|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Soul'a katılıyorum .NET ve ilerisi diyorum... Hatta ileride iyi para kazanmak istiyorsan kendine yatırım yapıp bu tabanla ilgili sertifikayon programlarına katılmak bana akla yatkın geliyor. Sonuçta işi biliyorum demek ile işi bildiğini belgelemek arasında profesyonel iş yaşantısında fark olacaktır. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: LND
|
JAVA ve .NET para eden 2 dil, eğer sektörde çalışan olarak (yani kendi firman yada proje vs. kısa vadede düşünmüyorsan) devam etmek istiyorsan iki dilde iş bulmak için çok uygun tabii ki.
Tabii ki bir sürü de sertifika MSCE vs. de unutulamamalı. AYnı paralellikte okulunda sağlam bir üniversite olmalı aksi takride sertifikasyon o kadar para etmez diye düşünüyorum, yanılıyor olabilirim.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
MSCE-Üniversite eşleşmesinde yanılıyor olabilirsin. MSCE sertifikası olan biri sağlam bir üniversitede okumuş aynı işi yapan birinden (şimdilik) daha tercih edilir durumda. Tabi sertifika tek başına para etmez en başta ama iş tecrübesiyle beraber (sertifikanın da güncellenmesi şartıyla) giderek değerleneceği bir gerçek.
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
Bence de sertifika - üniversite ikilisinden daha önemli sertifika ve tecrübe... Sonucta öğrenciyken iş tecrübeni arttırmaya çalışmak doğru olabilir. Okuldan cıktıgında kendini daha az çıplak hissetmene neden olur en azından
Java konusuna gelince forumda da daha önce tartışılmıştı hangi dil olduğu aslında çok önemli değil.. Nesne tabanlı ve gelecek vadeden ayrıca kendini en iyi ifade edebildiğin dil en doğru seçim bence...
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Kodlar yazıyorsunuz, pek güzel yapıyorsunuz da... Göremediğimiz bi durum var. Teknolojiyi yaratanlar biz olmadıkça sadece taklit edenler durumundayız. Kimse durmuyor. İsrail'li abiler DNA'ya data yazıyor. MIT'deki elemanlar moleküler bilgisayara kasıyorlar. Bize ancak en delikanlısı 64 bit sistemlerde bana göre OOP dahil hala geleneksel yöntemlerle yazmak kalıyor. Neyi bildiğimiz burda önemsiz hale geliyor. Ha Windoze bullshit ha Un*x güzellikleri. Ne fark eder. Birinci tebitim budur. İkincisi ise daha vahim. Sadece bir konuda iyice konsantre olmakla ilgili bir sorunumuz var. Piyasanın, yani insanların ihtiyacı olan bir uygulama yaratamamakla ilgili derdimiz var. Mesela hala adam gibi Türkçe bir voice recognition uygulamamız yok. Niye çünkü araştıracak halimiz yok. Birileri çıkıp firewall yazdılar. Elemanları apar topar Amarikali Coniler kaptı. Beyin göçertmesi olmuşlardır şimdiye filmlerden gördükleri o saçmalıklar içinde. Fikir varmı baba fikir? Veritabanı programcılığıylan da doyulur. Ama bana göre değil diyorum.. Ve kaçıyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
Ayrıca...
Merhaba
Kunthar sana sonuna kadar katılıyorum bir de memlekette bir problem daha varki hep dalga geçtiğimiz iş ilanları varya hani işte ASP, PHP, flash , dream....... diye başlayan ilanlar varya ben bir ara bir site görmüştüm flash üstüne adamların animasyonucu ayrı sescisi ayrı ....... böyle devam ediyordu fikre gelirsen bırak yeni fikirleri toplumumuzun en önemli problemi özgüven problemi gençlerimizin çogu kendini hiç sanıryor daha düne kadar onlardan hiç bir farkı olmayan insanların peşinden koşuyor bu yüzden özgün üretimler nadir çıkıyor ama herşeyin olduğu gibi bu işinde ilacı zamandır |
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!