|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: DOL Web Tasarım Uzmanı Arıyor - Benim Yerime :)
2 sene DOL için başvuru yaptığımda herşeyde anlaşmış ve pazartesi işe başlayacaktım daha sonra çalıştığım işyerinden daha güzel bir teklif gelince vazgeçmiştim, en doğru olanınını yaptığım için çok sevinçliyim doğrusu... |
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Valla 2 sene ekmeklerini yedim ve çalıştım, çok çok iyi arkadaşlarımı orada tanıdım, orada çalışanlara hiçbir lafım yok, hepsi çilekeş olmuş durumdalar
işlerinde gayet iyi insanlar çoğu isim olsun referans olsun, yok tecrübe olsun vs diye giriyor kurumsal bir şirket işte ama evet biraz çarpık bir yapılaşma olduğu da su götürmez gerçek, yaşamak lazım orası hakkında konuşabilmek için dışardan son derece toz pembe gözüküyor hatta işe girdiğiniz ilk bir hafta belki de sevimli bir şirket olduğunu düşünüyorsun, ya da şirket aktivitelerinde herkez mutlu ve başarılı insanlar olarak gözüküyorlar ama 2 sene çalışınca tımarhanelik olmadığıma dua ediyorum Sen DOL de ne zaman çalıştın? |
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
|
ben DOL'de çalışmadım.. sadece anlaşmış olarak işe başlayacaktım ama başlamadım. devam etseydim 1 hafta sonra bırakırdım büyük ihtimalle çünkü karşılarında robot yok her işe koşacak.
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Çok sıkıcı bir yer olduğunu düşünüyorum anlattıklarınızı okuduktan sonra. Referans olacak diye çekilmez. Düşündükçe psikolojik daralma yaşarım... bak... daraldım bile.
![]() Pardon ama senin yerine eleman bulunamazsa (ki böyle bir ihtimal zaten yok) bulunana kadar oraya bedava iş mi yapacaksın yani? Yanlış mı anladım?
|
|
#25 (permalink) |
|
Pardon hakikaten anlamadığım için soruyorum.
Bu konu bir iş ilanı olarak sizin yerinize çalışacak birini almak için açılmıştı değil mi? Ama işe girecek kişiler durumu iyice anlasın diye bu açıklamalar veriliyorsa herhalde girmek isteyeceklerde vazgeçmiş olacak. Ya da girmek istese de "Bak şu adama bunca mesajdan sonra hiç akıllanmadan başvuruyor" konumuna düşmemek için buraya "OK. Ben işe başvuruyorum diyemeyecek. Belki doğrudan işe kendileri başvurabilir. Ama işin ortamı çok iyi anlaşıldı sanırım
|
|
|
#26 (permalink) |
|
|
Mesajlar birbirine karıştı, hayır birkaç önceki mesajda birisi ben DOL de çalıştım gibi birşey yazmıştı ona istinaden ne zaman çalıştın demiştim
![]() Evet haklısın, iş ilanı üzerine açıldı ya ben önceden söyleyim de gerçekten ben de kısmen de olsa bunları bile bile DOL e girdim, sonuçta hiçbir kurumsal deneyimi olmayan bir tasarımcı için, ya da amaan antreman yapıcam diye düşünen bir deli için, 'şeytan azapta gerek' diyen bir insan için DOL uygun bir yerdir Sonuçta 2 sene dayandım ve gerçekten bu tip iş yapmak isteyecek de insanlar mutlaka vardır... Şöyle bir durum, istifam kabul edilmedi, edilseydi 1,5 seneden fazla çalıştığım için 6 hafta yani 1,5 ay ihbar süremi geçirecektim yani orada çalışacaktım aynı koşullar altında, fakat istifam kabul edilmeyince ben de en ivedilikle şirketten kurtulmak için 3 gün habersiz işe gelmedim, ototamik olarak kovulayım diye fakat onu da yapmadılar ve benden 6 haftalık ihbar süremi onlara ödememi istediler... 2 Sene gece gündüz son derece komik bir ücrete çalıştım, yetmedi ceketimi aldım çıktım, yaptığım işleri CD ye basıp teslim ettim yetmedi, üzerine para istediler, ben de ne davası açacaksanız açın, eğer benden tazminat isterseniz, ben de kanuni hakkım olan fazla mesailerimi ister, üzerine de .... isimli şahsin (müdürüm sayılır) bana yaptığı haraketten dolayı hakaret davası açacağım dedim... Onlar da bu durumda dediler ki: ok ipek sana tazminat davası açmayacağız ama sen de 6 hafta ihbar süren olan süre boyunca bize dışarıdan destek vereceksin, bunu da ben onlara teklif etmiştim AMA BU 6 HAFTA İHBAR SÜRESİ BOYUNCA NORMAL BİR ŞİRKETTE NORMAL MAAŞINI ALIRSIN, BUNLAR TAZMİNAT İSTEMEME KARŞILIĞINDA BEDAVA İŞ İSTEDİLER! haa bu süreyi de 6 hafta değil,yerine adam bulunana kadar gibi bir tanımla söylediler... İş yapıyorum hala onlara, sırf