Zoque.Forum
»
Freelance Fiyatlandırma nasıl olmalı ?
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#41 (permalink) | |
|
|
Re: Freelance Fiyatlandırma nasıl olmalı ?
Alıntı:
Ama iş böyle yapılır zaten. Tasarımcıyım, yaratıcıyım, süper programcıyım da deseniz sizin hakkınızda yapılan ilk tespit görünüşünüze bakılarak yapılır. İnsanlar modern hayatın gereği olarak artık kendilerine hızlı cevaplar vermek zorundalar ve bu yüzden de kabullerle, izlenimlerle yetinmek durumundalar. Pahalı = Kaliteli böyle bir kabuldür. Ciddi = profesyonel böyle bir kabuldür. Bakımlı, takım elbiseli, laptoplı, projeksiyonlu, sekreterli vb. = İşini iyi yapan, amiyane tabirle çoluk çocuk olmayan... Tanımadığımız bir mahallede, yanyana duran iki bakkaldan birine girerken neden onu seçtiğimizi düşünürsek te yine aynı kriterleri buluruz. İyi ışıklandırılmış, güzel bir vitrin düzenlemesi olan, vitrinin de Nutella'lar, Milkalar, şaraplar, viskiler bulunanı mı seçersiniz yoksa vitrininde Omo kutuları, görünür şekilde ekmek dolapları, Hakiki Erzincan Balı geldi etiketleri olan karanlık bakkalı mı? Bu sorunun cevabı bize insanın da iyi bir vitrine sahip olmasının ticarette önemli olduğunu gösterecektir. Toplantılar, iş görüşmeleri (iş alım aşamasındaki ) aslında işin nasıl yapılacağının belirlenmesinden çok insanların birbirlerini tarttıkları tiyatro sahneleridir. Bu oyunu kuralına göre oynuyor olmakla karakteriniz arasında bir bağlantı olamaz. O sebeple notebookunuz da olacak, elinizde 2 cep telefonu da olacak, arada gerekli gereksiz de olsa çalacak (saygısızlık gibi görünse de karşı tarafın bilinçaltı bu adam meşgul bir adam. MEŞGUL = profesyonel kabulünü yapar, yapacaktır), yarım saat sonra toplantınız olmasa da acilen çıkmanız çünkü bir toplantıya yetişmeniz gerekecek, ikram edilen kahve, o gün hiç kahve içmeseniz de hatta kahveden nefret etseniz de gün boyunca müşterilerde sayısız kahve içtiğiniz gerekçesi ile reddedilecek, kısaca tüm bu zararsız oyunlar oynanacak. Siz oynamazsanız sizin çeyreğiniz kalitesinde olmayan insanlar 10 perde halinde oynarlar merak etmeyin. Bu sebeple böyle şeyleri de öğrenmekten, uygulamaktan, sonuç almaktan utanmayın, bana yakışmaz gibi şeyler düşünmeyin. Bize yakışmayan tek birşey varsa o da hakettiğimiz halde düzgün paralar kazanamayıp 100 dolarlara web siteleri yapmak zorunda kalmak ve gereksiz, küçük insanların ağız kokusunu çekmektir. Bence bu daha büyük bir sorundur. Yazdıklarımın hiçbirinin ukalalık olarak algılanmasını da istemem. Yazıyorum çünkü yazarken bunları kendime de söylüyorum. İdeal gaz tanımı gibi teorik olarak varolması, pratikte bunların işleyip işlememesi ilgilendirmiyor beni, bunu doğru kabul edip, bu kabule ne kadar yaklaşırım ilgilendiriyor. |
|
|
|
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Punisher999 kendinle çelişiyorsun. Kurumsallaşmak lazım diyoruz reddediyosun. Ama yazdıklarınla kurumsallığı tarif ediyosun. hangi freelancerın sekreteri, projeksiyon aleti bilmemnesi var. Bunlar yatırımdır yatırımı da kurumlar yapar. 100'er dolarları biriktirip 5000 dolara projeksiyon aleti, 2500 dolara laptop alacak değil herkes.
