Zoque.Forum
»
Neden Programlama da bilen tasarımcı aranır? - Cevaplar
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
aslında soul ile MuTReFT hemen hemen aynı şeyi söylemişler ki bende katılıyorum.
@cgencer katılmak zorunda olmama hakkımı kullanıyorum ![]() temel bilgiler tabii ki olmak zorunda, yani nasıl bir otomobil tasarımcısı tasarım yaparken rastgele değil belirli sürtünme, performans, denge gibi unsurları dikkate alarak otomobilini tasarlıyorsa, sonuçta buda aynı şey. aslında tasarımcılar mühendis değil fakat bazı temel unsurlarada uymak zorunda. buda işlevsellikle ilgili birşey.. tasarım yaparken görselliğin dışında kullanılabilirlikde gerekiyor. aynı şekilde de tasarım hazırlayan birisi ASP, PHP az veya çok bilebilir. bu ona yararda sağlar ancak bilmesi demek onun bu işi yapması gerektiği anlamına gelmez. çünkü herkezin iyi olduğu bir alan vardır. diğerleri ise extradır, ağırlığını bir tarafa koyması gerekir. bir yol seçmesi gerekir.. yaptığı işte kendini sınırlandırmaması için bu şart. tasarıma ekleyeceği şeylerde "şimdi bunu koda dökerken uğraştırır" gibi düşüncelerle kendi bilgisi ve becerisi etrafında bir çemberin içinde kalır. sağlıklı sonuçlar oluşmaz, her ekleyeceği şeyin koda dökerken karşılığında vereceği zahmeti düşünür. sonuçta hepimiz bilgi ve becerimiz dışında çalışmalarda yeri geldiğinde boy gösteriyoruz. iyi sonuçlar ise ancak uyumlu, işi bilen takım çalışmalarıyla mümkün olabilir. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Birincisi genel olarak webe baktığımızda web teknolojileri birleşmiyor aksine ciddi bir şekilde bölünüyor,
CSS Expertleri, ASP Expertleri, .NET Expertleri, HTML Expertleri vs... Yani bu kişiler bir leşmiyor aksine iyice açılıyorlar, bi tanes ben Clien-Side programcı olarak çalışırım diyebiliyor ve Cross-Browser JS konusunda uzman oılabiliyor, yada kullanılabilirlik, yada HTML kod konusunda uzman olabiliyor. Konuyu bilmek farklı yapmak farklı bir şeydir. Örnek olarak şu an PHP | Pear | Smarty ile geliştirilen bir projede tasarımcı olarak çalışıyorum. Tek gördüğüm sarf HTML kodu + bir kaç küçük Smarty Sintaxı. Smarty PHP için bir template engineı (sistemi), ve bugün bakarsanız ServerSide diller daha çok template sistemleri üzerinde geliştirilmeye başanıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de artık tasarımcıların kodlarla savaşmamasının istenmesi. Mesela bir Reeat Region da (tekar eden bmlümler, listeler gibi) smarty d tasarımcının tek gördüğü; Kod:
{Repeat Begin}
{$sayac} nolu kayıt <br />
{Repeat End}
Özet olarak : Herkesin her şeyi bildiği günlere değil aksine herkesin kendi işini bildiği günlere doğru gidilmeye çalışılıyor. Son olarak dediğim gibi etrafınızda olan şeylerin mantıklarını bilmeniz gerekir illa ki. Tasarımcı olarak / Coder olarak bir işe girerken temel ASP bilgisi (firmada PHP kullanılıyor olsa dahi) kesin olarak işinize yarayacaktır. Aksi takdirde PHP kodlarını bozabilrsin, veritabanı ne ki ? diyebilirsiniz, şimdi bu içerik nasıl oldu da değişti gibi kafanızda ki tuhaf sorular ve entegre güçlüğü kesin olarak olur. Çok uzattım ama esas noktanın kendi title ınızı belirlemekte sanırım. Yani ben ASP PRogramcısıyım derseniz o noktada sizin için gif i jpeg burada kullanılır gibi şeyleri bilmeniz gerekmez ama aynı şekilde süper CSS bilmesenizde HTML bilmek zorundasınızdır. Şahsen ben HTML bilmeyen Programcılarla çalışırken çok sıkıntılar çekiyorum, Özellikle de <font SIZE="5"> gibi kod yazanlarla ![]()
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Çok halısınız. Ayrıca soul'a katılıyorum şu durumda piyasada adam bırak üç kişiyide setörize çalıştırmayı programcı tasarımcı bir arada götüremiyor. Para yetmiyor yada cebine akrep girmiş yada kazanamayacağını düşünüyor.
Süper programcı yada grafiker de olsan valla aklını kullanmazsan şirkette çalışırsan alacağın maaş 500$ o bile fazla yaa en fazlasını sölim ben. Bide eski olacanki 750$ olsun. Örneğin arkadailar Koskoca Kültür üniversitelerinin Şirin evler'deki yerine gittim isteksizdim orada işe girmeye çünkü ekip yoktu koskoca bilgisayar bölümünü göreceksiniz adamlar 10mbit internet bağlamış 5 server koymuş ama gel gör ki iki tane eleman çalışıyordu biri serverlra bakan bir bayan diğeri Oracle bilen bir arkadaş ancak ikiside bana kalırsa orayı toparlamakta zorlanıyordu açık söyleyeyim o serverları rahat hack ederim. Aldıkları maaşlarda komikti ve bana dedilerki sen buraya gelirsen en fazla 600 milyon alırsın yuh dedim kültür üniversitesi bu mu??? oraya giren öğrencilerin zaten bir tanesi oraya yıllık 10.000$ para ödüyor. Nese yani gazetede o tip ilanlar artık normal geliyor bana... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| cevaplar , aranir , tasarimci , bilen , programlama , neden |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!