Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Reklam Kritik Sitesi için yardım talebi

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 25.06.2004   #1 (permalink)

Yer: Istanbul
Reklam Kritik Sitesi için yardım talebi

www.rodojose.com

Merhaba,

Benim çocukluktan beri TV reklamlarına karşı özel bir ilgim vardı. Bunları defalarca izlemeyi, eleştirmeyi çok severdim. Daha 2 yaşındayken TV'deki bütün reklamları tüm sözleriyle ve müzikleriyle ezbere bilirdim. Bu böyle 20 yıl kadar daha hobi olarak devam etti.

Bir gün kendi kendime neden bir reklam kritik sitesi kurmuyorum dedim. Bunun için her türlü maddi manevi imkanım vardı, bir programcı arkadaş hariç... Ben de bu yüzden PHP-nuke ile siteyi hazırladım. site neredeyse tamamen bitti. PHP-nuke'de iyi çalışıyor aslında. Ama bu sistemin(PHP-nuke) birçok açığı ve zayıflığı olduğunu bildiğimden dolayı, benim reklam sitem olan ve üzerinde aylarca emeğim olan www.rodojose.com bir yol ayrımında. Bu ayrıma eninde sonunda gelecektik, ama ReklamPark'ın hayata geçmesi ile bu olay ivme kazandı.

Önümdeki seçenekler şunlar:
  • Rodojose'yi iptal etmek ve bu yolla www.reklampark.com 'a yardımcı olmak (bu bir dilek ya da istek değil, çünkü ben bu projeyi hayal ettim, farklı bir isim altında da olsa yaratılmasını sağladım, hatta ReklamPark'a maddi manevi her türlü yardımı yapabileceğimi, yeter ki bu projeye beni de kısmen de olsa dahil etmelerini rica ettim. Çünkü bunu yapmam gerekiyor. Bu onlardan 20 sene kadar önceden, benim projemdi. Ama onlar hiçbir yardıma ihtiyaçları olmadığını ve bu projeyi uzun vadeli yatırım olarak gördüklerini söylerek reddettiler. Benim için yukarıda ne logosu olduğunun önemi yok, yeterki bu projeye dahil olabileyim. Ama kendileri bunu benim bakış açımla amatör uğraş ve bu konu ile ilgilenen insanlar için bir topluluk yaratma çabası değil, yatırım olarak görüyorlar. Ki bunu bana yazılı olarak deklare ettiler.
  • Bir yazılımcı arkadaş bularak Rodojose'nin altyapısını değiştirerek, sistemi amacına uygun çalışabilecek ve PHP-nuke deki açıkları içermeyen bir yapı haline getirmek. Bu sayede, amatör çabalarımızı sadece zoque'de alınana benzer tadın, orada da devamını farklı bir renkle ve içerikle sağlamak.

Not: Diğer sitede, benim Rodojose için planladığım birçok içeriği yansıtmak gibi bir niyetleri yok. Bu içeriklere örnekler: Bir zamanlar, Basılı reklamlar, dijital Reklamlar, Haberler, Anketler, forum, site içi mesajlaşma, Reklamda Kadın, Reklamda çocuk, Çalıntı Reklamlar, reklam Müzikleri vs. özellik ve içerikler.
Onların sitesi bir community yaratmak değil de, kamuoyu araştırması görevi yapacak, reklamlara rating toplayan bir mantıkla kurulmuş.
Aramızdaki en önemli fark bu. Zaten yardım kabul etmek istememe sebepleri de bu.

Şu an Rodojose'nin TV'den kayıt imkanı, watermarklı reklamları, son derece kuvvetli hosting ve bandwith imkanları ve buna benzer birçok maddi imkanı var. Tek eksiğimiz, bizler gibi bu işe gönül veren insanlarla buluşmak.

Öncelikle programcı arkadaşlardan, bu ilanla ilgilenenlerden geri dönüş bekliyorum. Bunun yanı sıra, şu an Rodojose ekibi 3 kişi. Ve bulabildiğimiz kadar yardıma ihtiyacımız var. Reklamlara ve reklamcılığa ilgi duyuyorsanız, kendinizle aynı ilgi alanlarına sahip insanlarla bir araya gelmenize yardımcı olacak community'nin yaratımı konusunda yardımızı bekliyoruz. İşiniz ne olursa olsun. Yani trafiker, grafiker, art director, creative director, ajans sahibi, müşteri temsilcisi... Eminim herkesin yardımına ihtiyacım var, ve bunu talep etmekten çekinmiyorum, dahası bundan gurur duyuyorum.

