Zoque.Forum
»
Fiyat araştırması
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Fiyat araştırması
Selamlar arkadaşlar....
EAN söylediğinde çook haklısın ancak şöyle'de bi durum var bana kalırsa.. Bi araba alıcağını farzet, hergün yollarda dolaşıyorsun tv'lerde izliyorsun falan aklında iyi araba, kötü araba gibi bazı resimler var..Bunların özelliklerini ve hangi özelliiğin ne kadar para ettiğini az çok biliyorsun veya tahmin ediyorsun ama web dizayn işindeki çoğu orta seviyeli(küçük veya orta çaplı şirketler) müşterinin kafasında iyi veya kötü internet sitesi gibi bir kavram olmadığı için onların aklında en ucuzu en iyisidir gibi bir düşünce var.. Gerçi konuyla pek bi ilgisi olmadı senin son mesajını görünce içimi dökesim geldi ama yinde canımı en çok sıkan şeylerden biri bu konu..
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Yahu 10.000£ kaç para ki 16 milyar yapıyor..
Gerçekten iyi bir system ise neden olmasın.. 5 client varsa sen bu adamlarlara 500 milyon para versen.. Yılda yapar 30 milyar.. Adamlara koymazz... Genel için konuşuyorum..Böyle bir system yazıldı bunun gibi.. Bayiler uğraşan insanlar vardı.. 300 bayii adamın beş elemanı var auda 750 milyon maaş alan.. Hepsi çıkmasa da bile verimlilik ile adamın yazılıma verdiği paranın 3-4 katını bir ayda çıkardı. 750 milyon veriyorsun artı sigortası yemeği oluyor 1 milyar.. 1Kişi = 1yıllık maaş zamsız = 12 milyar %10 zam alsa eleman=14.2 5 Kişi = 71 milyar program kaç para 16 milyar 71/16=4.4 Rakamlar konuşuyor ben değil.. 1 yıl içinde getirisi olmaz o zaman bilmem.. Bu işler böyledir.. Kimse bana sayı saymasını bilmiyor demesin ticaret yapıyoruz ben yaptığım işe aşık olmuyorum.. Bu laflarım Java gibi platformdan bağımsızdır. .Kimse üstüne alınmasın.. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
bu işin anakuralı insanın kendi fiyatını belirlemesidir.. yaptığınızın işin ve emeğinizin nekadar değerli olduğunuzu düşünüyorsanız ona göre fiyat verirsiniz.. birisi 10bin verir birisi 5bin.. neticede insanlar kendi fiyatlarını kendileri belirledikleri sürece mutludurlar.. siz bir iş için bir başkasından daha fazla para istiyorsanız bu kendi emeğinize, yaratıcılığınıza, yeteneklerinize daha fazla değer biçtiğinizi gösterir..
bu iş zanaat işi, kimi zamanda sanat.. o yüzden başkasının 5bin değer biçtiği işe siz 20bin değer biçebilirsiniz kimsenin bu konuda sizi suçlamaya hakkı yoktur.. ha eleştirirler ama tısss.. ayrıca şunu unutmayın kendi rakam aralığınızı belirlediğiniz zaman bu hep böyle gider.. bir gün sizin 5-6 katınıza iş yapmasına rağmen en az sizin kadar iş potansiyeli olan birisiyle karşılaşabilirsiniz (ben çok karşılaştım).. o kendi fiyatını daha yüksek belirlemiştir.. ha ukalalık olarak algılanabilir ama bir şeyin fiyatının ne olduğunu öğrenmeye çalışan insanların olaya bu açıdan bakmalarını öneririm.. ortalama rakamları öğrenin ama kendi fiyatınızı kendiniz belirleyin.. ha fiyatı önceden belirlenmiş işler mevzu dışı tabi.. ama o işleri yapıp yapmamanızda kendi fiyatınızı belirlemede önemli rol oynar.. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
Merhaba,