Ayrıca küçük insan dediklerin müşteri ve müşteri de kendi çıkarını kollayacak tabii ki. Ama freelancerların bir fiyat standardı yoksa ve isteyen istediği fiyatı verip fiyat kırıyorsa bu kimin suçu. Hem kurumsallaşıp hem de özgür kalmanın mümkün olduğunu düşünüyorum. Yeter ki insanlar günlük hırslarından vazgeçip gerçekten kafalarını ortaya koyup uzun erimli düşünebilsinler.
|
|
|
#44 (permalink) |
|
|
bana kadıköy de taksim de uyar yeter ki gündüz gözüyle buluşalım ve alkol almayalım. Alkole karşı olduğumdan değil ama ertesi gün hiç bişey hatırlamama ihtimalimiz var.
|
|
|
#45 (permalink) |
|
|
Adam 3-4 yıldır bu işi yapıyorsa ki o zaman bu işten iyi para kazanılan dönemleri de görmüş ve kazanmıştır,
Laptop ı da vardır, karısı, kardeşi, arkadaşı gibi birileri de sekreterya işleri için yardımcı da oluyordur, bunlar çok önemli değil ama kurumsallaşma konusu gerçekten sıkıntılı, pek çok soru işareti geliyor, yapıcı davranıp bunları gözardı edebiliriz ama riskleri atlamamak lazım.... "nasıl olur" diyerek buralara geliyorum, keşke başarabilsek, bu arada hiç umudum yoktu ama bir müşteri temsilcisi bile bulundu o halde bu iş olabilir... işin en önemli ayağı bu çünkü freelance konusunda..... >>>> EEEeee buluşulacak mı?? >>>> ben Avrupa'dayım ama Kadıköy uyar bana da.... |
|
|
|
|
|
#46 (permalink) |
|
|
canım tabii ki hiç bir noktayı atlamamak gerekiyor hepimizin kafasında sorular var ama ilk aşamada olabilirliklere bakmak lazım. Zaten elimizdeki ürünleri ve neler yapabileceğimizi ortaya koyunca bir resim çıkacaktır ortaya...
Ben buluşalım derim. Kadıköy herkese uygunsa bana zaten uygundur. Hatta Moda'daki çay bahçelerinden birinde buluşabiliriz. Manzara harika olur. Akşam 5'e kadar buluşursak benim için daha iyi olur. "olmaz olmaz deme. olmaz olmaz"
|
|
|
#48 (permalink) |
|
|
Bol ve karışık yazınca yanlış algılanmak ta doğal yer yer aman yanlış anlaşılmasın diye cümleler sarfetmiş olsam da.
Sevgili tasarcık; Nerede kendimle çeliştimi her iki mesajımı da defalarca okumuş olsam da göremedim. Kurumsallaşmak demek dernek kurmak, birlik kurmak, organizasyon kurmak mı demektir ? Ki ben bunları da reddetmedim. Bunun öyle kolay olmadığını, yıllardır yabancı ve türk forumlarında benzeri tartışmaları çok gördüğümü, sonuca gideni görmediğimi ama bunun tabiki insanların konuşmasını engellememesi gerektiğini düşündüğüm için OLMAAAZ da demeden genel bir tespit yapmaya çalışmışım sadece. Son cümlemi de yanlış anlamışsın malesef. 100'er dolar biriktirerek 1000 dolarlık bir laptop yine maximum 1000 dolarlık (5000 dolara alınan laptop ile sinema açılır çünkü ) bir projeksiyon cihazı elbetteki alınmaz. Ama ben son cümlemde bunu yapmak lazım da demedim ki !?!? Eğer vitrin düzenlemesi düzgün olmaz ise 100 dolar için küçük adamların ağız kokusunu çekersiniz dedim. Yani 100 dolarlara çalışmak zorunda kalırsınız ve işte asıl bunu kendinize yakıştırmamalısınız dedim. Yatırımı kurumlar yapar da çok ilginç bir cümle. Çalışırken