|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Merak Ettiğim Fiyatlar...
Bu konuyu açmam şu an benim piyasa hakkında fiyatları tam olarak bilememem ve ileriki günlerde beraber çalışabileceğimiz arkadaşlara fiyat verirken yada müşteri olabilir bu piyasa'daki fiyatları bilerek doğru kararlar verebilmek için isterseniz ve tabi forum kurallarına aykırı değilse firma ismi'de verebilirsiniz böylece işimiz düştüğünde belkide birlikte çalışma olanağı bulabiliriz. Fiyatları verirken minimum ve maximum fiyatları verip mümkünse ortalama harcanan zamanı ve projeye göre ortalama kaç kişi çalıştığını verebilirseniz iyi olur. 1.468x60 ve daha ufak banner fiyatı / flash banner 2.Kartvizit şeklinde 1-3 sayfa arası yani detay bir tasarım olmayacak belki bir fotoğraf bir adres ve biraz text olacak bu tür basit bir sayfanın maliyeti 3.Veritabanının olmadığı firma için ortalama büyüklükte bir sayfa 4. server-side ASP PHP gibi kodlamalarla geliştirilen tasarımı normal olan veritabanlı bir site içinde anket sistemi olacak ayrıca sayfalar admin panelden değiştirme edit ekleme silme vs. yapılabilecek. 5. flash animasyon giriş minimum ve maximum fiyatlar ortalama çalışma ve kaç kişi 6. Full flash site fiyatı ortalama bir site sayfa sayısı en az 10 veritabanlı olursa ne kadara hazırlanıyor? 7.Portal tipi bir site sadece linkler var HTML fiyatı? 8. Portal tipli site haberler ve bir çok bölüm admin panel değiştirilebiliyor (hazır portallar olmayacak) fiyatı? 9.Sadece girişi flaş animasyon ortalama 15-20 sayfa özel server-side kodlama ile geliştirilmiş admin panel'den değiştirilebilir sayfalar fiyatı ne kadar? Bir webmaster'a aylık minimum ne kadar teklif edilir ne kadara çalışılıyor şu an webmasterlar maximum aylık ne olabilir. Bir dedicated server kurulumunu yapacak bir eleman çalışabilir vaziyete getirecek donanım vs. olarak ne kadara yapar bu işi? Yine dedicated server kurulmuş ancak çeşitli yazılımlar gerekiyor sadece bunların kurulumunu kaç yapar biri hazır kullanılır vaziyete getirecek. Son olarak server konuların da orta derecede bilgili biri ve uzman biri aylık olarak çalışacak ne kadara çalışıyorlar şu an minumum ne kadar verilir ve maximum ne kadar verilir? Bu fiyatları vs.. değerlendirip cevap verirken lütfen uçmadan reel olarak neyse piyasadaki fiyatlar doğrultusunda cevaplar verirseniz memnun olurum.Ayrıca dediğim gibi uzaktan çalışmaya müsait olanlar yan tarafa şu konuda free çalışabilirim diye yazarsa iyi olur birlikte çalışabilme açısından da.. İyi Çalışmalar.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ist
|
2'nin fiyatı ;
Bir yıllık hosting dahil= 200$ 3'ün fiyatı; Bir yıllık hosting dahil=300$ 4'ün fiyatı; Bir yıllık hosting dahil=500$ 7'nin fiyatı; Bir yıllık hosting dahil=200$'dan başlıyor sayfa sayısına göre değişiyor. 8'in fiyatı; Bir yıllık hosting dahil=2000$ sayfa sayısına göre değişebilir. 9'un fiyatı; Bir yıllık hosting dahil=1000$ Webmaster'ın minimum aylık fiyatı 400,000,000 dan başlar. server kuramada mesela ben kendime bir server kursam 1500$'a donanımını mal ederim, bundan sonrası daha çok önemli eğer linux kurmayacaksan win2000 server kuracaksan fiyatı artar win2000 server'ın fiyatı ne kadar bilmiyorum ama iş sadece onunla bitmiyor email server var onada para daha sonra güvenlik programları var onlarda para 24 saat internette olacaksın para, herhalde iyibir server'ı en az 5000$ dolara mal edersin. İletişim amuksed@Hotmail.comgirbul@girbul.com |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Arkadaşlar içimizde benim isim olarak bildiğim en az 20 kişi profesyonel ve fulltime şirketlerde yani sorduğum piyasada iş yapıyor.
İstediğim fiyatları şirket ismi söylemeden genel piyasa verileri olarak yazabilirsiniz. Ama bakıyorum bir kişi ki arkadaş free çalışıyor az buçuk tanıyoruz forumda o cevap vermiş diğerlerinden hiç ses yok.. hosting konusunda da dedicated kiralama ücreti demiyorum. Dedicated server win2000 donanım hariç üzerine kurulan mailserver ve diğer yazılımları kurup hazır hale getirmenin bedeli nedir minumum ve ayrıca o hosting işlerine bakacak bir elemana verilecek minumum ve maksimum aylık fiyat nedir? Sorduğum soruların anlaşılmadığına kanaat getirdiğim için tekrar açıkladım ilginizi bekliyorum.. İyi Çalışmalar.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
hosting işlerine bakan bir kişi aylık olarak 600-800 milyon arası başlangıç fiyatı alır.
Gerçi ben şirkette hem hosting hemde web tasarımıyla ilgileniyorum ancak ekstradan bir ücret alamıyorum hosting için.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
reklam yaraticilari derneginin fiyat listesi var. Istersen buradan bilgi alabilirsin. Rakamlar belki ucuk gelebilir ama hakki budur
zor is tasarlamak yaratmak..Adresi burada: http://www.rd.org.tr/rdstansart/fiyat.asp |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Sektöre yeni giriş yapan bir tasarımcının pamuk adlı üyenin belirttiği fiyatların biraz daha altında, belki de yarı yarıya olacak şekilde ürününü pazarlayabileceğini düşünüyorum...
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Fiyatları tartışmak hata
![]() Zaten fiyatı yerlere vurunca çıkan işin de kalitesi bellidir. Adam sayısıyla da orantılı değil bence. Emeğe verilen fiyat kendine verdiğin fiyattır. Gerisi müşteriye kalmış. Haa, bu ekonomide bu iş nasıl olacak derseniz haklısınız. Ama bu iş 200 dolarlarla yapılacak bir iş değil o kesin. Ve bunun için en doğal dayanak noktası yine "ekonomidir"... Bir iş nasıl başlarsa öyle gider. Seçimleri yaparken dikkatli olmalı insan, hedeflerine ulaşmak için. Hedef büyükse, başlangıç da ona göre olmalı. Çok detaylı ve yazarak tartışılacak bir konu değil. Yazdığım kadar basit de değil. Ama kendinize yonttuğunuzda bile gerçeklik payı olduğunu farkedin. 200 dolara site yapan biri "freelance" değil "free of expense" olabilir (Hem de hosting dahil. Harçlık için mi yapılıyor site?)... Bu işi ne kadar sürede yapıyor, tek başına mı yaşıyor, ailesi var mı... gibi sorular gelmeli akla. İş hayatı bir denklem değil, çünkü insan unsuru göz ardı edilemez. Ben burayı üniversiteli tasarımcıların bilgilerini paylaştığı bir forum olarak algılamadığım için yazdım bunları. Eğer algıladığım doğruysa yaşadığımız ülkenin koşullarına çok sıkışıp kalmayalım. Her ülkenin kendi fiyatları var ama Türkiye'deki fiyatlar bu ülkenin fiyatları değil. Reklamcılar derneğinin fiyatları ise "tavan fiyatlar" ama o tavanın freelance tabanı da bu kadar düşük olmamalı.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!