Zoque.Forum
»
Bizim de bir "mobil bilişim" sitemiz olsun ister misiniz?
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Bizim de bir "mobil bilişim" sitemiz olsun ister misiniz?
Merhabalar.
Öncelikle bu tür bir konunun açılacağı en uygun yeri bulmakta zorlandığımı ve uzunca bir düşündükten sonra en iyi yerin zoque forumları olduğuna kanaat getirdiğimi belirterek konuya geçiyorum. Bilindiği gibi son zamanlarda "Mobil Teknolojiler" adını verdiğimiz cep telefonu, PDA gibi mobil cihazlara olan ilgide büyük bir patlama var. Fakat ülkemizde her teknolojik gelişmede olduğu gibi bu konuda da bir ilgi ve bilgi eksikliği bulunmaktadır. Gözlemlediğim kadarıyla internet üzerinde bu konular dahilinde kapsamlı bir Türkçe web sitesi bulunmamaktadır. Dünyada ise buna örnek olarak www.gsmarena.com veya www.phonescoop.com gibi profesyonel olarak hazırlanmış siteler bulunmaktadır. Bizim amacımız, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek yukarıda verdiğim iki örnek site benzeri hatta onlardan hem tasarım hem de içerik bakımından çok daha iyi bir siteyi yayına geçirmektir. Bu bağlamda bizimle çalışacak olan (başlangıçta gönüllü) arkadaşları da aramıza katıp, sloganı "Türkiye'nin en kapsamlı mobil bilişim sitesi" olan bahsi geçen bu siteyi hazırlamaktır. Bir düşünün, bahsettiğim bu konu dahilinde hazırlanmış bir sitenin kullanıcılara ve Türk internetine olan katkısını. Daha sonra K.V.K, Genpa hatta ve hatta Nokia gibi büyük firmaların sponsorluklarını da arkamıza alıp, misyonumuzu daha da genişleteceğiz. Aşağıda yazılmış olan alanlarda geliştiricilere ihtiyaç duymaktayız: Tasarımcı: web tasarımı konusunda uzman, HTML ve kodlarına hakim, özgün ve göze hitap eden tasarımlar çıkartan arkadaşlar... grafiker: Photoshop programına hakim, logo çiziminde uzman ve site ikonları konusunda bilgili arkadaşlar... Programcı: ASP veya PHP dalında kendisini geliştirmiş, bu tür bir siteyi kodlarken zorlanmayacak arkadaşlar... İçerik Sağlayıcı: Mobil Telefonlar veya PDA'lar ile ilgili ve bu konularda meraka sahip, içerik üretebilecek arkadaşlar... Eğer siz de kendinize uygun alanda, başlangıçta gönüllü olarak bize katılmak istiyorsanız lütfen bizimle irtibata geçiniz. İrtibat bilgilerimiz: E-mail & MSN : isa_sari@hotmail.com Mobil Tel : 0505 629 46 63 ICQ : 109480560
Görmedim, duymadım, bilmiyorum! Mesaj e-XPLoDeR tarafından 17.03.2004 (12:35) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Bizim de bir "mobil bilişim" sitemiz olsun ister misiniz?
başarılar; ama ben bıktım "gönüllü" sitelerden. sonuçta böyle bir site, güzel de yapılırsa kovayla para getirebilecek bir platformdur. reklamdan, satıştan vs... eğer gönüllü demek aç karnına çalışıp kardan da koklatılmamak ise kalsın.
yok gerçekten de sıfırdan yapacaksanız, gönüllü değil, olası tüm kazançtan kar ortağı olarak yaptırmanızı öneririm. Az bir emek değil, büyle bir siteyi hazırlamak. Ve bahsedilen alanlar da sitenin nerdeyse hepsi; bu durumda sizin katkınız ne olacak? Sadece fikri ortaya atmaksa... internet deniz derya, istemediğiniz kadar fikir var ortada. Yapmak mesele işte; o da emek (bir nevi sermaye) koyarak oluyor. kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Bakın; herhalde demek istediğimi tam olarak anlamadınız. Ben "başlangıçta" gönüllü dedim. Daha sonralarda bu işten bana inanın aylık milyonlarca kazancımız olacak. Yani ben buna kesin gözle bakıyorum. Nedenine gelince: Henüz bu tür Türkçe bir site yok ve yabancı sitelerin sayısı da bir elin parmaklarını geçmiyor. Hem bizim yapacağımız proje de diğerlerinden kat kat daha sağlam olacak.
Bir düşünün şu an 70 milyon Türk nüfüsunun neredeyse %60'ının cep telefonu kullandığını. Tahminimce bu rakam %60'tan da fazla ama 60 diyelim. Ve kişisel sitemdeki forumlardaki en aktif bölüm de Mobil Teknolojiler bölümü. Bu bölümde o kadar fazla aktivite var ki yetişmek imkansız. Cep telefonları hakkında tavsiye isteyenler, wap sitelerinin incelemesini ve değerlendirmesini isteyenler vs... Yani kısacası burada büyük bir potansiyelden söz ediyoruz. Ve sitede 5 adet reklam kısmı olsa sadece bu reklam gelirlerinden bile aylık büyük bir kazancımız olur. Ayrıca arkamıza K.V.K veya Başarı gibi büyük şirketlerin de desteğini almamız garanti gibi bir şey. Yani sadece siteyi açmamız ve aradan bir kaç ayın geçmesi gerekli para kazanabilmemiz için. Daha sonra kazandığımız bu para bir havuzda toplanacak ve herkese site gelişimine katkıda bulunma yüzdesine göre paylaştırılacak. Tabi site tanıtımı için T.V ve gazete reklamlarını da düşünüyoruz. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi böyle bir site Dünya'da tek sayılır. Özellikle sitenin altında konusunda uzman tasarımcılar, programcılar vs. varsa. En azından benim kafamdaki plan bu. Tabi para kazanmak isteyenler için. Ama ben buşu işi para kazanmaktan çok, böyle bir işin daha doğrusu Türkiye'nin en önemli sitelerinden birisinin CV'mdeki "Referans web Siteleri" başlığı altına girmesinden gurur duyarım. Bilmem siz ne düşünürsünüz bu konuda...