yetersiz kalan bilgisayarınızı, işinizi daha iyi yapabilmek için upgrade etmek te bir yatırımdır, işinizi daha düzgün sunabilmek için artık pek te pahalı olmayan bir notebook olabilmekte. Bunu şirketler de yapar, insanlar da. Ben bu cümleyi bu sebeple doğru bulmuyorum. Hatta ve hatta oturup ASP.net öğrenmek te bir yatırımdır. Ve bilgiye yapılan bir yatırım olduğu için daha değerli bir yatırımdır. Yani sanırım yatırım tanımında bir karışıklık sözkonusu. Malesef mesajımı çok yanlış yerlere çekmiş, kelimelerimi cımbız ile çekip farklı manalar yüklemişsin. Düzeltmek adına bu kadar yazmam da hem okuyanların hem benim zamanımı israf edecekse ne yapalım Ama bu cümleleri olduğu gibi bırakarak kendimi gaddar, tacir, pos bıyıklı biri gibi de göstermek istemem ![]() Küçük insanlar derken sanırım aklıma gelecek en son şey MÜŞTERİ = Küçük Adam çıkarımı olurdu. 100 dolara size dinamik web sitesi tarifi yapan bir adam, istersen yap adam bol nasıl olsa tavrı sergileyen, yaptırdığı uyduruk bir broşüre binlerce dolar verirken sana "ya bu domain işi 5 dolarmış aslında neden siz 15 dolar diyorsunuz" veya "ya yiğenim 100 dolar diyon da bu host olayına. geçen bana bir mail geldi senelik 10 dolar diyor. Yok yani ucuzlamış galiba" gibi cümleler kuran, halasının kızının yaptığı web sitelerinin güzelliğinden, oğlunun yaptığı swish saçmalıklarından bahseden adam nasıl bir adamdır sen bu soruma cevap verirsen ben mutlu olacağım. Bu tip insanlar benim için küçük adamlardır ve ağızlarından "yeğenimin son yaptığı site...." gibi bir cümle döküldüğü anda saptamamı yapar, en hızlı nasıl kalkıp yoluma giderim diye stratejiye kafa yorar, o andan sonra karşımdakini otomatiğe alır dinlemem. freelance'in bir fiyat standardı demişsin ama bunun olamayacağını ifade eden herkes gibi temelde söylenene dikkat etmemişsin. Yaratımın bir standardı olmaz. Bu yüzden bu işler ya kalvinhobs'un mükemmel özeti "İşi elden kaçırmadan alabileceği en yüksek rakam" ilkesi ile yada saat ücreti ile yapılır. Yok öyle yapmaz ve içerde huzuru yakalayamazsanız verdiğiniz her tekliften sonra "ya keşke şu kadar deseydim. kesin kabul edecekti. Tüh kaçtı paralar" dersiniz. RD'nin fiyat listesini de bugüne kadar uygulayan bir ajans ben görmedim ama hep ordan örnek veriliyor. O fiyat listesi malesef hiç te hoş olmayan şekillerde kullanılıyor. freelance için, manav gibi her işe fiyat biçelim demek mi daha doğru yoksa "İşi elden kaçırmadan alabileceğiniz en yüksek rakam" fikri mi ? Bence ikincisi. Son cümlene ben de katılıyorum ve hem işini gerektiği gibi sunan hem de özgür kalan biri olabilmek mümkündür. Ama ikisi arasındaki insan sayısı daha fazla olacaktır her zaman. Yatırım |
|
|
|
|
|
#49 (permalink) |
|
|
Re: eh bir de zaman belirlemek lazımdır
çay bahçesi sokakta diil herhalde kapalı
)) neyse tamam kadıköy'de kafelerde olsun. ama ben kafe bilmiyorum bilen söylesin. yarın buluşmak bence iyi fikir sıcağı sıcağına...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac |