Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Şahıs Firması olma, Freelance Çalışmada Kanun Açıklaması

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 03.07.2003   #21 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND
@hades hocam çok stres yapmışsın neden olduğunu anlamadım.

Kavramlarla demagoji yapmak pek bir anlam ifade etmiyor. Sonuçta dükkan tutmadan ticari işler yapılıyor diye bunun adını freelance değil de otobüs koyacak halimiz yok.

Bizim freelance kullanımımızın açılımı şudur;
- Evde veya istediği yerde çalışır;
- Bir firmaya vs. bağımlı değildir

Yani dükkanımız var biz freelance değiliz ühühü ... demeye gerek yok. Buna freelance de demiye biliriz.

Serbest çalışan da diyebiliriz. Ancak oturmuş bir terminoloji var ve bu işlerm bu terminolojide freelance olarak geçiyor.

Dolayısıyla biz de freelance bu anlamda kullanıyoruz.

ay 100-200 milyon dan kasıcam die bi sürü müşteri kaybedersin

Konu zaten bu değil ! Konu evdeki rahatlık vs.

adam yeri gelecek grafik çalışmasını seninle beraber yapmak isteyecek ne yapıcaksın laptop alıp adamın iş yerine mi gidicen yoksa lisanssız yazılımmı kuracan adamın makinesine...

Zaten bir tasarımcı olarak iş yerlerimde başımda duran hiç bir müşteri yanında tasarım yapmamışımdır. Programlama da aynı şekilde. Kendilierine de başımda dururken hiç bir şey yapmayacağıımı belirtmişimdir. Bu zaten çok saöma bir uygulama. demo vs. işlemlerinden bahsedersek evet notebook' umu alır ve gider demomu yaparım.

vs..
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 04.07.2003   #22 (permalink)
stNonStop

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5
@hades baba o zaman benim yaptıklarım ne yan gelir mi ? Türkiye'de freelance var ama tabiki bu hiç tanımadığınız kişiler gelipte size iş verecek ben evde yan gelip yatacam şeklinde değil. Sonuçta şirketlerde yapılan müşteri ziyaretlerini veya diğer işlemleri sende yapıyorsun. Tek farkın var herşeyi, ile ilgilenip daha uygun fiyata yapabiliryorsun. (Kira- çalışan - vb maliyetlerin olmadığından)

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 04.07.2003   #23 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND
Alıntı:
Gönderen: hades
Hayır stres falan yaptıgım yok..Eleştiri olarak yazdıklarımda ne senin nede diğerlerinin burada yazdıkları ile ilgili...Benim uyuz oldugum sistem...Bu sistemide buradakiler yapmadıgı için doğal olarak sizlere karşı bir ithafta bulunmam mümkün değil...
Freelnace olayını araştırmaya vaktim olmadı, sadece burada yazılanları okuyarak bilgi edinmeye çalışıyorum ancak olay normal bir dükkan açmakla freelance arasında hiç bir farkın olmaması..O zaman neden bize böle imaj yaratan sözcüklerle kuralları süslüyolar ben buna deli oluyorum.Yoksa kanunu sen yazmış olsaydın bunları üstüne al derdim ama böle bişi yok, senle ilgisi yok...
Durum böle oluncada sorun yaratan hiç bişi yok demektir.Gidersin kıçı kırık bi dükkan tutarsın ayda 20-30 mil. kira verirsin...Sora dönersin evine hiç açmazsın dükkanını yine giyersin pijamalarını demonu yapar sunumunu hazırlarsın..İşte benim sorun yaptıgım olayda bu..neden bunun adı FREELANCE...Ya bizi kandırıyolar...Ya da biz bu freelancer işini daha çözemedik..Benim anlatmak istediklerim bundan ibaret...Hiç bir artı getirmeyen ve yineliyorum, köşedeki nalburla aramda hiç bi fark yoksa ve bunun adını freelance koyarak bizi çok güzel kandırıyolar demektir.
Evim evim güzel evim...

tek farkın bu olduğunu düşünebilirsin...
Old 22.07.2003   #24 (permalink)
gudi

Yer: istanbul
Ah ah yukarıdaki çok yaralı bilgileri okudum.

Ama, ama işte bir web tasarımcısı, webprogramcısı, web designer, herneyse işi buraya gelmişse çok kötü. ASıl görevi birşeyler oluşturmak olan bu insanların oturup tartışdığı, daha doğrusu tartışmak zorunda olduğu şeylerin bunlar olması üzüyor beni. Her kes kendi işini yapsa zaten şu memlekette işler bu kadar karmaşık olmazdı. Ben web tasarımcısımıyım. o zaman web sayfası tasarımı yaparım. Abi nedir o bilmem ltd şirketi nasıl kurulur, ne kadar vergi verilir. bunlar benim işin olmamalı. Bu bizi bu işten soğutan en büyük etkenlerden biri bence.

Şu memelekette bu işi adam gibi yapacak bir elimin parmakları kadar şirket yoksa ne yazaık bize.

Biz kendimiz geliştirmek ve kendimiz ve hatta bu işi oluşturuanları geçmek için uğraşıcağına. firma kurma ile uğraşıyoruz. Ondan sonra "Adam yapmış abi diyoruz." (bunu herkes için söylemiyorum. Bil hassa kendim için)
Yapacak tabi senin gibi firma kurmayla uğraşmıyor ki adam. Ay sonu alacağı parayla uğraşmıyorki adam. Tasarımcı ise tasarım yapıyor.

YOK ÖYLE BURASI TÜRKİYE !!!

çok başınızı ağrıttı ise kusuruma bakmayın. Benim ki de bi serzeniş, bu konuyu açan ve katkıda bulananlar teşekkürler.
Belki bir gün her şey düzelecek.
Old 30.07.2003   #25 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Bu grupta veya diğer forumlarda freelance çalışma üzerine bir şeyler yazılıp çiziliyor. Herkes şirket kurmanın mecburi olduğunu (şahıs şirketi, limited şirket veya anonim şirket) söylüyor, doğrudur, kanunen fatura veya makbuz kesmek için şirket olmak gereklidir. Ama kimse işin öbür tarafını söylemedi bugüne kadar; Gider Pusulası. Yani bir şirket size bir iş yaptırırsa, iş ne olursa olsun, sizin de fatura kesecek durumunuz yoksa, o zaman şirket size işin karşılığını öder ve bir Gider Pusulası doldurup imzalatır, böylece şirket yaptığı işi kanunen belgelemiş olur, aynı mantıkla şirketle sözleşme de yaparsınız, karşılığında ödemenin Gider Pusulası ile olacağını yazarsınız, biter gider. Çalışan arkadaşlarımız bilir, taksiye bindiğiniz zaman taksi size fiş veya fatura veremezse siz gider pusulasını doldurup taksiciye imzalatırsınız, aynı şey, illa taksiciler gibi vergi mükellefi olmanız da zorunlu değildir. Gider Pusulası her iş için kullanılabilir, üstelik devlet onaylı olduğu için resmi de bir belgedir.

Ama şirketler buna yanaşmayabilir, çünkü Gider Pusulası üzerinden doğacak vergilerin hepsini de şirket üstlenir. Mesela taksiye 10 milyon vermişseniz o miktarın üstünde epeyce bir vergi çıkar ve şirketler bunu muhtasarlarında tıkır tıkır öderler, tek farkı gider pusulasındaki verdiği miktarı yine fatura almış gibi vergisinden düşer. Bu vergiyi vermemek için şirketler gider pusulasından hiç bahsetmezler ve illa sizin fatura kesmenizi isterler.
Old 18.12.2003   #26 (permalink)
Freii

Freelance çalışma

Arkadaşlar bunun için sadece çalıştığınız firmaya bir gider makbuzu imzalamanız yeterli.. şirket kurmaya falan gerek yok. Gider makbuzunun %15 oranında sanırım bir vergisi var bunu da anlaşmaya bağlı olarak firmaya siz ödeyebilirsiniz veya firma öder..

Kolay gelsin

Old 28.12.2003   #27 (permalink)
aptal

Re: Şahıs Firması olma, Freelance Çalışmada Kanun Açıklaması

hmm gider makbuzu... 2 paket detarjan, arap sabunu, benzin, mazot ile beraber isminizin yazılması nekadar acıklı bir durum..
aptal şu an çevrimdışı  
Old 04.02.2004   #28 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

bence çok da acıklı değil; bundan birkaç sene önce eczacıbaşı holding'e 15bin$ tutarında bir işi gider makbuzu ile yapmıştım. ilk başta pek 'tercih etmediler' ama yasal uygunluğunu görünce problem çıkarmadan kabul ettiler. ama tabii ki tasarımcının kendine ait şahıs şirketi olması, fatura kesebilmesi çok daha makul görünen bir yöntem. ben de yakında açmayı düşünüyorum şirketi. lakin vergi olaylarını birisi 'özellikle yılbaşından itibaren yürürlüğe giren kanunlarla' iyice anlatırsa ve vergi oranları, ödenecek rakamlar vs bir bir listelerse eminim ki hepmize büyük bir iyilikte bulunmuş olacak.
Old 05.03.2004   #29 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Görsel: 1

Tam olarak bir ltd şti kurmak için gerekli belgeler ve sermaye nedir. Sermayedeen kastım masa, dolap, kira değil. Devlete ödeenecek parayı kastediyorum. Vergileri de boşverin. Sadece ve sadece firmanın açılması için yapılacak bürokratik aşamaları kastediyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim.

Bu arada baya hevesim kırıldı ve geleceğe karşı büyük bir karamsarlık kapladı içimi. Sonuçta evlenip çoluk çocuk geçindireceğiz, ama neyle... uff! Bir arkadaş da tasarımcı arkadaşlara (başta ben olmak üzere) bir kaç iç açıcı şey söylerse inanın mutlu olacağım..
David Wenham şu an çevrimdışı  
Old 16.03.2004   #30 (permalink)
audace

audace's Avatar

Limited Şirket nasıl kurulur ?

Alıntı:
Sermayeniz En az 5.000.000.000.-Tl. (19/01/2002 BKK_2001/3500) ve her bir pay 25.000.000.-Tl. ve katları olmak zorundadır.
audace şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler
aciklamasi , kanun , calismada , freelance , olma , firmasi , s ahis

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail