Zoque.Forum
»
Şahıs Firması olma, Freelance Çalışmada Kanun Açıklaması
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#41 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: Şahıs Firması olma, Freelance Çalışmada Kanun Açıklaması
ne kadar ödiyeceğini sanıyorum en iyi bir muhasebeciden öğrenebilirsin, tutarı etkileyen bir çok kriter var çünkü. bir sosyal güvence altına girmek zorundasın, bu bağkur yada ssk olacak, alternatif yok bu konuda, eğer benim gibi sigortalı olursan da dikkatli olman gerekiyor, çünkü sigortan son erdiği an bağkura girmiş sayılıyorsun, ssk müdürünün ifadesine göre çalıştığın iş yerinden akşam ayrılıp sabah bir başka şirkette sigortalı olsan dahi geçerli sayılmıyor, yani sigortan bittiği an bağkura giriyorsun.
Eğer bu aralar yeni pc yada parça almayı düşünüyorsan faturasını hemen kestirme, şirket açılışında gider olarak kullanırsın, ayrıca host hizmetini yurt dışından alırsan gider olarak gösteremiyorsun, yani gösteriyorsun ama sana bir faydası olmuyor ![]() Ben her ihtimale karşı muhasebeci nin adını ve telefonunu yazayım, iş yapman önemli değil, arayıp hertürlü bilgiyi sorabilirsin, yardımcı olacaktır. Ahmet İslamoğlu (0 224) 253 30 31
|
|
|
#42 (permalink) |
|
|
teşekkür ederim..
babamın kendi işyeri var.. sanırım onun üzerinden yapmayı deneyeceğim.. çünkü bağkur falan uğraşmak zor iş şimdi.. dedim ya.. bi bağımlılığım olmaması lazım.. işe bak yaw.. devlete vergi vermek istiyorum ama bundan bile soğudum şimdiden.. garip..
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
bu başlıgi koyunca cidden icim sıkıldı. Bende sahis firmasi acmak uzereyim. Bagkur yada SSK olayi artik zorunlu degil galiba. En azindan ben benim mali musavirimden o sekilde ogrendim. Tam olarak sormak lazim.
Yoksa bagkur olayi gercekten buyuk bir yuk... En az aylik 110 diyordu galbia birisi. |
|
|
|
|
|
#44 (permalink) |
|
Yer: Fincan'ın içinden
|
hakkaten yazılanları kelimesi kelimesine okudum ama hala bilinmezlik çok kimse net birşey bilemiyor.Bende şahıs firması düşünüyordum ama bu konu netlik kazanmadıkça ben beklemede kalayım.
|
|
|
|
|
|
#45 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Ben size çok net bir şey söyleyemeyeceğim ama şunları söylyeyim,
- Bir şahıs firması kurduk ancak, senesini geçti ancak kağıt işlemlerinin detaylarını bilmiyorum - %25 gelir verginiz var - %18 KDV ödemeniz var - Aldığınız faturaları bunlardan düşüyorsunuz - Bunun harici sabit gideriniz düşük (30 YTL gibi) Bu kadar basit, açmak çok basit 2-3 gün gibi bir sürede firmayı açabilirsiniz, muhasabeden çakmıyorsanız başkasının tutması gerekli bu da aylık 30 YTL gibi. Özetle olay bu kadar eğer düşünüyorsanız ayda da bu ekstraları ve gelir / KDV yi göze alıyorsanız kurmamak için bir neden yok. |
|
|
|
|
|
#46 (permalink) | |
|
Yer: Izmir
|
Herkese Merhaba,
Ben bir webmaster yada programlamacı değilim o yüzden sizin konunuzla pek alakam yok fakat konu başlığı ilgimi çektiğinden her postu okudum,postlarda belirtilenler hakkında daha detaylı bilgi edinip bende sizlere yardımcı olabilirim.İktisat öğrencisiyim birşey gözüme çarptı Alıntı:
Gider pusulası için şunu söyliyim: 1. yada 2. sınıf tacirlerin,kazancı basit usulde saptananlar ile defter tutmak zorunda olan serbest meslek erbabının ve çiftçilerin: vergiden muaf esnafa yaptırdıkları işler veya onlardan satın aldıkları emtia için düzenlenip işi yapana veya emtiayı satana imza ettirecekleri gider pusulası vergiden muaf esnaf tarafından verilmiş fatura yerine geçer. Ben gene bu konuyla ilgili araştırmamı yapıcam. Herkese Kolay Gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Muhasebeciye vereceğin para 30 YTL değildir. Şu anda en az ücret 50 YTL ücret alıyorlar ki birde yılda sayfa sayısına göre defter tasdik parası veriyorsunuz. Yani aylık 50 YTL muhasebe gideriniz var. Bunun üstünede bazı KDV ve Giderleriniz olacak. Yani ayda en az 60-70 YTL gideriniz olacaktır.Muhasebeyiben tutarım derseniz üstünüze aldığınız stres inanılmaz dercede yükselir. Buda işinize yansır ve verimliliğiniz düşer.
Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#48 (permalink) |
|
|
Bir şahıs firmasının muhasebesini tutmak öyle arkadaşın anlattığı gibi zor değil. eğer bir tane bu işlerden anlayan arkadaşınız varsa veya bağlı olduğunuz vergi dairesinden bi arkadaş edinirseniz, hangi aylar ne ödemesi olduğunu vs. öğrenebilirsin ki buda sabittir her ay beyanname ücreti verirsiniz, stopajınız vardır birde geçiçi vergiler ve kestiğiniz fatura kadar kdv ödemeniz olur. eğer planlı bir insansanız bu işlemleri yapmanız hiç kafasınızı ağırtımıcaktır. şahsen ben hiç zorlanmıyorum.
|
|
|
|
|
|
#49 (permalink) |
|
|
Ben hala cesaret edip bir firma kuramadım.. Ama sanıyorum önümüzdeki 3 ay içinde kurmuş olurum..
Aklıma takılan bi kaç soru var, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim: * Şahıs firması kurmanın ilk baştaki maliyeti tahminen ne kadar olur? (Home Office tarzı olacak..) * Kendime bağkur yapmam gerekli mi? (Babamın bağkur'undan yararlanma hakkım var hala..) * Diyelim ki senelik kazancım 3000$ ise bunun toplam ne kadarı vergi ve diğer giderlere gider acaba?
|
|
|
#50 (permalink) |
|
|
1. ilk baştaki maliyetin şöyle;
yaklaşık 45 ytl noterlerde harcama yapıyorsun kira kontratına göre vergi dairesine damga vergisi veriyosunki oda 100 ytllik bi kontrat için 2 ytl gibi bi cüzi ücret. muhtarlıkta bi 5 ytl masraf yaparsın fatura çıkarmak için matbaya bi 60-70 ytl masraf çıkar kaşe içinde 10 ytl 2. bağkur olmana gerek yok. 3.kazandığın ücretin %22 sini vergi olarak verirsini, kdv ücreti ayrı |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa |