerinin olup olmaması değil. Sorum Joomla ile yapılmasının ne kadar uygun olması.
limonlu şu an çevrimdışı  
Old 02.03.2008   #5 (permalink)
Temmuz2007

Temmuz2007's Avatar

bana göre hiç uygun değil! kolay gelsin.

Aşk Bitmedi! - Genç Blog
Temmuz2007 şu an çevrimdışı  
Old 02.03.2008   #6 (permalink)
FikretAkın

FikretAkın's Avatar

Sıfırdan Kodlama ile yaparsan veya yaptırtırsan İlerde sana artı sağlıyacaktır..
Joomla ile gittigidiyor gibi bi site yapmak bence mantıksız geliyor..
Old 03.03.2008   #7 (permalink)
Scud

Scud's Avatar

Yer: Antalya

Joomla ile yapmak, yazmak veya yazdoırmaktan daha kısa sürer. Avantajı bu.
Joomla size yeterli esnekliği sağlayacaktır ama hiç bir sistem kendi yazdığınız kadar esneklik sağlayamaz bu da dezavantajı
Old 03.03.2008   #8 (permalink)
FikretAkın

FikretAkın's Avatar

@Scud Hocam,

Joomla' yı Mambo dan beri kullandım, Bir çok modül ve bileşen yazdım zamanın da ama hep açıkları oldu. Ancak son 1 senedir kullanmıyorum. Tamam Joomla İyi bir CMS ama Yeterliligi söz konusu her modul, bileşen, Bot ların açıklarına bakmak ve kapatmak lazım. Sunucu ayarlarını iyi yapmak ve gerektigin de lazım olucak eklentiler açılmalı veya kapatılmalıdır

Sıfırdan kod yazmak masraflı olabilir ama daima en iyisi olucaktır. İsterse PHP, ASP, ASP.NET, JAVA, COLD FUSİON da yazdırsın, Sıfır oldugunda yarın öbür gün hatayı senden başkası bilmeyecek ve bu sayede kendin hatayı bulup kapattıgın da çok daha yi olucaktır..
Old 03.03.2008   #9 (permalink)
Scud

Scud's Avatar

Yer: Antalya

Sevgili Fikret
Bana cevap vermek için uzun uzun yazdığın konuyu mesajımdaki son cümlede tek seferde açıklamıştım. Sen ise yazdığım ilk cümleye kilitlendiğin için sonraki okuduğunu anlamamışsın sanırım. Konuyu fikir tartışmasına çevirip dağıtma lütfen. Çünkü seninle farklı fikirde olan yok. Biraz geniş düşünürsen aynı şeyleri yazdığımızı görebilirsin.

Sevgiyle kal
Old 07.03.2008   #10 (permalink)
drkloji

drkloji's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 1

arkadaşlar değerlendirmelerinizi okudum. ama açıkcası genel olarak yanlış demeyelim ama eksik düşündüğünüzü söylemek istiyorum.
ben gerek sıfırdan kodlama ile gerek hazır sitemler kullanarak ticaret siteleri yapmanın bir çoğunu tecrübe ettim. eğer bir ticaret sitesi yapılacaksa işin başında bu sitenin ne büyüklükte olacağına karar vermek ve ona göre sitede kullanılacak sistemi seçmek gerekir. Eğer site bir kırktasiyeci, bir oto yedek parçacı gibi küçük bir esnafın kullanacağı ayda en fazla 15 - 20 adet ürünün satılacağı küçük çapta bir site olacaksa tutupta böyle bir iş için para vererek site yaptırmak boşa masraftan başka bir şey olmaz. Joomla ya da başka hazır sistemler ile bu tarz siteler çok rahat hazırlanabilir.
çünkü gerçekçi olalım. iyi bir sistemin hazırlanması o kadar da basit değil. eğer iyi bir yatırım yapıp ciddi bir firma ile çalışmadıktan sonra bir iki milyara elinize ancak bol bol güvenlik açığı olan, kullanışsız basit bir kod yığını geçer. piyasa bir iki ay kursa gidip ortaya programcıyım diye çıkanlar ile dolu. bir vakit staj yaptığım bir firmada önemli spor sitelerinden birisi için iş verdikleri başka bir firmanın -kaldıki burası türkiyenin önde gelen bazı sitelerinide işleten bir yer- hazırladıkları forumda altı üstü bir iki değişiklik yapmak için oldukça sıkıntı çektik. zaten orayla daha iş yapacaklarını sanmıyorum. yani önemli firmalar ile bile çalışmak bazen fayda etmiyor.
ücretsiz hazır sistemler modül, bileşen vs. ile her zaman geliştirilmeye açık oluyor. her ne kadar güvenlik açıkları çıksada eğer iyi bir topluluğu olan bir sistem kullanıyorsanız bunların kapatılması fazla vakit almıyor.
yani küçük çapta siteler için hazır sistemler kullanmak her zaman daha avantajlıdır.
büyük hedeflerinizin olduğu, geniş bir kitleye hitap edecek bir ticaret sitesi düşünüyorsanız o zaman işin boyutu değişir. @limonlu arkadaşda gittigidiyor tarzı bir site düşündüğüne göre yanılmıyorsam o da büyümeye açık bir site hedefliyordur herhalde. bu durumda hazır sistemler ihtiyaçlarınıza karşılık veremez. büyük çapta siteler için hazır sistemler ile çalışınca ister istemez belli bir noktadan sonra tıkanıyorsunuz. şu anda bir müşteri için hazırladığım ticaret sitesinde hazır bir sistem kullandım. müşterimiz uğraştığı işten dolayı sitesi geniş bir ürün yelpazesine sahip olacak. talepleri doğrultusunda sitedeki bu ürünlerin listesini excel formatında üyelerine çıktı olarak verebilmek için bir eklenti istedi. bunu hazır bir modül ya da bileşen olarak bulmak imkansız. bu sebeple kendim modül olarak yapıyorum. bu hazır sistemler ile belli bir noktada kilitmeye sanırım iyi bir örnektir. bu tarz siteler için kullanılması gereken sistem gene iyi bir hazır sistem olmalıdır. ama bu sefer profesyonel destek ile bu işi yapmalısınız. gerek freelance çalışan bir programcı gerekse bir firma farketmez bu noktadan sonra profesyonel birileri ile yürümeli ya da işinizi yürütmelisiniz. bunun avantajını ancak sitenizi geliştirme ihtiyacı duyduğunuzda anlarsınız.
şimdi bazı arkadaşların genede sıfırdan ticaret sitesi yaptırmayı savunacaklarından eminim. ama bu iyi bir bütçe olmadıktan sonra çözüm değil.
kolay gelsin.
Yanıt

Etiketler
joomla gittigidiyor

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 23:02.