Umut Gultekin
umutgultekin@umutgultekin.com

Mesaj supersonic tarafından 28.06.2004 (06:42) yeniden düzenlendi.
supersonic şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.06.2004   #2 (permalink)

Yer: Bursa
Re: Reklam Kritik Sitesi için yardım talebi

merhaba,

önce uzun uzun bir mesaj yazmayı düşündüm ama gerek yok, geçen gün MSN den konuştuğumuz ortam dan çok uzak bir anlatım görüyorum yazınızda, olayı farklı yönlere çekme amacında değilim sadece birkaç konu hakkında açıklama yapmak istiyorum,

sizin yıllardır hayalini kurduğunuz bir site/ortam olabilir, buna saygı duyarım, ama bu, benim sizi bu projeye dahil etmemi gerektirmez, MSN de söyleşirken ifade ettiğim gibi olayda bir kasıt yok, siz bana mail ile ulaşmasaydınız sizden ve sitenizden haberim olmayacaktı.

reklamlara rayting toplamak gibi bir niyetimiz yok, böyle bir yapılanma, böyle bir düşünce mevcut değil, ama birgün ali taran gelir "şu yeni çıkacak reklam için siteden bir nabız yoklasak, üyelerin fikirlerini alsak" derse, hayır demem, koyarım ana sayfaya bu reklam yeni çıkacak arkadaşlar nedir fikriniz derim, bunu yapınca utanmalımıyım bilmiyorum

anlatımınızdan olayı çok farklı bir boyuta çekmeye çalıştığınızı hissediyorum, lanse etmek istediğin gibi tamamen "dini imanı para" tarzı kişiler değiliz
Alıntı:
Ama kendileri bunu benim bakış açımla amatör uğraş ve bu konu ile ilgilenen insanlar için bir topluluk yaratma çabası değil, yatırım olarak görüyorlar. Ki bunu bana yazılı olarak deklare ettiler.
bu cümlenin değişik bir varyasynunu ben size MSN de konuşurken sarfetmiştim, ve demiştim ki bizler amatör ruhla çalışıyoruz, kısa vadede bir beklentimiz yok, ekibi büyütmek istemiyoruz çünki az kişi olduğunda karar almamız ve hareket etmemiz daha kolay oluyor, unuttuysanız MSN kayıtları bende mevcut gönderebilirim. Ayrıca emek sarfedip yatırım yaptığınız bir oluşumdan uzun vadede getiri beklemek yanlışmı ? veya ben yarın birgün herhangi bir reklam ajansının reklamını yapsam sitede banner olarak veya bir text-ad olarak utanılacak bir iş mi yapmış olucam? anlayamıyorum yaklaşımınızı?

son olarak size ve bu yazıyı okuyan arkadaşlara "biz" i tanıtayım, ben Murat ÜNAL Anekdot de çalışıyorum, diğer arkadaşım ise Murat Esenli bknz www.reklamhavuzu.com

www.reklampark.com bizim tamamen kendi fantezilerimiz üzerine kurduğumuz bir oluşum, ve projeye dahil olacakları seçebilme bizim en tabii hakkımız. sizde www.rodojose.com u açınız, yine dediğim gibi bizim sizden bir beklentimiz yok, siz bana "reklam yapmıyorum, siteyi açmıyorum" dediniz ama bizim sizden böyle bir isteğimiz olmadı/olmayacak, yapmanız veya yapmamanız tamamen kendi seçiminiz, rekabet ortamı kalite getirir, seviniriz.

kısa yazacaktım uzun oldu

saygılar sunuyorum

Mesaj Taci TIRSAK tarafından 25.06.2004 (17:53) yeniden düzenlendi.
Taci TIRSAK şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.06.2004   #3 (permalink)

plush's Avatar

Yer: istanbul

reklampark'ın söylediklerine katılmamak elde değil. bir çok blog sitesi var diye bloglar, bir çok forum var diye de forumlar birleşmiyor. bazı forumlar hack, crack ve warez üzerine çalışırken bazıları programların yaratım sürecini tartışıyor.

işte bu kesin ayrım daha doğrusu "serbest piyasa ekonomisi" netteki canlılığı yaratıyor. onun için benim de sizinle aynı tür sitem var yardım etmem ya da beni ekibinize almanız lazım gibi bir görüş olmaz, olamaz.

keza sitelerin işleyişlerine de karışacak bir durumda değiliz isteyen para kazanır isteyen karı kaldırır. hal böyle olunca kişisel kin'in bir şekilde dışarı vurumu olarak görüyorum mesajınızı supersonic bey.

sadece yardımcı arkadaş isteseydiniz bir ton yardım edecek olmasına rağmen sırf bu kişisel sürtüşmelerden dolayı iki siteden birinin belki de ikisinin kötü anılmasına sebep olacak ve kimse sallamayacaktır.
Old 25.06.2004   #4 (permalink)

Ben size utanılacak birşey yaptığınızı da söylemedim, dini imanı para olan insanlar olduğunuzu da söylemedim.

Sadece 2 sitenin kuruluş sebebinin amacının aynı, ama uzun vadede beklentisinin farklı olduğuna dikkat çekmek istedim.
Benimki, community yaratmak. Sizinki-neyse siz de belirttiniz zaten üstte.
Bu konuya dikkat çekmeyi istedim çünkü bütün hafta sonu bir daha bu topiğe giremeyeceğim. Eninde sonunda birilerinin "zaten başkası benzer birşey yapmış, niye uğraşalım" diyececeğini bildiğimden, sebebi açıkladım ki, bu meraklar yanıtsız kalmasın.

Size projenizde başarılar diliyorum.
Hatta bana kimse yardım etmezse, gelip reklampark'da seve seve yorumlar yapacağımı, oy vereceğimi de belirtmek istiyorum. Sonuçta ben amacımdan vazgeçecek değilim

Benim amacım hiçbir zaman düşmanca veya artniyetli olmadı. Hala da değil. Zaten olamaz. Çünkü benim amacım community kurmak, ki sizler de benzer bir proje ürettiğiniz için rakibin yanı sıra bu community'de ilk yer alması gereken insanlardansınız.

Saygılar, sevgiler benden

İyi hafta sonları
Old 25.06.2004   #5 (permalink)

gameover's Avatar

benim anlamadığım, neden böyle bir proje üzerinde çalışmak istiyorum fakat yalnızım derken, başka bir siteyle aranızda geçen ve bizi zerre kadar ilgilendirmeyen bir dialogu buraya taşıyıp, kişisel tartışmaya meyilli bir konu açıyorsunuz?

yapılması gereken;

* x, y ve z üzerine kurulu bir projem var,
* a, b ve c konularında yapabileceğim birşey yok, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. lakin ğ ve q hususlarında site üzerinde n değerinde etkilerim/uğraşlarım olacaktır.
* eğer siz de bu projede yer almak isterseniz işte iletişim bilgilerim...

diyip bitirmektir mesajı. yanıt gelir veya gelmez, olay sadece budur. haksız mıyım?
Old 25.06.2004   #6 (permalink)

hayalet's Avatar

Yer: İstanbul

@gameover; yep kesinlikle haklısın.. arkadaşlar, bu konu ile ilgili özel diyaloglarınızı buraya taşımanıza gerek yok. onuçta herkesin şahsi görüşleri ve açıkcası sadece sizi ilgilendirdiğini düşünüyorum..

Alıntı:
Eninde sonunda birilerinin "zaten başkası benzer birşey yapmış, niye uğraşalım" diyececeğini bildiğimden...
başkasının zaten yapmış olduğu birçok proje yeniden yapılmasaydı, şu an kullandığımız birçok şeyin olyacağını biliyormuydun? rekabet ortamının pozitif getirisi olur. her ne kadar amaçlarınız farklı olduğunu (?) söyleseniz de, aynı konu ile ilgili siteler ister istemez birbirini izler ve bir adım ileri geçmeye çalışır.. (bunda da kötü bişi görmüyorum)

neyse, size yardım edebilecek olan arkadaşların mesajlarıyla devam edelim isterseniz..
hayalet şu an çevrimdışı  
Old 25.06.2004   #7 (permalink)

