|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Essen
|
Kendini Güvene alma ?
Merhaba Söyle bir sorun var Bir site Yaptim ama Parasini Alamama Ihtimalim var, Diyelim Bu Ihtimal Büyük Olunca Kendimi nasil Güvene alabilirim. parayi vermemek icin müsteri sitenin Sifresini Servis saglayicidan degistrebilir. Bu Durumda Kendime Aiit bir Giris Yolu Biraksam nasil yaparim böyle bir yol bilen varmi yani söyle bir giris yolu olcak ki tüm erisimlere ulasabileyim. Root olayim gerci sanmiyorum ama baska webmaster girse oda fark etmesin ? varmi böyle bir sey bir yerde yapmislardi duydum nasil yaptiklari konusunda fikrim yok Fikir veya Yazilimlarinizi Bekliyorum böyle bir durumda ne yapilabilir. saygilar |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: {ist- levent}
|
Bence de Başlamadan Evvel % 20 Kapora al begenmesse verdıgın vakıtın karsılıgı olur
2. olarak Siteyi Upload etmeden evvel goster anlas PAranın tamamını al Upload yap bitti gitti.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Genelde Bende Öyle Yapiyorum o zaman yaptuirmasada veya vaz gecse bile sorun olmuyor. Ama denir ya yaptik iste bir esseklik adamda bunu kullanmak istiyor gerci simdilik tahmin ama benim 6. ci hislerim cok kuvettlidir yanilmam, baska fikirleri olan varmi ?
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Karşıyaka ~ 1stanbul
|
aslında Xcoder'ın dedigi gibi bişi hoş olur ...
şey düşündüm şirketteki elemanlar nasil olsa sitenin açıp kodlarına bakmazlar (büyük ihtimalle) sende phpnuke tarzı bi site yaparsın. adamlara da ordan bi tane user açarsın. burdan açtıgın user'ı adamlara verirsin. nasil olsa anlamazlar PHP nuke vs.'den. sonra bi yamuk olursa sende senin sahip oldugun master account'dan bütün dosyaları silersin.. adamlar tekrar upload edebilir dersen; sen gider upload edersin. sonrada onların pc'sinde hiç bi dosya bırakmayasızın silersin web site olayını... biraz trajedik ama kulanılabilir geldi ...
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Pek tavsiye etmem ama bazı imkanlar var mesela write protect konulduysa dosyalara herhangi bir şey yapman pek söz konusu olamaz. (Sanmıyorum ki koysunlar) Bunun yanı sıra eğerki elemanlarının hostununda PHP çalışıyorsa yapabileceğin şeyler senin bilgin ile sınırlıdır. (Bir de hostun aldığı güvenlik önlemleri ile
)Diyelimki bunu yaptın host firmasının zaten backupları vardır sen bu dosylarını silsen bile bunlar en fazla 1-2 saat sonra yerine getirilir. Bu arada hostun ftp şifresini değiştirmesi senin PHP ile web browser üzerinden girmeni etkilemez... Tabiki diğer açıdan bakınca olaya bu sana büyük bir ihtimalle artı değer katmıyacaktır. Belki bir müşterini cezalandırmış olacaksın ama bu tür bir olayı anlayan diğer müşteri adayların seni hiç düşünmeden kafalarından silecektir. En güzel ilk başta paranın bir bölümünü peşinat olarak alıp ilk önce kendine güvenliğe almandı bence sonra iş bitince 1 ay sonra verecez diyenlerden pek hayır çıkmıyorda
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Him Bazi Bölümler esik yanliz Durum söyle sayfanin Tamamini ben yaptim hatiri sayilir bir büyüklükte ve dizaynda parayi cok cok hak ediyor. sorun ise su sadece iyiniyetden kaynaklaniyor. bazi konularda insanlara fazla güvenmeden kaynaklaniyor. yani söyle genelde bende öyle yapiyorum müsteri sonradan ise su kacirmasi durumunda beni kurtarcak parayi aliyorum. ama insanin bir esref zamani birde essek zamani olurya buda öyle nbir zamana denk geldi. vede yaptim simdi is paraya gelince durum degisme asamsinda ha demisin ya Tabiki diğer açıdan bakınca olaya bu sana büyük bir ihtimalle artı değer katmıyacaktır. Belki bir müşterini cezalandırmış olacaksın ama bu tür bir olayı anlayan diğer müşteri adayların seni hiç düşünmeden kafalarından silecektir. Bu Konuda yanliz yanlis gibisin neden mi ? 2 ayi asan bir calisma günlük 15 saati geciyor kapesite cok büyük isde durum böyle olunca adamin karsisindakine kurnaz adam oyununu oynatisi gelmiyorsonuc olrak bir sey den alamayan her seyi bilen bir tip ne backupları anlar nede ftp den giris anlar nede baskasina yaptircak zeka fikir var ya kafam cok kizgin yani uzun lafin kisasi onun bana ne kazandircagi müsteri var nede kaybettircegi müsteri var hala bütün kontrol benim elimde simdi bile silebilirim. benim sadece bekledigim ilk kalleslik benden olmasin 2 ay dir yapilan bir calismasnin ki 2 aydi geciyor. Böyle bir emegi anlamikcak birine bedavadan vermemek hala diyorum fikir ler icin tesekürler cok saolun hakli veya haksizim ben böyle bir güvenceyi hakli görüyorum bunu yapcam elinizde varsa böyle bir PHP veya cgi yollama imkani olan varsa simdiden tesekürler. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
her 1000 girişte bir, sitenin en yüksek yetkiye sahip kullanıcı isim ve şifresini kendi mailine yollat, eğer çok hit alan bir siteyse 10000 girişte bir yap..
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: Karşıyaka ~ 1stanbul
|
Alıntı:
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|