|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Web uretim uzmani aranıyor...
******************************* HTML, XML, JavaScript, Actionscript / ASP, SQL bilgisi olan flash ve grafik programlarında deneyimli web Üretim Uzmanı aranıyor ******************************** alper@PCnet.com.tr
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Web uretim uzmani aranıyor...
web Üretim Uzmanı ne demek?!..
web'e dair her bir şeyi üretebilen insan türü mü?!.. ...................W {ASP}......{X .L}..................{flash} ..{SQL} ..................... ..........................{grafik} ..................... ..................... ..................... ...................iİi ...............KRONİK ...........MUHALEFET! |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Bulursanız bana da haber verin. Bütün depertmanları tamamlamış olur nasıl olsa açarız biz de bir şirket
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
arkadaslar
ilan yeterince acik degil mi? ilani veren arkadas "art direktor" aramiyor, "gelistirici" de aramiyor... makul ve naif bir ilan, yapmayalim etmeyelim.. murat
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
"ilan yeterince acik degil mi?" den sonra, ilanı veren "arkadaş 'şunu' arıyor işte" diyeceksin sandım ama, sen ne aramadığını yazmışsın.. art direktor, web designer, flash designer değil.. geliştirici/developer, coder da değilse; tüketilmek/sömürülmek için bir "web üretim uzmanı" aradığını düşünmek şaşırtıcı bir şey olmamalı.. artı "uzmanı" diyerek sanki böyle bir şey varmış da; bir de, "biz uzmanını arıyoruz" gibi yapmak, naiflik değil, yamyamlık olabilir ancak.. bir şeyin uzmanı olmak, belli bir disiplinde söz konusu olabilir.. sanat uzmanı olmaz / sanatın bir alanında uzman olunur.. hatta o dalın da, belli bir alanında uzman olunur.. sanat/resim/rönesans dönemi uzmanı sosyalbilim uzmanı olmaz / sosyal bilimlerin bir dalının uzmanı olur.. hatta o dalın da, belli bir alanında uzman olunur.. sosyalbilinmler/psikoloji/davranış bilim uzmanı bilim uzmanı olmaz / bilim'in bir dalının uzmanı olur.. hatta o dalın da, belli bir alanında uzman olunur..bilim/makina/ısı sistemleri uzmanı web uzmanı olmaz / web'in bir alanının uzmanı olur.. hatta o dalın da, belli bir alanında uzman olunur.. web/tasarım/flash, web/geliştirme/ASP, PHP flash bilen Photoshop da bilir ok. hatta, ASP'den de anlıyor olabilir ama bunu kendi için yapar. iş yerinde; Photoshop'u kapatıp, SQL için kolları sıvayan adamdan zaten hayır gelmez.. çetin altan'ın dediği gibi; memleketin ileriye gidememesinin asıl nedenlerinden biri de, insanların mesleklerinin olmayışı.. her işi bir şekilde yapıp/yapmaya çalışıp; uzmanlaşamamalarıdır.. alacağınız kişi bir uzman değil, "ne iş olsa yaparım abi" diyen biri olacaktır.. onun için, "ne iş olsa yapacak birini arıyoruz" demeniz, daha ahlaklı bir yaklaşım olacaktır.. not; yamyam; insan eti yiyen Mesaj La Haine tarafından 23.05.2004 (17:29) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
güzel söze ne hacet; ala demişsin la haine. ama unutmamak lazım ki bu ilan murat arkadaşın kendi ilanı değil, iyi niyetinden içeriğine dokunmadan ilettiği bir mesajdır. bu yüzden de ona laf anlatmak gerekmez, o zaten senle benle aynı fikirde. belki kendisinin ilanı, kelimeleri olmadığını daha belirginleştirseydi daha sağlıklı olurdu.
![]() ama dediklerin çok doğru; uzmanlaşmamak, herşeye genel bilgi şeklinde dalmak türk milletinin acı bir gerçeği. her boku yaparız, ama hiçbirşey yapamayız... sanırım bunu aşmak için bunun doğrusunun bize dikte edilmesi, kafamıza vura vura öğretilmesi gerek. başka şekilde laftan anlamayız biz. ![]() ...diyerek pshop'umla tasarımımı yaptıktan sonra SQL query'lerimi hazırlayacağımı, sonra videoediting yapıp c++'da da yeni bir demo yazacağımı hatırlar ve içimi burkarım... :P |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Sizlerle aynı fikirde olduğumu söylememe herhalde gerek yoktur zira bu tür konular daha öncede geçmişti ve sanırım bende fikir belirtmiştim.Ancak ben bu konuya şöyle bir yaklaşım getireyim son zamanlarda kafa yorduğum bir meseleydi yeri gelmişken...