Yer: Bursa

amacım gereksiz bir konu başlatmaktan öte arkadaşa cevap vermek zorunda hissettim bir an, kusura bakmayın ...
Taci TIRSAK şu an çevrimdışı  
Old 26.06.2004   #8 (permalink)

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Bundan 4 yıl önce yoğun bir işsizlik sonucu kendi projemi ürettim Karagöz ve Hacivat'ı web sitesinde 3d programlarla flash çıktısı verecek şekilde üretmek. grafiker buldum. Konuyu aylarca düşündük, diyalogları çıkardık. Seslendirme için özel bir tv den arkadaş vs. gibi bize işi gösterecek kişleri bile ayarladım.
Sonuç: Biz üretime başladık. www.karagoz.tv çıktı. Tüm televizyonlara çıktı. Her yerden ödül aldı. Ben devam etmemiz gerektiğini düşündüm. Ama ekibim moral olarak çöktü. Çalışma çok güzeldi ve yapılmıştı onlara göre! Proje battı Aylarca süren tüm araştırmalarım hala dosyalı. Ama bu bir karardı. Ekip devam etse devam edecektik. İyi de bir karar olacaktı. Çünkü site o süper başlangıçtan sonra 4 yıldır tek taş konulmadan kaldı Tek atışlık bir işti. Bunu baştan bilemezsiniz. Her iki siteye de baktım doğrusu farklı güzel şeyler buldum. Zaten reklamcılıkla ilgilenen pek çok arkadaşımız var. Bu pazar büyük. Her iki sitenin de kaliteli hizmet vermesini dilerim. Kişisel üzüntünüzü anlıyorum ama daha önceki söylenenlere katılıyorum, keşke sadece neye ihtiyacınız olduğunu söyleseydiniz bizim için çok daha zarif bir başvuru olurdu.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 28.06.2004   #9 (permalink)

Alıntı:
gameover tarafından gönderilen mesaj:
benim anlamadığım, neden böyle bir proje üzerinde çalışmak istiyorum fakat yalnızım derken, başka bir siteyle aranızda geçen ve bizi zerre kadar ilgilendirmeyen bir dialogu buraya taşıyıp, kişisel tartışmaya meyilli bir konu açıyorsunuz?
Benim anlamadığım ise, işin bahsettiğiniz "kişisel tartışma" kısmı yukarıda açıklanmış ve tatlıya bağlanmış olmasına rağmen, ne diye hala bunları yazıyorsunuz? Yukarıda o kadar anlattım, demek ki anlaşılmamış. Bakın bir daha yazıyorum:

Yukarıda bir reklam eleştiri sitesinin reklamı varken, aynı forumda benzer bir site için yardım talebinde bulunuyorsam, herhalde ki bunlardan bahsetmeliyim...

Lütfen, rica ediyorum: Benim amacım insanlarla buluşmak, konuşmak.
Söyleyeceğiniz birşey varsa, ya da beni eleştirecekseniz, özel mesaj atın. Tatmin olmuyorsanız, "kötü" itibar puanı verin. Ama beni bu tip mesajları yazmakla uğraştırmayın. Herkesin zamanına yazık.

Bu topicte yanlış birşey varsa, moderatör gelip uyarır.
Old 28.06.2004   #10 (permalink)

gameover's Avatar

ilk başta yazdıklarını tekrar okumanı, bir kişi/sitenin kişilik haklarına nasıl bir saldırıda bulunduğunu ve bunun doğrultusunda söz konusu kişinin gelip burada açıklama yapmak zorunda kalmış olduğunu hatırlamanı öneriyorum. buna dayanarak neredeyse üyelerinin kendi kontrol mekanizmalarıyla gelişen bu foruma daya uygun mesajlar atmanı öneririm.

dediğim gibi eğer amacın bold olarak yazdığın kısımsa bunu başkalarının kişilik haklarını çiğneyerek değil direk bir biçimde yap ki kimse rahatsız olmasın, insanların "ulan adama bak daha bu mesajında birine leke sürmeye çalışmış, ilerde projede beraber çalışırken aramızda kötü bişey geçerse kim bilir bize neler yapar" denmesini de engelle.

zoque forum'unun mantığının kavranması ve ortamın rahatlığının korunmasına yönelik kişisel fikrim budur.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

talebi , yardim , sitesi , kritik , reklam

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi