|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
web tasarım ve grafik tasarım hakkında birkaç soru işareti
sektöre yeni girmiş hatta girmek üzere olan biriyim herzaman için sevdiğim işi yapmak istedim ve bu adımda bu yola adanmış bir harekettir . piyasa hakkında genel olarak bilgilendirilirsem sevinirim ayrıca kendimi geşiltirmek adına neler yapmalıyım fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum saygılarımla |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: web tasarım ve grafik tasarım hakkında birkaç soru işareti
Nerede durduğunu bilmeden sana yön söylememiz zor olacaktır,
kendin ve yapmak istediklerin hakkında daha detaylı bişeyler söylersen bir başlangıç yapabiliriz..
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: çorlu
|
kendimi gelistiricem diye ilk girdigin yerler genelde seni somurur. maalesef piyasa cok karmasik. adamlar seni yoklar basari gosterirsen ayiklanirsin el üstünde tutulursun. aksi ise piyasada artik herkes webci herkes tasarimci oldugundan, yuvarlanir gidersin. bzen cok basarili isler dahi üretmis olsan müsterinin suyuna gitmek zorunda kalirsin o canim is taninmaz hale gelir yaptigin isten nefret edersin. hele hele freelance isen ki cok tartisildi bu müsteri kaçar sen kovalarsin. para konusnunda hele hic niyetlenme.
, ne varki yegenide yapiyodur o isi. o yüzden hakkini biraz zor alirsin.. gerçek freelance is yapan arkadaslarimiz kendi özgüveni tavan olmus. hakikaten bu isi iyi yapan kendini kanitlamis aldigi isi iyi kotaran insanlar oldugundan onun haricinde bi firmada calisip ekstra freelance takilmak en mantiklisi. yoksa çok debelenirsin benim hakkim diye. maalesef isler disaridan bakildigi gibi olmuyor. isallah basarili olursun is hayatinda ama kursta veya okulda ögretilenler sadece sana temeldir. program kullanma becerisi gibi. onun haricinde çok debelenmen lazim. çünki müsteri zordur. parayi o verir. her istedigini yaptirabilecegini sanir.neyse fazla karamsarlastirmiyim basarilar.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ama bu işte de sanırım tecrübe şart ne biliyim bi grafik şirketine yada matbaya gireceksen film ,montaj falan filen bilmen gerekiyor tasarım şirketine de gireceksen referans olarak profesyonel iş istiyorlar.
portföy isteyenler bile var .. ama ben kendi becerime ve zekama güveniyorum hayatım boyunca piişman olmayacağım bu seçimi yapmaktan insan sevdiği işi yaparken yorulmaz derler ! fikirlerin ve deneyimlerini paylaştığın için teşekkür |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|