Zoque.Forum
»
Sözleşme Örneği
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#33 (permalink) |
|
Re: Sözleşme Örneği
Elinde asagidaki ornege benzer ingilizce olan teklif var mi? Internette cok aradim ama maalesef bulamadim. Genelde tasarim firmalari "proposal" icin firmanin bilgilerini istiyorlar, bu da bana pek sicak gelmedi. Yardimci olursaniz sevirim..
|
|
|
|
#36 (permalink) | |
|
Re: Sözleşme Örneği
Alıntı:
İkinci husus ise, konu başlığının ilk açıldığı anlarda bazı arkadaşlarımızn üzerinde durdukları konu ile ilgili. Her ne kadar sözkonusu metinleri okumamış olsam da genel anlamda bilgi notu düşmek adına belirtmek isterim ki : Sözleşmelerde taraflar sözleşmeden doğabilecek her türlü hukuki uyuşmazlıkla ilgili olarak yetkili adli makamı, daha doğrusu mahkemeyi, göstermek zorunda değillerdir. Zira Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun yetki ile ilgili maddelerinde sözleşmelerden doğabilecek hukuki uyuşmazlıklarda tarafların hangi mahkemelere başvurması gerektiği belirtilmiştir. Bu yüzden, sözleşmede yetkili mahkemeyi belirten YETKİ ŞARTI olarak adlandırılan hükmün bulunması zorunlu değildir. Ancak taraflar yine de kendi aralarından bu yetki şartını öngörebilirler. Bu yetki şartı, tarafların belirledikleri mahkemede dava açma zorunluluğu getirmez. Taraflar, kanunda gösterilen diğer mahkemelerde de dava açabilirler. |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!