Zoque.Forum
»
escrow hakkında bilgi...
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: escrow hakkında bilgi...
Selamlar Oky,
Burada bir komisyon hesaplama sayfası var: https://www.escrow.com/support/calculator.asp Buna göre karşı taraf kesinlikle Premier kullanmış. O bakımdan söylediğinde haklısın. Aslında komisyon daha düşük olabilirdi. Standard kullanılmış olsaydı ve şimdiki gibi 50/50 paylaşılsaydı 110/2+40=62 dolar ödeyecektin. Yani %1.77. Premier ile standard arasındaki farklar aşağıda açıklanmış. Aslında alıcı açısından da premier fazladan bir işlem, yani kimlik onaylama işlemi getiriyor. https://www.escrow.com/support/faq/index.asp?qid=132 Şu anki hesaba göre banka masrafları dahil 150 dolar ödiyorsun. 3500'de 150 %4.28 yapıyor. Sonuçta %5'in altında bir komisyon ödeyip satışı bitirebiliyorsan bu çok düşük bir komisyon oranı. Ben başka hiç bir aracı kurumun %5 oranına yaklaşabileceğini sanmıyorum. Sedo standart olarak %10 alıyor ve işlem ortalama 30 gün sürüyor. Son zamanlarda sedo işlemleri hızlandırmaya çalışıyor ama şu an için oturmuş bir durum yok. Sonuçta bana göre bu başarılı bir satış işlemi. 50/50 yapman iyi olmuş. Mesaj erdinç tarafından 26.06.2007 (21:31) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: AntaLya
|
Alıntı:
https://www.escrow.com/support/calculator.asp Bu adreste $3500 lık bir işlem için ne kadar komisyon kesildiğini görebilirsiniz. Baktığımızda, Premier servis için: $220 Standart servis için: $113 kestikleri görülüyor.. Yani satış işleminiz Premier servis olarak yapılıyor.. Bunun tam olarak ne anlama geldiğini bende bilmiyorum (: Ama bildiğim bir şey var, o da alınan komisyonun yüksek olduğu, size hak vermeden duramıyorum bu konuda. 700-750 dolarlık bi işleme kadar aldıkları komisyon ise $25 sabit kalıyor. Yine bu da yüksek bir rakam. Zaten bildiğim kadarıyla bu fiyat seviyesindeki işlemler için, escrow tercih edilmiyor. Wire transfer demişsin, bunun tam olarak ne anlama geldiğini açıklayabilir misin? Aslında hazır satıcı konumundayken, alınan parayı Türkiye'ye getirme yollarını genel olarak bizlere aktarsan daha güzel olurdu.. Dışarıdan bakıldığında, escrow un alıcılar için daha uygun bir site olduğu düşüncesi beliriyor kafamda. Bu yüzden satıcı olarak, işlem süreleri, alınan paranın transferi gibi konular hakkında ne kadar çok bilgi edinebilirsek, o kadar iyi olacaktır. Umarım satışın sorunsuz bir şekilde gerçekleşir, kolay gelsin.
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
edit: aşağıdaki mesajı @TMR'nin mesajını okumadan yazmışım
![]() edit 2: aynı zamanda @erdinç'in üstteki mesajını edit'lediğini fark etmeden yazmışım hehe selamlar ![]() sedo'nunki cidden kötüymüş yalnız şöyle bir şey var, 110 dolar dediğim escrow ücretinin bana yansıyan %50'lik kısmı. yani toplam 220 dolarlık bir escrow komisyonu sözkonusu, ki bu da %6.28 ediyor. yani evet sedo'dan daha iyi görünüyor ama yine de bana yüksek geldi. ve yine sizinkinin 2 katı ediyor aşağı yukarı ![]() üstelik evet aynen ben de sizin gibi yüksek meblağlarda daha düşük olması gerektiğini düşündüğüm için bu kadar yadırgamıştım. ama yine dediğin gibi, büyük ihtimalle premium olmasıyla ilgili. tam da şu esnada süper bir şey buldum: http://www.escrow.com/support/calculator.asp ![]() ve evet premium olduğu kesinleşmiş oldu, ayrıca kredi kartı sadece premium serviste geçiyormuş. bir de bence çok önemli; premium serviste escrow'un e-mail'le yardım özelliği varmış. daha doğrusu bunda öncelik tanıyorlarmış. bizim gibi anadili ingilizce olmayan kişiler için telefonun haricinde çok önemli bir özellik olduğunu düşünüyorum. premium ve standart servisin farkları: http://www.escrow.com/support/faq/index.asp?qid=132 |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
250 doların üstündeki her fiyat seviyesi için escrow daha avantajlı.
Edit: anlaşılan hepimiz para konularına fazla kaptırmışız. Sonuçta başarılı bir satış işlemi için tebrikler oky. Ben olsam o parayı domaine yatırırdım. O parayla iyi bir CVCV.com alabilirsin. Şu an ne döviz, ne borsa, ne repo, hiçbiri domainler kadar kazançlı değil. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: AntaLya
|
Kafam karıştı benim
![]() Sanırım hepimiz aynı anlarda birşeyler yazıp, düzeltmişiz.. Evet, bu para konularına fazla dalmışız. Ama sonuçta bu işi para için yapıyoruz.. Komisyonlar, oranlar filan bunlar önemli şeyler. Ancak hala merak ettiğim şey geçmedi. Şu escrow daki parayı nasıl Türkiye'ye getireceğiz yahu ![]() Aslında Erdinç'in dediği gibi, hiç dışarı çıkarmadan domain lere yatırmak en mantıklısı tabii de. Yine de öğrenmek, bilmek istiyor insan..
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
Evet Oky'nin dediği gibi banka hesap numarasını veriyorsun.
Oky, sanırım senin swift code dediğin şey banka kodu gibi bir numara. Bir de hesap numaranın uluslararası versiyonu olan IBAN numarası olması lazım. Hem swift (banka kodu) hem de IBAN (hesap numarası) mı istiyorlar? Eğer bu yöntem düzgün işliyorsa çek ile uğraşmaktan çok daha iyidir bence. T.M.R, Ben para banka hesabına aktarıldıktan sonra domaine yatırım yapmaktan bahsetmiştim. Zaten escrow'un parayı hesapta tutma özelliği yok bildiğim kadarıyla. Sen önceden konuştuğumuz namecheap konusunu hatırladın sanırım. Bugünlerde ortalam bir CVCV.com 2000-3000 dolara alınabiliyor. Geçenlerde biri higi-com domainini satıyordu. Bir de bugünlerde satılan şu domain var. Bu açık arttırmayı takip edin derim. Bence 1800 dolar civarında kapanacak. CVCV.com domainler şu an yılda %100 katlanıyor fiyat olarak. Toplam bu domainlerden 11025 tane var. Bende ise bu 11025 taneden 1 tanesi var sadece. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() bir de e-mail support kullandım ve premier transaction olduğu için anında cevap veriyorlar, bunu da not düşmek isterim. |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!