|
|
#1 (permalink) |
|
elyazmasi.org nereye gitti?
Herkese merhaba, Kimi arkadaşlar bilecektir, yaklaşık 2,5 senedir elyazmasi.org adresi altında edebiyat, politika ve kültür yayını yapan bir sitemiz var. Bu site oldukça durağanlaştığı için geçen günlerde hem Wordpress sürümünü son haline getirip hem de tasarımını yeniledik. Fakat yaklaşık bir haftadır siteye girdiğimde Wordpress kurulum sayfası ile karşılaşıyorum. Görünürde veri tabanı duruyor gibi. yaklaşık 21 mb gözüküyor, eskiden de öyleydi. Wordpress dosyalarını yeniden kurdum gene bir şey düzelmedi. MySQL'den anlamadığım için de veritabanına sağlıklı bir gözle bakamıyorum. Özellikle politik yayınları arttırdığımızda saldırılar artıyordu, bir kaç kere tamamen hacklendiğimiz de oldu. Bunun böyle birşey olmadığını umuyor, basit bir hatadan kaynaklandığını düşünmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim? Selamlar Tunca |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: elyazmasi.org nereye gitti?
Gördüğüm şu an itibariyle yeniden kuruluma geçtiği.
Böyle bir duruma düşmenin en temel nedeni wpconfig.PHP dosyasının olmaması ya da bilgilerin hatalı olması. Database'le düzgün bağlantı kurulunca sorun gitmiş olmalı. Daha net söyleyeyim Veritabanı adı, kullanıcı adı, parola doğru girilmeli dosyaya. Not: Nadir olarak .htaccess dosyasındaki permalink yapısı bozulunca da bu tür ulaşamama problemleri olabiliyor. Not2: Eğer siteyi açmayı başarırsanız .htaccess dosyanızın ftp özelliklerini 644 yapıp dış müdahalelerden koruyun.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Merhaba,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Benim de aklıma ilk sizin söylediğiniz geldi ve wp-config.PHP dosyasını kontrol ettim. Herhangi bir sorun gözükmüyor, bahsedilen ayarlar aynen duruyor. Peki şöyle bir senaryoyu göz önünde bulunduralım tamamen silinmemiş olan bir Wordpress veritabanında hangi satırlara zarar verilmesi böyle bir sonuç doğurabilir? |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Servis saglayicin ile iletisime girip, sunucularinda herhangi bir yazilim güncellemesi yapip yapmadiklarini sormus muydun peki? Eger MySQL ayni sunucu üzerinde degil de, ayri bir sunucu üzerinde barindirilmaya baslandiysa, kurulum sirasinda atanan MySQL=localhost satiri devre disi kalacaktir. Diger olasilik MySQL sifre ve kullanici adinin degistirilmis olmasi...
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Düsseldorf- Almanya
|
Merhaba,
1- wp-config.PHP sayfasında $table_prefix ='wp_' , MySQL tabelaları için tabela ön adı var. Acaba yeni upload yaptığınız wp-config.PHP sayfasindaki $table_prefix ile eskisi aynı mı? Onu bir kontrol ederseniz iyi olur? 2- Wordpress dosyasının adresinde bir değişiklik varmı? Eğer varsa bu değişikliği veritabanında options tabelasında da yapmanız gerekiyor. option_name siteurl de option_value şu andaki adres olmalı. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Cihangir Ağabey,
Bir hata yapıp sunucuyu JodoHost 'tan almıştık. Şimdi taşıyamıyoruz da çünkü MySQL sürümü eski olduğu için türkçe karakter sorunu yaşıyoruz, aylardır yükseltmelerini bekliyoruz. Böyle bir işlem yapıldıysa muhtemelen haber verme ihtiyacı duymamışlardır çünkü böyle çalışıyorlar. Salih Turan, söylediğiniz şeyleri yaptım ama sorun hala devam ediyor. Zaten bir gün çalışırken ertesi gün aynı dosyalarla çalışamaz oldu. Ama ben gene de kontrol ettim söylediklerinizi. İlginiz için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
JodoHost'a neden sayfaya erişemiyorum vb. gibi sorularla bir mail attım. Onlar da bana hiç MySQL'den bahsetmemiş olmama rağmen database adresiniz şöyle gözüküyor böyle olmalı diye cevap yazdırlar.
wp-config dosyasına aylardır hiç dokunmadığımı düşünürsek sanırım Cihangir Ağabey'in dediği gibi bir değişiklik olmuş ve bizi bilgilendirmeyi unutmuşlar. sorun halloldu, yola devam... İlgilenenlere teşekkürler |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Aklıma başka çözüm gelmediği için ekleyememiştim. Zaten çözüm de yokmuş
![]() Sitenizin WP ile açılmasına çok sevindim. İyi yayınlar dilerim.
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Merhaba,
Şimdi de veritabanı ve MySQL sürümü ile ilgili bir sorunla karşı karşıyayız. Anlaşılan JodoHost bizim MySQL sürümünü hala yükseltmemiş ve şu an Wordpress doğru bir şekilde çalışamıyor. Şuradan anlıyoruz: Alıntı:
Bunun için veritabanını taşımak istiyorum ama Türkçe karakterler yedekleme sırasında sorun yaşatıyor. Bu sorunu nasıl aşabiliriz. @ssonmez, çok teşekkür ederim. 2006 senesinden beri WP kullanıyoruz, çok memnunuz, desktekliyoruz.
|
||
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!