İstenilen sistem web tabanlı ve kapsamlı bişiy, böyle bişiy istemekle şirketin vizyonunun geniş olduğu apaçık ortada. Yani kullanıcı sayısı 10-15 le sınırlı kalacağını sanmıyorum. En iyi para kazanma yöntemi olan ve sanırım Microsoft bunu keşfetti, kullanıcı sayısına göre ücretlendirme. Projeyi fiyatlandırmam gerekirse ana program ve yönetim paneli 6000 $, her kullanıcı için 300 $. Tabi kontrol panele kullanıcı açma ve yetkilendirme bölümü koymaman gerekiyor . Veritabanı bakımı ve yeni kodlar içinde yıllık 800 - 1000 $ arası bi parayla bu iş rahatlıkla alınabilir diye düşünüyorum. Ayrıca firma sınırsız kullanıcı olayına da girebilir, çünkü ben firma olsaydım adam başı para ödemek bana saçma gelirdi. Tabiiki başka bi konuda bunu bir yazılım firmasının nasıl ücretlendireceği, yani işi kaçırmamak ve maaş ödemelerini düzenli yapabilmek için bir yazılım firması bu işi seninle aynı rakamlara yapabilir, üstelik vergisini de ödeyerek. Firma aynı fiyatı veren bi freelancer yerine yazılım firmasını tercih edecektir. Sonuçta freelance ucuzcu anlamında kullanılıyor. Firmaların nasıl yaptığını bilemiyorum ama biyerle görüşmeye gittiğimde adamlar benle aynı veya düşük fiyat veriyorlar, vergi ve maaş ödüyorlar ve ben pahalı ayrıca ukela damgası yiyorum. Yılbaşından önce başıma geldi bu olay, 15.000 ürünleri var ve fotoğrafları yok, foto çekimiyle beraber muhasebe programlarıyla bağlantılı stok tutan, online satış yapabilen bi sistem, ürün kataloğu ve cd'si için 30.000 $ istedim ve bana adamlar güldüler, aynı işi bizim bilgisayar şirketi 6.000 $'a yapacağını söyledi dediler. 15.000 ürünün dekupesini, temizlenmesini, 3 ayrı çözünürlükte kayıt edilmesini ve saklanmasını bi düşünsenize , bu işten 4 freelancer daha ekmek yiyecekti ama herifler toplantıda bana güldü, şimdi bekliyorum bakalım bilgisayarcıların yapacağı işleri İşi isteyen bir devlet kurumu olsaydı vereceğim rakamsa 50.000 $ olurdu , çünkü çok basit uygulamalar bile devlete inanılmaz maliyetlerle yapılıyo ve IT sektöründe yetişmiş elemanı olmayan devlet bu paraları ödemek zorunda bırakılıyo. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Programlama işlerinden ve bunların raiçlerinden pek anlamıyorum fakat şöyle bir mantık fikir vermek isterim; yaptığın işten alacağın ana paranın yanında daha sonraki güncelleme ve bakım işlerinin de yoğunluğunu göz önüne alabilirsin. Yani tek bir paket programı alıp bir daha seni aramayacaklarsa fiyat yükseltilir ama bunun eğitimi var 2-3 ayda bir sorun gidermesi güncellemesi yılda bir genel update veya yeni versiyonları olacak dersen fiyatı çok yükseltmene gerek olmaz çünkü sürekli bir gelir gelecektir bu yolla.
Üstelik (teorik konuşmuyorum, benim de yaptığım işlerden çıkardığım sonuç bu) bu yan hizmetler uzun vadede projenin kendi bedelini geçiyor ve çok daha az iş yaparken daha fazla kazanılıyor. Örneğin veritabanı ile işleyen büyükçe bir siteyi 550$ gibi ufak bir rakama yapmıştım ama sonra veritabanına 2 fotoğraf eklemek için 85$ standart aylık ücret alıyorum. Çünkü karşı taraf yapılan işi tek bilen ve anlayan olarak seni görmeye başlıyor ve bir nevi adamları "bağlıyorsun"... Yani böyle büyük projeler için uzun vadeli düşünmek faydalı olabilir diyorum ve bol şans diliyorum. Başarılar. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!