Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Freelance Fiyatlandırma nasıl olmalı ?

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 09.04.2004   #131 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Re: Freelance Fiyatlandırma nasıl olmalı ?

herkes işine baksın kardeşim diyorum ben de, çünkü; ortak bir protokol oluşturabilmek için community bilinci yetmez, resmiyet ve olayın başında profesyonel bir ekip olması lazım. haydi pazar günü çay içelim bir kurum oluşturalım, bi tane de web sitesi yapalım kendimize bir ara'yla olmaz bizim memlekette öyle şeyler.

» Monofactor -Journal | Showcase | » DevArt Gallery
ScottJr şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 09.04.2004   #132 (permalink)
kalvinhobs

kalvinhobs's Avatar

Yer: Adana

Herkes işine baksın önce.

Daha önce de söyledim, şikayet eden arkadaşların hepsi önce 7-8 tane başarılı proje hazırlasınlar, pek fazla para kazanmasalar bile ellerinde hazır işleri olsun.Sonra bu projelerini anlatan, müşterinin işini başarıyla tamamlayacağına ve karşısındakini tatmin edebileceğine ikna edecek şekilde kendilerini ve yeteneklerini ifade eden sitelerini, portfolyalarını hazırlasınlar, bu portfolyoların ilgili kimselere ulaşmasını sağlasınlar, forumlarda kendilerini tanıtsınlar.
Ben bunların hepsini yaptım yine de bir şey yok diyen varsa oturup konuşulsun yoksa "herkes işine baksın önce"
Bir kaç gün önce bir yerde okudum ama nerede, zoque'da bile olabilir, hatırlamıyorum.Multimedya için üretim yapan 5 milyon personelden bahsediyordu yanılmıyorsam.Başka okuyan varsa bulup düzeltsin lütfen.Neyse, bu kadar adamın içinde iş almak istiyorsak dernek falan hikaye önce herkes kendi donanımını tamamlasın.

Selamlar,
kalvinhobs şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 09.04.2004   #133 (permalink)
juniorart

juniorart's Avatar

Yer: çorlu

okudum okudum okudum ve..baya bi tartisilmista arpa boyu yol alinmamis gibi. alinmazda..
mehmetsaygina sonuna kaadr katilmakla beraber.. sunuda belirtmeden gecemiycem.

olayin özünde para kazanmak var dimi abicim.... o zaman kendini iyi saticaksin. müsteri bakicak bi alici gözüyle. merada koyunlara bakar gibi (müsteri gözü böyledir). FARKLIYSAN. (koyunun killari falan jöleliyse mesela ) iside alirsin parada kazanirsin. ama önce kendini satican. kötü bi tabir ama böle yani.
juniorart şu an çevrimdışı  
Old 09.04.2004   #134 (permalink)
Graphicerol

Yer: Istanbul

Yok ya iğneli falan değil, sadece herşeye bir olur la başlamak gerekir demek istedim...))

Bu konu için değil sadece ::::))
Old 09.04.2004   #135 (permalink)
Graphicerol

Konu kapanmıştır........
Old 12.05.2004   #136 (permalink)
tasarcık

tasarcık's Avatar

Yer: İstanbul

Ben bu mantığı anlamıyorum birileri "bişeyler yapalım" diyor diğerleri de bunun üzerine fikir belirtmeleri gerekirken "hayır yapmayalım" diyor. E madem bişey yapmamak taraftarısınız neden bişey yapmak üzerine kurulu bir muhabbete ketılıyosunuz ki? Madem "herkes kendi başının çaresine baksın" diyorsunuz bırakın da bakalım....
Old 15.04.2007   #137 (permalink)
limonlu

Yer: Eskişehir
freelancer çalışıp tasarım yapmaktansa açın kendinize bir site. Başakalarının kahrını çekeceğinize kendi sitenize ağırlık verin. Hem daha bir azimli çalışma olur. Görmüyor musunuz? Google aldı başını gidiyor. Sizin aranızda hiç böyle dünyaya hitap edebilecek projeleri olan yok mu? Tek yapamıyorsanız 2-3 kişi birleşin, bir şeyler tasarlayın. Ne bileyim? Arama motoru, video sitesi, e-kitap sitesi, e-ticaret sitesi, reklam ajansı... Dünyadan örneklere bakıyoruz. Adam bir site açmış. Aylık kazancı 100k$. Örneğin "digg". Aylık kazancı bilmem kaç 100k dolar. Bence sizlerin arasında çok iyi projeleri olanlar vardır.

Anaaaa! En son gönderilen mesaj 12.05.2004. Aradan 3 yıl sonra aynı konu üzerine benim mesaj. Acep ne iştir? Bak şimdi mahcup oldum. Benim hatam.
limonlu şu an çevrimdışı  
Old 09.07.2007   #138 (permalink)
ugursamsa

ugursamsa's Avatar

Yer: İzmir
Görsel: 1

limonlu, senin yazıyı okurken hiç yeni yazmış olabileceğin aklıma gelmedi. o kadar tartışma olmuş taaa 2004'lü yıllarda. Bir baktım digg falan yazıyor kafam iyice karıştı sabahın bu vakitlerinde. Allah'tan altına yazmışsın konuyu hortlattığını
Old 14.07.2007   #139 (permalink)
pppzze

Türkiye piyasasında bir gerçek varki oda freelance fiyatlarının ucuz olduğu. Şirketler, yazılım şirketlerine 10k$ - 20k$ a iş yaptırmaktansa 1000 - 2000 ytl ile freelance olarak kapatıyorlar. İstenildiği kadar standart getirilsin yine freelance fiyatlarını aşağı çekecek programlcılar çıkacaktır. Tanıdığım bir firma portal yaptırmak istiyordu. Herkesten fiyat almıştı ortalama verilen fiyat 30k$ idi. Fakat en akıllıcasını yaptı gitti freelance yaptırdı. Ucuza kapattı. Fiyat standartı işi örgütlenmedikçe gerçekeşmez gibime geliyor. Çünkü bu sektörde yalnız değiliz, işletme okumuş insan bile freelance çalışıyor mesleğinin yanında freelance olarak ne kadar kopartırsam iyidir diyor.
Yani kısaca demek istediğim freelance çalışmaya yan gelir gözüyle bakıldıkça zor bence.

Kolay gelsin herkese
pppzze şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
olmali , nasil , fiyatlandirma , freelance

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:51.