iyi niyetimden ve arkadaşlarımı yüz üstü bırakmamak için, hiçbir ücret almadan ama çok da severek ve isteyerek yapmıyorum biiirrrrr iş görüşmelerimden ve diğer freelance işlerimden vakit buldukça yapıyorum ikiiiiii bu durumda zaten istedikleri tasarımlar ellerine geç ulaşıyor ve şirkette ilişiğimin kalmadığına dair imzali belgeyi alınca onlara dışardan iş miş yapmayacağım üççççççççç, yerime de adam bulmaları biraz zor çünkü gerçekten İNANILMAAZZZZ bir iş yoğunluğu var, birçok kalemde iş yoğunluğu var, bilgisiz insan çok üstüne üstlük, bir kariyer şansı yok yetmedi iyi maaş da vermiyorlar! o yüzden cayır cayır eleman ilanlarına karşı hala kimse ile anlaşamadılar onlara benim gibi hafif deli ve kaşınan, tasarım yapma manyağı, idealist ve biraz zor durumda kalmış bir tasarımcı lazım bana sorarsan en az 2 kişi almaları lazım... |
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
|
iş kanunu ve ihbar süresi için : http://www.birlesikmetal.org/kitap_02/k-02-4-9.htm
iş akdi bildirim anında değil, ihbar süresinin dolumu sonunda sona erer. dolayısıyla bu süre içerisinde oluşacak bütün haklardan işçi yararlanır. bu süre içerisinde maaş, prim, zam, toplu sözleşme ile ücret artışı gibi oluşacak olan farklar işçiye ödenir. dolayısıyla, herhangi bir kanuni durumda bu şartlar altında haklı durumdasın, ben olsam hukuki yolu açık bırakırdım. ancak, habersiz işe gelmek, ihbar tazminatının senden alınmasına olanak verebilir.
|
|
#28 (permalink) |
|
|
Bilgiler için teşekkür ederim, ben zaten istifa dilekçemle şirkete gittiğim gün tazminat almaktan vazgeçmiş konumdaydım, kendim istifa ettiğim için tazminat zaten ödemezlerdi fakat dilekçemi yürürlüğe koysalardı 6 hafta kalacaktım, bunlar işlemlere başlamadılar 4 hafta sonra gel bir daha konuşalim dediler 4 hafta sonra gittiimde de imzalamayacaklardı zaten haa bu arada hiçbir ücret artışı vs de teklifde bulunmadılar, iyisin hoşsun kal buralarda dediler ben de mecburen bu yola başvurdum, zaten avukatımla konuştum, fazla mesailerin ücret olarak ödenmesi kanuni hakkımızmış, bu tip bir mahkemede çok rahat onları taleb edebilirmişiz zaten 2 sene boyuna orada kaldığım fazla mesailer benim tazminatımdan sanırım çok daha fazladır
![]() Çok sagol yine de, iş hukuğu hakkında hiç bilgim yoktu
|
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Yer: Horlanda
|
Alıntı:
Isci-Isveren ucurumunun bu kadar buyuk olmasinin sebebi isverenler degil. Gidip sokaklarda yurumeyin bosu bosuna, mahkemelerde surunmeyin yada maa$im az diye aglamayin. "$eytan azapta gerek" diyerek, bunlari pe$in pe$in kabul ediyorsan, suc hickimsenin degil, senindir. + Yerine, senden daha kaliteli, daha ucuza calisacak, istedikleri sartlari kabul edecek fazla fazla insan bulacaklardir yukarida saydigim sebeplerden oturu. + Yeni calisacagin isyeri, sana aldigindan cok vermeyecektir(ne aldigini bilmiyorum) en azindan bu "$eytan Azapta Gerek" modelini devam ettirmeyi dusundugun muddetce. Daha dogrusu, boyle dusunenler devam ettirdigi muddetce. + Ortada senin ile ilgili maddelerin veya, senin haklarinada oncelik veren bir sozlesme oldugunu zannetmiyorum. Zaten, muhtemelen varolan sozlesme maddeleri, isyerinin standart maddeleridir. Ancak, sunada eminim; Ilanda yeralan ozellikleri kisilerden isteyen bir firmaya, o kistaslara uyan kisi basvurmussa, kendi istediklerini mutlaka yaptirir. Buda, kisinin kendi pazarlamasidir. Her denilene "Peki efendim!" diyen birisi, zaten isten ayrilirken bu feryatlarda olacaktir. + Calisilan ve/veya ayrilmak uzere olunan bir isyerini kotulemek, insani ve etik acidan ne kadar dogrudur? Olmasi gereken; artilari ve eksileri bir kefeye konulur buna gore mesaj atilir. Artik is ilanimidir bilemeyiz. + Bilgisiz insan ne kadar cok? Kac tane? Kimler bunun icerisine dahil? Tasarimcilar mi? Yazilimcilar mi? Bu kadar cok ozellik istenen insan, nasil bilgisiz olur? Masabasinda olan insan boyun bagi takan bir abi/abla mi? Idealistlik, maddi durumunuz ve benzeri seyleri buna katmaniz, zannimca oldukca gereksiz. Bu kadar aciklama yapacaginiza, size odenen maa$i bizlerle payla$abilirdiniz. Bizde, buna gore DOL'un ne alemde oldugunu gorurduk. Yogunluk, fazla efor gibi problemlerin cozumu, aslinda yukarida da bahsettigim, kisi ile kurum arasindaki anlasma ile cozulecek seyler. Hickimse, sozlesmen oldugu muddetce sana "Cok calis ayni maasa!" diyemez. Kalifiye isen, onemli bir isci isen zaten maa$in, mesai harici eforun icin odenegin seni tatmin eder. Bunlar ise baslamadan once konusulmasi gerekenlerdir. Kisi isten ayrilirken, aklina getirmedigi bu haklarini hatirlayipta, mesaj icerisinde bunlari birer birer "bu firmada calisilmaz, sakin ha!" dercesine anlatiyorsa, benim bildigim butun dogrulara aykiridir. Is ilani harici, DOL hakkinda anlatilan soylenen hersey gereksiz bence. Maasindan basla ilk once istersen. Sonra, begenmedigin maasa bu isi kabul etmenin sebeplerini, tasarim isi yapanlarin durumlarinin ne oldugunu, "Visual Communications Expert" olarak anlatirsan, sahsim adina aydinlanmis olacagim. Yoksa, ya DOL ve ayni eksende yeralan tum isyerleri berbat bir durumda, yada calisan olarak siz(ve dogal olarak biz) hala bir isyerine girerken, calisan olarak neler yapmamiz gerektigini bilmiyoruz demektir acikca. Ve, haddim olmayarak soyluyorum; Siz degil DOL'de, Allah'in resmini cizmeyi basarmis bir firmada dahi calismis olsaniz, KARIYER dediginiz $ey firmanin iletisim adresi/ticari kimligi degil, sizin cikarttiginiz islerdir. DOL'de calistim demek yerine, "$unlardir benim referanslarim, ey efendi!" demek, benim icin daha etkileyicidir. Akli selim, insan kaynaklari calisanini icinde bu onemli olacaktir. Not: Dogan Online Insan Kaynaklari'nda olsam. S.I.Devret, basvuru yaptigi bir is icin, DOL IK numarasini verse. Basvuru yaptigi yer arasa ve bende o telefondan once burada DOL icin yazdiklarini okusam; "Verim alamadik. Isleri basarisizdi. Mumkun oldugunca, basic isleri verdik. Bahsettigi, kendisine ait oldugunu iddia ettigi kaynak dosyalar, firmamizdaki diger tasarimci arkadaslar tarafindan yapilmistir. Kendisi kaynaklari izinsiz goturmustur, bu sebeple hukuki islemler baslatacagiz." der ve, buz kesmis amcanin suratina telefonu kapatirdim. Yapardim.
blogenemi Mesaj enemy tarafından 02.07.2004 (03:11) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
|
Walla yazdıklarının hepsini okumadım...
ama şunu söyleyim, insanları bu şekilde eleştirerek, tanımadığım birileri hakkında bu şekilde yorum yaparak bir yere gelemezsin! Ben kendimden gayet eminim, yaptığım işler de çoğunuzun bookmark larını süslüyordur Ben Türkiye'nin sayılı portal tasarımcılarından biriyim, ama her zaman her şekilde amatör ruhumu korur, şirketimi sahiplenir ona verebileceğimin maksimumunu veririm, bu tip kurumsal şirketlerde bu iyi niyet ve azim kötü şekilde sömürülüyor ve karşılığını alamıyorsun ben bunu dile getirdim, benden beklediklerinin çok daha fazlasını verdim, herhalde bu sebeptendir benden hala tasarım istiyorlar, ifade anlamında haklı olduğun noktalar var... 9-6 çalışsaydım bana neee benim mesaim bitti diye çıkıp gitseydim ödedikleri ücret beni tatmin edebilirdi, ama ben orada sınırları çok aştım haa bunu zaman zaman onlar taleb ettiler zaman zaman ben yaptım bu tartışılır ama DOL den kiminle konuşsan IK dan da normal orada çalışanlardan da kime sorsan beni sana anlatır ![]() Ben buraya bu ilanı koydum çünkü gercekten onların bir an önce elaman bulmasını istiyorum aynı şekilde başka gruplara da gönderdim ama sordular ben de anlattım çünkü sonuçta benim istifa ederek ayrıldığım bir yer ve eğrisiyle doğrusuyla bütün gerçekleri anlattım, hoş bu sadece DOL ün değil tüm kurumsal şirketlerin genel sorunudur ve eminim ki bu sorunları kabul ederek çalışacak pek çok insan da vardır tıpkı benim 2 sene önceki halim gibi... Herhalde başka birşeye sinirlendin ve sinirini buraya kustun çünkü ben bu yazılanların yarısını bile ciddiye almadım, senin gibi insanların sinirlerimi bozmasına izin verseydim çoktaaaannn tımarhaneyi boylamıştım... Umarım hayatında başarılı olursun, bence CV ni gönder
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik |