|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
Re: freelance isler...
bende 40-40-20 çalışıyorum. ama bu oran dışarıya iş yaparken geçerli, yani sürekli olarak proje geliştirdiğim firmalar ile çalışırken iş bitiminde alıyorum genelde ücreti.
bende piyasadan bikaç kazık yedik açıkcası, bunlardan en büyüğüde online satış sistemi projesinden. geçen yıl forumda yine kodlama projesi için konusu açılmıştı ve epey tartışma yaratmıştım buarada bende burdaki sözleşmeyi kullanıyorum. bunu hukuk okuyan bi arkadaşım ile hazırladık. eğer sözleşme karşılıklı olarak yapılmıyorsa (kargo vb. yolla yapılıyorsa) ek olarak müşterinin kimlik ve ticari bilgilerini istiyorum, böylece daha garanti oluyor.
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Geçenlerde emlak ve yabancılara turistik yerlerde arsa ve daire satışı yapan bir firmaya freelance iş yaptım. Yüklü miktarda para alacaktım. Ama şansa bak, devlet bab yabancılara toprak ve devremülk satışını yasaklayınca o kadar emeğim boşa gitti. site olayı yattı.
Ama adamlar insaflı çıktılar; site kalsın açmayalım ama biz sana paranı göndeririz dediler. Paranın yarısnı aldım yarısını bekliyorum. Uzun zaman oldu. O parayla yeni bir bilgisayar aldım. Kredi kartı vs. bin bir borca girdim. Bayağı sıkıntıdayım yani. Bunu niye anlattım bilmiyorum. İçimde kalmış sanırım. İçimi dökecek bir yer aradım ![]() Arkadaşlara tavsiye: freelance çalışırken mutlaka bir ön sözleşme veya telkif formu gibisinden bir şeyler hazırlayın. Ne olur ne olmaz
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
@silva benlemi çakıştı isimler
walla ben 98 'den beri bu ismi kullanıyorum, hatta bu aralar freelance olayıdan kurtulup, aynı isimde firma açmayı bile düşünüyorum
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
eyvah aman ben önce açayım o zaman
...kardeşimle beraber yapıyoruz biz bu işleri ikimizinde adının baş harfi O olunca O2 oden yola çıkıp oxigen e kadar geldik...2-3 yıldır bizde kullanıyoruz bu adı ancak bizilme beraber onlarca kişi daha var zaten ...eh birde çok global bi anlam tabi
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
benim bildiğim kadarıyla oxigen oxYgen olarak yazılıyor,bende herkesten ayrı olsun diye I kullanıyorum
|
Zoque'a hoşgeldiniz!