|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Somewhere, over the rainbow
|
Fiyat araştırması
Bir firmadan iş teklifi varda şöyle bir sisteme ne önerirsiniz siz? PHP/MySQL ile internet üzerinden şirket veritabanının yönetimi, 10-15 ayrı muhasebe işleminin yapılması, çıktı alış verişi için PDF havuzu. Standart bir yetkilendirme servisindeki tüm özellikler (kullanıcı ayarları filan), bir de çok gelişmiş bir yönetici paneli, RC4 ve MD5 algoritmaları ile önemli verilerin korunması. Sistemin dah sonra geliştirilmesi bağlamında OOP olarak programlanması... Sizce ne fiyat verilmeli buna? Sistem bakım antlaşması ve sonradan çıkacak aksaklıklarda garanti sistemi için ne düşünülebilir? Sevgiler, |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Re: Fiyat araştırması
Selam EAN mutasyona uğramamış bir sistem olacak ise
kullandığı diller popüler teknoloji ise fiyat minumum 10.000 € olmalıdır..ssl en iyisidir..diğer crital bilgiler ise korunmalıdır hiç bir şey güvende değildir bu web tabanlı bir programdır ve güncelme için ayrıo para istenmelidir yada yükseltme sürümü şeklinde win98 den Xp geçiş gibi..Fiyat pahalı gelebiklir ama 10-15 client olacak buda demek + 7-15 kişinin masraflarının yok olması + Nitelikli eleman verilen paranın azalması(Yazacağınız program kolay ise) Bence şirketin mali durumu,Vereceğin emek ve işin önemi fiyatı belirler..Kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Sağol,
10.000 € fazla gibi, sonuçta sadece kendim yazıyorum; 1-1,5 ayda halledilebilecek iş. Temel giriş çıkış ve güvenlik algoritmalarım zaten hazır. Tüm kurduğum sistemleri zaten bunların üzerine programlıyorum. Önemli işler, bir kaç yerden HTML parse edip bunları başka parse edilen veriler ile karşılaştırıp verinin doğrulanması durumunda bunu eldeki tetiklere göre bazı hesaplama işlemlerine sokmak ve herkesin yaptığı işlemin izleneceği çok güçlü bir kontrol paneli sunmak. Yalnız Mutasyona uğramamış derken neyi kastettiğini anlayamadım? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Bence 5000-6000 dolar bu iş için uygun olur. Çok da uçmamak lazım haliyle; müşteri aynı işleri yapacak bir yazılım yerine bunu tercih ediyorsa (mümkünse tabii) fiyatı müşteriyi kaçırmamalı.
PDF output, şifreleme 500$ desen, user sistemi, yetkilendirmeye 1000$ desen, muhasebe işlerine de 2000$ ve diğer özellikler de kalan 1000-2000e yapılır gibi. OOP kullanmak sağlıklı olur; lakin bu tamamen senin tercihin, müşteriyi ilgilendirmez, fiyatı da artırmaz. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Bence yaptığın yazılım firmaya ne kazandırırsa onu almalısın..Biz burada bazı şeyleri hazır diye fiyatı indiremeyiz değil mi?Sen bir modül ile 1 hafta uğraşmışsındır daha sonra kenara koymuşsundur aradan zaman geçer o hazır diye onun parasını istemeyecekmisin yani..
Adam sana yazılım yazdıyor web tasarımı yapmıyorsun..web tabanlı,Heryerden uluşılan,Güvenli ve navigasyonu kolay ise (bilemiyorum) bilgisayar az kullanmasını bilen kişi için bile kullanması kolay.. 1997-1998 yıllarında web tasarımları 2000-3000 $ arası değişiyor.. 2003-2004 yıllarında web tasarımları 20 milyon olmuş Kaynak:www.disket.net Sen şimdi yazılma 7 milyar dersen bu 5 sene 70 milyona falan düşer herhalde.. Ben böyle düşünüyorum emek senin emeğin ama gün olur aynı uygulama bana teklif edilir sonra bana bunu 70 milyona yapan var sen neden 1 milyar istiyorsun diye sorarlar.. Ozaman ki cgencerler,EANlar biz emeğimizin hakkını alamıyoruz diye yakınır..Örnek olarak verdim nicknameleri |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
türkiye'de hep yapılan hatalardan biri, fiyat teklifinde karşı tarafa ne kazandırdığınıza göre fiyat çekmeye çalışmaktır. Karşı tarafa ne kazandırdığınız sizi ilgilendirmez. Emeğinizi ne kadar ücret karşılığında sunuyorsunuz, bu önemlidir. Ben bir yazılım yapsam ve alan şirket bu sayede binlerce dolar kazansa bu sadece benim başarılı bir program yazdığımı ve şirketin de mantıklı bir karar vererek yazılım hazırlattığının göstergesidir. Bu mantıkla Microsoft her sattığı işletim sistemini her kullanıcıya uygun ayrı fiyat vererek satmalıydı. Olur mu böyle birşey? İşgücünün fiyatı belirlidir, saat ücreti (ya da yurdumuzda daha sıklıkla kullanılan proje başına) fiyatı neyse o ödenir. Ben emeğimin karşılığı (örnek bu ya) saatim 20$ ya da totalde 1000$ derken, müşterisine göre bunu 10 hatta 100000$ yapamam. işte bu tüm bu dengesiz piyasanın sebeplerinden biridir kanımca.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
cgencer, söylediklerinizi çok mantıklı buldum, teşekkürler.
Bir de şunu eklemek istiyorum, 20 milyona ve 5 milyara web sitesi yapılıyor olabilir, durumu şöyle açıklayabiliriz; 800 milyona bir murat 131 alabilirsiniz, 300 milyara ise ferrari alırsınız. Demek istediğim, herşeyin başında ürünün kalite olgusu var. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Exploit ya sayı saymayı bilmiyor ya da Mars'ta yaşıyor... Tamam az fiyat vermeye herkes karşı ama "makul (kabul edilebilir) fiyat" diye bi şey de var....
Most people think great god will come from the sky. Take away everything and make everybody feel high. Mesaj tasarcık tarafından 18.03.2004 (17:06) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!