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
sanırım son senelerde dünya'da bulunmadın... dotcom'un büyük fiyaskosundan haberin yok anlaşılan. türkiye'de de son 3 senede dotcom sendromu yaşanmakta. yoksa neden hepimiz (işsiz olanlarımız) buralarda sürünüyoruz ki? bunu neden söylüyorum... şirketler artık "kişisel" sitelere pek de yatırım yapmayı tecih etmiyor. kaldı ki "sponsorluk" alabilmek için şirket olmak, halkla ilişkileri güçlü olmak ya da bu ilişkileri sağlam birilerini tanımak gerekiyor.
dotcom'un çöküşünün sebeplerinden biri de zaten bu amatör ruhla herşeyin iyi gittiğini düşünüp profesyonel ortama geçildiğinde herşeyin patlaması. bir forumda, bir community sitesinde sağlam yürüyen bir bilgi alışverişi, ticari bir platform olduğunu hissettirdiğinde yok olmaya başlayacaktır. yoksa superonline, turknet gibi siteler niye haber girmek için onlarca eleman çalıştırsın ki? üyelerinden isterler bunları... ama kişisel bir çözüm değil, ticari bir platform sunuyorlar. öyle 3-5 gönüllü insanın bilgi girmesiyle, yazı yazmasıyla ancak 1-2 ay yürür bu tür işler. iş zorunluluğa döndü mü, ürün testleri, yazı çevirileri güncel olması zorunlu oldu mu insanlar sıkılacaktır; karşılıklarını hemen almak isteyeceklerdir. Öyle aylarca bekleyip milyonlarca (3-5? ya da 20-30 mu?) para kazanmak pek de işlerine gelmez. kaldı ki bunun da garantisi yok, sponsor da büyük ihtimalle barter mantığında yaklaşıp para yerine bazı kolaylıklar, servisler sunacaktır. hem böyle bir konuda sponsor bahsini açabilmek için birşeylere güvenmek de gerekir; sponsor en az 5-6 ay (aslında 1-2 sene) yürüyüp gelişen bir siteye para yatırmayı ister. Alıntı:
böyle bir site için gerekli bilgi, altyapı vs vende var; ama "küçük düşünüyorum" (başkasına ithafen) ve aylık elime geçen parayı düşünmek zorundayım; çünkü bakkal/market de bu şekilde ekmek satıyor ve olasılık hesaplarıyla yiyecek almam mümkün değil. size başarılar; umarım genele uymaz, başarılı bir proje çıkarır, içeriksel katılımcılara haklarını ödeyebilir ve kar da edebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Anlaşılan bu konu da "ateşli" tartışmalara neden olacak o yüzden ben burda bırakıyorum. Eğer destek çıkan varsa diğer iletişim yolları ile bizimle irtibat kurabilirler...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Fikir manyak güzel bişiy ama yapılmamış olduğunu sanmıyorum, sermayesiz (nakitsel sermaye) olarak böyle bir işe başlamak güzel gelse de, ulusal reklamı yapılmayan bi sitenin para kazandırması, en azından uğraşılmaya değer bulunması sanırım biraz zor, insanlar telefon alırken GPRS var mı diye sorarak alıyo ama bunu kullanmıyorlar, ben nokia 3650 kullanıyorum ve laptopla bağlanma dışında GPRS'i kullanmıyorum, melodi, program gibi gerekli olan şeyleri de infraredle çözebiliyorum. Zaten ben böyle bir sitenin hedef kitlesi de değilim, hedef kitleye ulaşma yolu paradan geçiyo, ulusal reklamlardan geçiyor.
Umarım iyi bir site çıkarabilirsin. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
anadili ingilizce olan ulkelerdeki toplam gsm kullanici sayisi, 2milyar. telefona falan para vermiyorsunuz -ki S.E P900 aldim bedavaya-
Turkiye'de 26milyon kullanici var -ki 20milyonu pre-paid-. Aradaki ucurum gozardi edilemez.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Önce;
Şuna da dikkat çekmek istiyorum, yurtdışında olup da Türkiye'de ve Türkçe içerikte olmayan öyle çok şey var ki.. Son olarak; Fikir, fikir, fikir.. Kaç kişinin senin düşündüğünü düşündüğünü, öğrendiklerini öğrendiklerini ve sonunda vazgeçmeyi seçtiklerini bir bilsen.. Ama; İnsan hayal ettiği, istediği müddetçe.. Allah "istemek" vermiş insana, demekki "vermek" istiyor. Eğer yeterince istersen mutlaka tatmin olursun.. ..derim ben. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| misiniz , ister , sitemiz , bilisimquot , quotmobil , bizim |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!