|
|
#1 (permalink) |
|
Tasarım mı, o da ne?...
tasarımcı: İnteraktif cd'leriniz hazır müşteri: çok güzel harika olmuş!.. faturayı masaya bırakıver. ... m: bu fatura ne? 100 cd için "x" çoğaltma ücreti iyi de "3x" tasarım ücreti ne? (fiyat yazmıyorum) t: nasıl yani? koskoca interaktif cd, 2 aylık programlama bu. tezgahta hazır duran cd'leri kopyalamadım sonuçta... m: neyini tasarladın kardeşim 15-20 fotoğraf var, onları da ben verdim sana zaten! ... Eğer "x" liralık cd çoğaltma ücretine "4x" dense bile bu müşteri yine de kabul edecektir. Çünkü eline, dile kolay, yüzzz tane baskılı etiketli kutulu cd geçmektedir. Ama şu kadarcık cd'yi yapmak, tasarlamak, programlamak nedir ki? Eğer bilgisayarında "fotoşop" ve "dayröktırii" kurulu olsa, zaten tasarımcıya gitmez kendi yapar. Bu yeteneği kendinde görür, çünkü orada, koskoca 4 katlı şirketinde ticaret yapmakta, elle tutulan gözle görülen şeyleri alıp satmakta ve çuvalla para götürmektedir. Böyle bir meziyetin ve başarının yanında iki fotoğrafı yanyana koyup o kadar da para istemek, bu şahsa ayıp etmektir, enayi yerine koymaktır... İnsanların teknolojiye ve emeğe bu kadar sığ baktığı bir yerde yaşıyoruz. Bu emeği satmak için illaki değişik yöntemler gerekli. Başka yerlerden açığı kapatmak ve "dijital emek" denen şeyin ucuza gitmesine göz yummak... "Sen şimdi web sitesine de o kadar para istersin. Sanki katalog yaptın da kağıt mı harcadın? Binayı diktin de demir mi harcadın?" |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: çorlu
|
bir diyolagta benden.
finans tan müşteri aranır. yapılmış acil olan işin fiyatı verilir... ama ..... hanım olurmu öle şey e biz söledik o yaptı.. hem bizde onu yapcak program yok o yüzden.. bilsek bizde yapardık. ![]() ve bazen de yaptığın işe gerçekten saygı duyup gereken değeri verenler olacaktır. müşteri bu dize getirmek zor. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
bende anlamadımya neyse.. yaptığın işi binevi basite indirgeyip. yapılan olayı bilgisayar programıyla kolaylıkla yapılmış olduğunu sanıp karşılığında istenen ücreti. reddetme durumu..
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Bunlar hep bilgisizlikten, amiyane cahillikten kaynaklanıyor umarım gravity hak ettiğini eksiksiz ve zamanında alabilmiştir.
Benimde başıma sık sık gelen (İzmir deki firmalarımı özel nedir?); Şu sitenin aynısından banada yap olayıdır -ki en gıcık olduğum olayda budur, ben aslında grafik arabirim hazırlayan biri değilim web uygulamaları geliştiriyorum ancak şu sıralar birçok iş olduğu için ve grafiker sağolsun böyle uğraşmadığı işleri bana postaladığı için sinir krizlerine giriyorum, En son bir firma benden sabanci.com.tr nin aynısını istedi renkleride dahil olmak üzere, ve kanımca kötü bir site, belki yapan buradadır onada sağlam bir eleştirim olsun Ben hazırlayamayacağımı söyledim ve çok daha iyi 2 alternatif sundum fakat adam öyle şartlanmışki herşeye bi kulp taktı sonunda ben bu işi yapmayacağımı söyledim dışarıdan birine verdiler İnatlada yapmıycam...
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
sabancı dedin aklıma geldi. ne hikmetse herkes başarıya giden yolun. taklitten geçtiğini sanır.
mim ça diye bi catering firması ilk logosu. sabancının sa sı gibi.oval içinde. sanırsınızki ortaklarından. baya bi kurumsal tasarım çalışmalarında bulundum ama. ça harfi sa gibi olmadığı için, hiçbiri logoları beğenmelerine rağmen işe yaramadı. Tamam sen zenginsin firmanı bugünlere bi şekilde getirmiş büyütmüşsün zeki bi insansın ama bu senin her konu hakkında hakllığını göstermez. O zaman burada işin ne. bana güvenmeyeceksen. daha önce yaptığın işlere çok iyi ama. bizimki benim dediğim gibi olsun diyeceksen. markalaşmış firmaları sadece bakar ve taklit etmeye çalışırsın. o kadar. biri bunları müşterilere bi şekilde sölese ne güsel olur dimi.ben beceremedimde.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!