Zoque.Forum
»
MMIstanbul - 01
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
MMIstanbul - 01
Dün MMİstanbul Macromedia Kullanıcıları Grrubu'nun ilk seminer/toplantısı gerçekleştirildi. Buradan duyurmayı düşündüm, lakin organizasyonu yapanlara danışmadan böyle birşey yapmanın sağlıklı olmayacağına karar vermiştim. Keşke duyursaymışım ya, neyse. Nasılsa bundan sonra her ay toplanılıyor. Multimeda ile uğraşan, MM ürünlerini kullanmaktan keyif alan herkes katılmalı bence. Keyifli bir enerji ve amatör bir ruh var, proje ise profesyonelce ele alınarak birşeyler oluşturulmaya çalışılıyor. Medyasoft ve uluslararası Macromedia projeyi destekliyor.
Dün edindiğim bazı izlenimleri sizinle patlaşayım dedim; projeye katılmak ve mail listesine üye olmak için MMIstanbul adresine göz atabilirsiniz... katılım az da olsa keyifli geçti... zaten projenin 'ısınma' toplantısı gibi birşeydi bu sefer. olabilecek düşünceler tartışıldı; neler yapılabilrler üzerine gidildi. tek eksiklik (kahve/çay) net bir proje akışının olmaması idi ki o da önümüzdeki ay oluşacak anladığım kadarıyla. proje şimdiki aşamada muhtelif kaynaklardan tutorial türkçeleştirme, proje kapsamında yazılar yazma gibi knowledge-base kurmaya yönelik bir eğilimde. ama ileriki aşamalarda çalışma grupları kurma, okullarda ve harici tanıtım + eğitim seminerleri düzenleme, yarışmalar düzenleme ve sosyal hizmet çerçevesinde birtakım siteler hazırlama (yardım amaçlı dernekler vb için) gibi şeyler düşünülmekte. bunun yanı sıra sosyal bir etkinlik çatısı altında multimedya ile uğraşanları bir araya getirme üzerine de epey ilgi var. hepimizin monitörün ışınımı dışında hayata da ihtiyacı olduğu için bu da güzel bir renk getirecektir kanımca. kişisel fikrimce, var olan amatör ruhun korunarak profesyonel bir anlayışla da kısa sürede -daha küçük bir grup olarak- tekrar toplanılması ve işbölümü yapılması (söylenildiğinin aksine 1 ay sonraki toplantıyı beklemeden- daha yararlı olabilir. bu enerji sıcağı sıcağına hareket geçirilmeli derim. hatta gelemeyen ve bu proje bünyesinde katkıda bulunmak isteyenlerle de görüşülmüş ve iş akışı belirlenmiş olacaktır. yapılması gerekenler arasında özellikle multimedya üzerine yoğunlaşmış community (zoque) ve kişileri de bu projeye çekmeye çalışmak. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!