İlanı eleştirmekte haklıyız ancak birde diğer açıdan bakacak olursak piyasa şartlarını düşündüğünüzde bazen işleri uzmanlık alanına göre dağıtmaya kalktığınızda bu seferde ya arkanızda bir holding olan büyük bir şirket olacaksınız tabi buda piyasada aldığınız işlerin tahmin edebileceğiniz rakamlar olması demek bunuda bu ülkede nasıl sürekli devam ettirebileceksiniz tartışılır/ yada bu tarz kaç firmanın olduğu/ yada aynı dönemde bu tarz kaç firmanın ayakta durabileceği... Peki piyasanın ortalama fiyatlarını hepimiz az çok biliyoruz arkasında bir holding olmayan bir şirket düşünün sağlıklı bir düşünceye kapılıp anormal bir refleksle elinde ki işleri uzmanlarına hazırlatmak istedi diyelim.. Elinde her işi yapan elemanlar var nedeni basit her konuda uzman istihdam etmeye kalksa holding yok arkasında..Diyelimki bunuda aştı her alanda uzman kişilere freelance iş yaptırmak istedi.. Bu noktada yine sorun çıkacak..Mesela flash animasyon için ülkenin en iyisine gittiğinde bu kişi, işin cirosu kadar para isteyecek.Hadi diyelimki size anlayış gösterdi sırf uzmanları tercihinizden dolayı fiyatı size bıraktı orada olsanız o uzmana ne kadar teklif edebilirsiniz ki? Zaten istediği rakamın çok altında olursa o kişinin daha fazla kazanacağı işleri bırakıp sizin işinizi yapmasını nasıl isteyebileceksiniz? Hakkını vermeye kalksanız bu seferde aldığınız işten bırakın para kazanmayı içeri gireceksiniz. Daha bunun programlama ve grafik tasarımı var...İşin hakkı olan parayı piyasada yakalayabilseniz zaten her iki taraf açısından da sorun kalmıyor ancak buda sürekli olan birşey değil piyasayı biliyorsunuz. Hem şunuda düşünüyorum..Bu şekilde eleştirmek için baktığınızda uzmanlık alanları dahada detaylanıyor ve baktığınızda koca ISP'lerde bile bazen bu yapılanmanın olmadığını farkediyorsunuz. Düşünüyorumda işin içinden çıkamıyorum...
Mesaj Murathan tarafından 25.05.2004 (00:56) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
sanırım ülkemizdeki yanlış şurada başlıyor:
Alıntı:
bir örnek olması açısından yurtdışında hiçbir yerde bu böyle işlemiyor. profesyonel freelance çalışanları kast ediyorum. adam gerçekten çalıştığı saat kadar ücret talep ediyor; saat başı makul rakamlar var, bu rakamlar da piyasanın genel durumuna göre belirlenmiş... böyle olunca bir iş disiplini de oluyor; biliyor, günde n saatten x gün çalışırsa z rakamı alacağını ve kendini ona göre de programlayabiliyor. ama bizde tabii ki herşey tersine işler ya... önce projeye şu kadara yaparım abi fiyatı belirlenir, sonra saat başı ücrete bölünerek toplam saat miktarı bu kadar tuttu abi denir. türküz ya!... şirketin alacağı rakam her zaman freelancer'ın alacağından daha yüksek olmalıdır; nedeni de tamamen işe ayrılan, feda edilen masraflar. günümüzde ortalama işlerin şirketler tarafından 1000-4000$e yapıldığını varsayarsak da freelancer'ın alacağı böyle 'daha etik' bir mantıkla 250-1500$ arası olurdu herhalde. aradaki fark, orjinal yazılım bedelleri, vergi, ofis giderleri ve benzeri masraflar olarak düşünülebilir. ama freelancerların hepsi, şirket 4000 alıyosa bende 3500 alayım der. bu sistem ne şekilde mi düzelir? 4000$lık bir iş, şirketler tarafından 10000$a satılabilirse. ama kıran kırana rekabet ortamında tabiri yerindeyse herkes birbirinin altına elini uzatmakta. zira freelancer'ın kısacak kemeri kalmamıştır. 4000$ın altına inmek mi? zaten tatsız bir rekabet ortamında freelancedaşlarımızı da rakip almanın gereği var mı? ama o da söz konusu; freelancer'lar aralarında ölümüne yarışla 100$lara iş yapmaya çabalıyor. aslında bunlar freelancer değil bence. iş ahlakı , kendisine ve işine saygısı olmayan veletler bu hariçten gazel okumaya kalkıp zaten ekşi olan lokmamızı iyice acılaştıranlar. onlarında çözümü sanırım tepeden inme olabilir. devletin bir vurucu tim oluşturarak gördüğü yerde böylelerini vurmasını talep edebiliriz? ![]() ya da olaya biraz daha geniş bakarsak... orjinal yazılım konusunu destekler, hepimiz orjinale geçeriz. devletin de korsanı gerçekten cezalandırması sağlanırsa önüne gelen, kullanılan yazılımları 3 milyona alamaz, kurcalayıp kendine yakıştırma sıfatlar kullanamaz. iş ortamlarında diplomaya bakılır; farklı alandan gelenden de sınavlarla alabileceği sertifika istenir. her Photoshop'u açıp 2 filtre çakan tasarımcı olamaz; böylece şirketlerdeki iş pozisyonları değerlenir. dernek, oda ya da her ne lazımsa oluşturulur ve derneğin dışından çalışanlara yasal yaptırım (ceza) uygulanarak hariçten gazel okuyanların haddi verilir. derneğe de katılımda illa ki sertifika vb istenir. dernek de oturup sinek avlamaz; avukatıyla, yayınlarıyla hem üyelerini korur, hem de işverenleri bilinçlendirir. mimarlar böyle yapıyor, mühendisler böyle yapıyor. onlarda da işin detaylarına göre fiyat çok değişken olabiliyor. ama belirli taban fiyatları var, oda'ları var, avukatları işini yapıyor, karşılığında da zaten üyelerden alınan aidatlar oda'nın da avukatın da masraflarını karşılıyor. enflasyonu yenmek için bu tür hareketler şart. nasıl merkez bankası, değeri düşen lira için sürekli tedbir alıyor, borçların ödenmesine, alacakların toplanmasına, gelirlerin gerçek gelirler olamsına çaba gösteriyorsa sanırım iş alanındaki enflasyon da çeşitli önlemler sayesinde ancak azaltılır. yazdım da yazdım ben de yine! neden mi? arkada actionscript'de bir yerde takıldım kaldım, hırsımı boşaltmanın ve kafa dağıtmanın da eğlenceli bir yolu bu, dert ve derman üzerine içimi boşaltmak. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!