Zoque.Forum
»
freelance isler...
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
freelance isler...
Arkadaslar benim danismak istedigim ve merak ettigim bir konu var. freelance calisan arkadaslar is yapilirken bir sozlesme imzalatiyorlarmi is verene. Cunku benim basima su anda boyle birsey geldi Tasarimi teslim ettim fakat calistigim firma ve kisi ben isi verdikten sonra bir daha gorusme istemedi ve bende isin tum parasini alamadim acaba ne yapabilirim
Su ana kadar yapilanlari noterden onaylattim ama onun disinda yapilabilecek bir sey olabilirmi acaba? tesekkurler
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: BURSA
|
bende bi firmayla freelance çalışıyordum fakat paramı alamadım.. artık onlara iş yapmıyorum.. ama daha bugün yine çağırdılar.. bende para konularını pek konuşamam.. sanırım böyle işler için sözleşme falan yapmak lazım.. insanlara güven olmuyor...
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Sözleşme yaparsan ne ala ama gerçek dünyada bu çok mümkün değil.
Ben anlaşmalarımda %40 başlangıç %20 ilk demo %40 iş bitiminde şeklinde çalışıyorum. (sözlü anlaşma) Dolayısıyla param kalsa bile az oluyor. Ve sadece tanıdığın firmalarla iş yapmakta ikinci bir seçenek. Açıkçası sonunu kestiremediğim freelance işlere de artık girmiyorum. Anlaşma ile de bu işlerin yürümesi çok zor oluyor ancka imkan varsa çok iyi bir şey tabii ki. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Soul'a katiliyorum. Bencede pek mühim degil. Zaten belli sayida freelance is yaptiktan sonra kimden para alirim yada alamazmiyim diye tahmin edebilir duruma geliyorsun. Bende %50 is basi %50 is sonunda aliyordum ama soul'un teknik hosuma gitti artik 40-20-40 uygularim
![]()
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
arkadaslar gayet hoş diyorsunuz ama hades arkadasımızn aktardıgı gibi piyasa da malum işi görmeden adamlar para vermiyor malum o yuzden çok sıkıntı yaşanıyor bende yaşıyorum adamlar nerdeyse işi bitiricez aa bi bakıyorsun adam işi bir tanıdıgm var ona yaptırdım diyor ölürmüsün öldürürmüsün deyip kalıyorsun. yani çok işler artık insanların sözlerine de inanılmıyor. sözleşme yapmakta çok fazla kâr etmiyor maalesef. adamlar sözleşme yaptık şirket olarak adam yok dedi kardeşim. adam bize çek dayalı peşin konuşulmuş edilmişti. yani iş insanoğlunda bitiyor.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
konuyla çok alakası yok ama freelance işlerle alakalı. şimdiye kadar, bütün sitenin tasarımıyla çalıştım falan, yeni bir iş çıktı. adam sadece, grafiker olarak çalışmamı istiyor. ve yaptığım iş başına para verecek. mesela bir banner için ne kadar istemek uygun olur??
|
Zoque'a hoşgeldiniz!