Zoque.Forum
»
e-mail ile yapılan iş başvurularında mesajın önemi?
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
e-mail ile yapılan iş başvurularında mesajın önemi?
Merhaba,
İnternet üzerinden şu ana kadar birçoğumuz iş başvurusu yapmıştır. Bunların birçoğu kariyer ile ilgili internet siteleri üzerinden olsa dahi bir çoğumuz şirketin başvuru için bir e-mail adresi göstermesi durumunda cvmizi bu e-mail adresine göndeririz. En azından ben öyle tahmin ediyorum. Sorum şu ki; yaptığınız bu başvurularda attachment olara eklediğiniz cvleriniz dışında herhangi bir detaya önem veriyormusunuz? Konu başlığı bakımından, mesaj bakımından. Bu bölümleri boş mu bırakırsınız? Bürokratik olarak baştan savma olarak mı doldurursunuz? Yoksa büyük patronlara yakışacak bir ciddiyetle(!) mi doldurursunuz? Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: e-mail ile yapılan iş başvurularında mesajın önemi?
başvurduğun yere göre değişir aslında bu. şahsen ben orta ölçekli bir firmaysa çok ciddi yazmam, büyük şirketlerde ciddiyet iyidir. email formatı da önemli bence, etkileme açısından courier le yazılmış bir metinden çok tipografisine dikkat edilmiş bir metin daha etkileyici olacaktır, her ne kadar ben buna dikkat etmesem de
![]() boş bırakma olayı ise bana göre ters ve biraz soğuk bir tavır gibi geliyor, boş bırakmaktansa özenle yazmayı tercih ediyorum. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben de şöyle düşünüyorum: E-postada işle ilgili fazla ayrıntı yazmaktansa, özgeçmişi dosya olarak göndermek ve e-posta içeriğini de bir "önyazı" olarak oluşturmak daha mantıklı geliyor.
Ciddiyet konusu da dediğiniz gibi. Küçük firmalara genellikle daha basit yazılar yazılır. Büyük firmalar ne kadar dikkat eder bilmem ama her durumda ciddi ve düzgün bir şekilde yazmak daha iyidir. Keşke e-posta yazılacak iş fırsatları çok olsa, ciddi - gayriciddi ayrımını o zaman yaparız ![]()
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Başlık çok önemli firmalar genelde referans belirtirler
mesela web Developer "WD01" gibi; Dolayısıyla başlığı bununla göndermeilisiniz ki o kişiler başvuruları ayırabilsin, forumlardan vs. gibi yerlerden referans harici gidiliyorsa başlık "web Developer is basvurusu" seklinde olabilir. Text metnin icerisinde Türkce karakter kullanmam, HTML mail atmam, Ekte CVmi DOC veya PDF formatinda gönderdikten okuyamayacaklarina ihtimal vererek, download web adreslerini e HTML adreslerini bazen de ek olarak plain text formatlarini gönderirim. Herkesin bir office 2003 olmak zorunda degil bu anlamda ek bir adreste HTML CV adresinizi vermek iyidir. Yazım hataları hayatınızı kaydırabilir ![]() Mesaja dediğim gibi eğer bir forumdan vs geliyorsanız şunu da eklemek iyidir; "http://www.zoque.com/xxx/yyy adresindeki iş ilanı için gönderilmiştir, Bu pozisyona kendimiz zart zurt sebeplerinden uygun görüyorum, bu konu üzerine önceki çalışmalarımı CV m de detaylı şekilde görebilirsiniz vs. " gibi o işe özel bir giriş yazmakta çok önemlidir. Kişiye neden o işe girmeniz gerektiğini vs CV nizde belirtilmeyen veya belirtilmesi uygun olmayan sadece bu firmaya veya göreve uygun olan ek özelliklerinizi bilgilerinizi de vermek daha iyi olacaktır. Bu konuda saygı duyduğum programcılardan biri -aynı zamanda ciddi bir programlama firması sahibi- Getting your resume read; http://www.joelonsoftware.com/articles/ResumeRead.html makalesini de okuyabilirsiniz, orada da ek bilgiler bulacaksınız. Birde ciddi olmayı sakın unutmayın derim, şahsen ben çalıştığım bir çok firmada teknik adamları işe alan kişiydim ve eleme yaparken adres vs. bilgileri olmayanları, e-mailları dandik olanları, CV de proje göndermeyenleri, türkçe karakter içeren attachmentlari olan e-maillari gözüm kapalı eliyordum, çünkü daha onlarca-yüzlerce başvuru var. Dolayıyla küçük veya büyük her firma ilk adımda başvuruda ciddiyet arayacaktır. Hatta "Ben bu işte çok iyiyim ilgilenirseniz bana dönün telefonum:xxx" gibi mail gönderenler bile oluyordu. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!