|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: DOL Web Tasarım Uzmanı Arıyor - Benim Yerime :)
üzgünüm konuya hakim değilim ama bir şey ilgimi çekti; sadece QuarkXpress'de dergi yapmak bir web Tasarım Uzmanına göre daha mı az maaş almalı? ya da doğan online'da web Tasarım Uzmanlarının her işe koşturması mı gerekiyor? iş başvurusu ile ilgilenenler heralde bu ironik(?) ayrıntı ile ilgilenirler.
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
şöyle düşünüyorum:
dergi Doğan grubu için bir gelir kapısıdır, içine aldığı reklamlarla ücretli satılan bir mecradır, adamlar bu işten para kazandıkları için çalışanlarına da ona göre para veriyorlar yani şöyle düşünmüyorlar; yav bu adam tek bir programda yazı diziyor, öbür tarafta web tasarım uzmanı yüzelli tane programı hakim derecede kullanıp, usabilitymiş, optimizasyonmuş kafa patlatıyor ben buna daha fazla ücret ödemeliyim diye düşünmüyor, çünkü Doğan Grubu henüz internetten para kazanamıyor, dolayısı ile para da yatırmıyor ![]() evet web Tasarım Uzmanı olarak günde yüz tane banner bilmem kaç tane flash animasyon, bilmem kaç tane newsletter yapmanın yanında, katalog içinde kullanılacak wacom tablet de çizilmiş, illüstrasyondan, gazete ilanlarına, dergi ilanlarına kadar herşeyi yaptım ama dediğim gibi elime geçen para dergi dizenlerden daha azdı
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
dergi içindeki hiyearşiye hakim olmasamda, dergiciliğin ya da editörial layout tasarımının sadece yazı dizmek olarak bakılmasını oldukça sığ bir düşünce olarak buluyorum. ha bu doğan grubunda sadece yazı dizmektir ama bu kadar kitap ve dergi tasarımı yapan ve bunu doğan grubunun aradığı akedemik ölçülerde yapan insanları, webçi, dizgici diye ikiye ayırmak çok yanlış.
tasarımcı tasarımcıdır. ama bir web tasarımcısı oturup katalogdan ilana kadar her şeyi hazırlıyorsa o tasarımcıların değil iş yerinin bir problemidir.
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
foruma yazı yazmaya korkar oldum, daha önce de başıma geldi, halen de gelmekte
nedense söylediğim herşey aleyhime delil olarak kullanılabiliyor...Pekala öncelikle evet haklısın, dergicilik yazı dizmek olarak görülmemeli doğrudur, sene 99 da Arçelik in dergisini yapıyordum, o işinin de kendi içinde badireleri, sıkıntıları ve birsürü püf noktası var ok ama kabul edersiniz ki web tasarımı ile de mukayese edilmez tabii profesyonel web tasarımı, bunun içinde program arayüzü tasarımlarından, bannerlara, flash menülere kadar herşeyi düşünüyorum (multimedia) da diyebiliriz... ben bu iki konunun farkının ortaya çıkması için kelimelirimi biraz egzajere ederek kullanmış olabilirim ama lütfen artık söylediğim herşeyi de tersinden anlayıp ya da benim anlatmak istediğimi değil de birkaç kelimeyi cımbızlayıp sinir stres yaratmayalım ama tekrar söylüyorum, sen de haklısın ki dergi tasarımı yazı dizmek değildir ok? |
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
ok. korkmayın efendim, editörial layout tasarımına dergicilik dediğiniz için sopalarla saldırmıyoruz ki size sadece "visual communication expert" bir insanın gençlere kötü örnek olmasını önlüyorum.
sen de cımbızlar, tersinden anlamazsın umarım ok?
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@plush, ben burada kötü örnek olan birini görmüyorum... vurgulanmak istenen nokta daha yumuşak bir vurgulamayla da yapılabilirdi sanırım. Ama bu vurgulama tarzıyla kötü örnek olunabileceğini söyleyebilirim.
|
|
#18 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Melbourne
|
Butun suc dogan grubunda insanlari birbirine dusuruyo.
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
dogan grubunda calismayin. yasadim ordan biliyorum. gerci TASARIMCI'ya da yazik olur bu durumda kimse basvurmazsa. kaybedecek birseyi olmayanlar buyursun, ama DOL gercekten soylendigi kadar insanin emdigi sutu burnundan getirir.
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!